Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Consultant Financial Recovery & Restructuring in Amsterdam

In het... Als de situatie erom vraagt ben jij in staat om mensen bij elkaar te brengen, te inspireren en met elkaar te zoeken naar passende oplossingen. Het werken in een dynamische geeft jou energie en je hebt ervaring...

Beschrijving

In het kort

Als de situatie erom vraagt ben jij in staat om mensen bij elkaar te brengen, te inspireren en met elkaar te zoeken naar passende oplossingen. Het werken in een dynamische geeft jou energie en je hebt ervaring binnen de financiële dienstverlening. Herkenbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als business consultant binnen het Strategisch & Tactisch Cluster van Financial Restructuring & Recovery (FR&R) geef je gevraagd en ongevraagd je mening en straal je vertrouwen uit. Dat doe je op een integere manier, met respect voor alle betrokken partijen. Op jouw expertise kunnen we rekenen en daar waar je kunt, geef je passende ondersteuning. Je begrijpt dat we als bank continu moeten voldoen aan wet- en regelgeving en tegelijkertijd de strategie moeten uitdragen. Daarom neem je (interne) klanten (MT, ExCo, de toezichthouder, teams binnen FR&R en Risk Management (RM), Business Lines en GRIDS) mee in de veranderingen die er vanuit jouw vakgebied nodig zijn. Als business consultant ben je ervan bewust dat jouw advies impact heeft op de organisatie en de (interne) klant. Je evalueert daarom kritisch de effecten hiervan en je deelt leerervaringen met collega’s.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Het Strategisch & Tactisch Cluster is de Backbone van FR&R. Als business consultant vertegenwoordig je met jouw expertise FR&R en RM binnen de organisatie. Je geeft antwoord op vraagstukken van de (interne) klant en denkt mee over het toepassen en implementeren van regels en beleid. Om dit goed te doen, heb je toegang tot actuele vakkennis en ben je op de hoogte van ontwikkelingen binnen en buiten de bank.

Je investeert in een goede relatie met je interne klant. Als sparringpartner blijf je in gesprek over belangrijke strategische en tactische thema’s en verdiep je je in relevante (klant)processen. Daarmee leg je de basis voor een goed advies. Feedback neem je mee om ook de eigen processen en/of het beleid te optimaliseren Je beschikt over een breed netwerk, waarmee je afstemming hebt als er ontwikkelingen zijn die meerdere partijen raken. Je bent samen met het team verantwoordelijk voor het voorbereiden van rapportages en presentaties richting de interne klant. Tenslotte lever je brede ondersteuning op het gebied van de formulering, de tactische implementatie en de optimale uitwerking van de FR&R en de Risk Management Strategie.

Je richt je op het proactief geven van relevante managementinformatie aan business verantwoordelijken over de performance van projectactiviteiten ter optimalisatie van de performance van de FR&R en RM. Je faciliteert door ontwikkelingen te vertalen in (project)management technieken en biedt ondersteuning bij de implementatie van projecten en veranderingsprogramma’s.Daarbij ben je in staat om de gehele levenscyclus van projecten te leiden op verscheidende thema’s zoals (regulatory) change, coördinatie van ECB On-Site inspections en veranderingen om de FR&R processen & systemen toekomstbestendig te maken. Daarnaast ken je de Business Lines van de bank en je hebt kennis van verander- en projectmanagement en tooling.

Werkomgeving

Als Business Consultant ga je aan de slag bij FR&R, onderdeel van RM. Je komt te werken binnen Strategisch & Tactisch cluster (+/- 10 FTE), welke verantwoordelijk is voor de coördinatie en uitvoering van de afdeling overschrijdende (niet direct klant gerelateerde) werkzaamheden binnen FR&R. Het team is in toenemende mate zelf-organiserend, waardoor je ook verantwoordelijkheid draagt voor de continue ontwikkeling van het team en individuele collega’s.
In je nieuwe rol werk je o.a. nauw samen met de (client facing) collega’s, het FR&R Data & Analytics team, het MT van FR&R, alle bankbrede Business Lines en diverse Grids.
 

Je profiel

Je werkt vanuit bestaande praktijk cases en beleid, inclusief precedenten hierop. Je overlegt met senior collega’s over effecten van adviezen bij afdelingsoverstijgende opdrachten. Je initieert projecten op het aandachtsgebied en participeert in bank-brede projecten. Je adviseert vanuit je discipline klanten op operationeel/tactisch/strategisch niveau over cases die complex zijn en vragen om een maatwerk oplossing. Je identificeert verbetermogelijkheden in het aandachtsgebied en werkt deze uit in verbetervoorstellen
met een middellange doorlooptijd voor wat betreft realisatie. Je adviezen zijn gericht op continuïteit en verbetering van de bedrijfsvoering en onderbouw je met analyses en rapportages. Je participeert in of geeft vorm aan de uitvoering van opdrachten binnen een aandachtsgebied, waarbij zelf oplossingsrichtingen bedacht en vormgegeven moeten worden. Je bent in staat om complexe vraagstukken op te delen in logische deelproblemen en hier adequate acties op te formuleren. Je herkent patronen en trends in rapportages en gebruikt deze om je klanten te ondersteunen in hun besluitvorming.

Je acteert op minimaal HBO of WO werk- en denkniveau, hebt meer dan 8 jaar werkervaring en je beheerst de Nederlandse en Engels taal zowel in woord als geschrift (must have).


Competenties:
-Strategisch
-Analytisch
-Presentatie skills
-Resultaatgericht
-Project leiding
-Stakeholder management
-Organisatiesensitiviteit
-Veranderingsgerichtheid
-Teamspeler
-Goede Communicatie skills

 

Kennis / Ervaring:
-Zelfstandig analyseren, beantwoorden en presenteren van organisatie vraagstukken
-Zelfstandig leiding geven aan projecten
-Ervaring met Strategie, beleid en verandermanagement
-Kennis van de agile way of working
-Kennis van relevante wet-en regelgeving (met name Non-Performing Exposures) is een pre.
-Procesmanagement en procesoptimalisatie
-ABN AMRO gehanteerde krediet-administratieve organisatie en systemen is een pre.

Wij bieden

We bieden je een uitdagende functie in een veranderende en professionele omgeving waarbij je alle ruimte krijgt om je te blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Hierbij kun je je kennis op vele terreinen verbreden en kun je je energie goed kwijt in uitdagend werk. We bieden tevens een marktconform salaris in Hay schaal 11 en goede arbeidsvoorwaarden.
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.