Helaas, deze vacature is niet actief.

Secretaris in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem....

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.  

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.   

 

De afdeling CARC (Client Acceptance Review Committee) maakt onderdeel uit van Group CDD binnen de DFC CDD/KYC unit. Het Group CDD werkt business line overstijgend, en speelt een sleutelrol in het het Know-Your-Client review proces voor een ‘verhoogd’ of ‘onacceptabel’ cliënten door haar expertise in de teams: CARC, Special Cases en Exit. De afdeling CARC bestaat uit 5 secretariaten, met een secretariaat per business line en een business line overstijgend secretariaat Group CARC.

Je werk

Het Client Acceptance & Review Committee (CARC) is een besluit-orgaan. Hierin faciliteren wij de business in het nemen van risico besluiten over (business line overstijgende) klanten, die vanuit een CDD KYC proces risico hebben gekregen. In de toekomst zullen ook de dochterondernemingen en de buitenlandse branches zich hierbij aansluiten. 

Als Secretaris ben je verantwoordelijk voor een zodanige procesgang dat de CARC besluitvorming juist, volledig en traceerbaar is vastgelegd inclusief monitoring van de opvolging hiervan. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding van de klantdossiers in de vergaderingen van het CARC.

Je organiseert de vergaderingen en draagt zorg voor de tijdige en accurate behandeling van de aangeleverde hoog risico relatiecomplex-dossiers.

Je beoordeelt of de input van voldoende (inhoudelijke) kwaliteit is om tot besluitvorming te komen. Indien deze nog ontbreekt, zal je (geholpen door de Support Officer) schakelen met business, analisten en/of Compliance. Je stelt de notulen en de actielijst in het Nederland (of in het Engels) op. Dit conform het besprokene en de besluiten in het CARC. Je communiceert de acties naar de analisten en/of relatiemanagers en monitort dat deze worden opgevolgd. . Je levert support aan de collega’s als ze vragen hebben over het proces of de vergaderingen. Je draagt een bank-brede blik op cliënten en samenwerking met collega’s uit.

Je analyseert (samen met het team) de kwaliteit en tijdigheid van het proces. Je rapporteert aan de senior Secretaris CARC. 

Werkomgeving

Het CARC team is in ontwikkeling. Het is onlangs gecentraliseerd en werkt momenteel aan harmonisatie. In deze dynamische en veranderlijke setting bouw jij mee aan de nieuwe afdeling en het continue verbeteren. Je standplaats is Van Asch van Wijckstraat 55 te Amersfoort. In deze locatie is bijna het hele DFC (Detecting Financial Crime-unit) van ABN AMRO gehuisvest. Een moderne locatie waar je met veel plezier iedere dag naar toe komt met te werken. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten. 

Momenteel wordt er in verband met de Corona door het gehele team van de (Group) CARC vanuit huis gewerkt. 

Je profiel

Je “leeft” de cultuur principes (Care, Courage and Collaboration) en draagt deze in de praktijk uit naar klanten en collega’s! Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend.

Profiel
  • Je hebt een afgeronde studie op hbo- of wo-niveau; 
  • Je hebt (liefst hands-on) diepgaande kennis van KYC en CDD processen (minimaal 2 jaar); 
  • Je werkt nauwgezet, systematisch, proactief en je bent stressbestendig; 
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden; 
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
  • Je beheerst MS Office (Word, Excel & PowerPoint); 
  • Je hebt een bank-brede blik en je krijgt energie van samenwerken
  • Je hebt kennis van de ABN AMRO visie en strategie en de interne organisatie
Wij bieden

Als medewerker van DFC werk je constant aan het verbeteren van jezelf. In deze rol draag je direct bij aan de groei en versterking van CARC. De functie biedt kansen om te leren en te ontwikkelen. Je hebt de kans een breed netwerk op te bouwen. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en de ruimte om te groeien. 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.