Expert KYC analist - International Card Services Diemen

In het... Gaat jouw hart sneller kloppen van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme? Wil je collega’s coachen op kwaliteit, betrokken zijn bij implementatie van nieuwe processen en systemen en zo...

Beschrijving

In het kort

Gaat jouw hart sneller kloppen van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme? Wil je collega’s coachen op kwaliteit, betrokken zijn bij implementatie van nieuwe processen en systemen en zo bijdragen aan de ambitie van ICS om de meest betrouwbare en veiligste betaaldienstverlener van Nederland te zijn?

Al een beetje nieuwsgierig geworden? Mooi zo, want dan zal dit wel eens de start kunnen zijn van een indrukwekkend avontuur bij International Card Services (ICS).
 

Je werk

In de rol van Expert KYC analist ben je vraagbaak, adviesorgaan en coach voor de KYC analisten en het aanspreekpunt voor andere afdelingen zodat Compliance, CDD/AML en IT development. Je signaleert kwaliteitsissues en komt met concrete, team overstijgende verbetervoorstellen voor het klantonderzoek voor al onze bestaande klanten in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft).

Hoe ziet dat er precies uit?
Je geeft feedback aan de KYC analisten op de meest complexe klantdossiers en coacht hen in hun werk als quality checkers. Je ondersteunt de teamlead op inhoud (bv in dagstarts en het opleveren van rapportages).

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het opleidingsplan voor de KYC analisten, het organiseren van workshops om real-life cases te bespreken binnen de teams en stuurt KYC analisten aan in het maken/geven van themagerichte trainingen als onderdeel van dit opleidingsplan.

Je stelt standaarden op ten behoeve van documentatievereisten van clientonderzoeken en de kwaliteitscheck op clientonderzoeken. Ieder kwartaal ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de operational risk management controls en afstemming met Compliance hierover. Daarnaast ben je betrokken bij verschillende projecten om de processen en systemen zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Werkomgeving

International Card Services (ICS) is een 100% dochter van ABN AMRO en dé specialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. Al ruim 30 jaar verzorgt ICS de uitgifte, promotie, administratie en verwerking van betalingen van creditcards van Visa en MasterCard. ICS is een toonaangevende, betrouwbare en deskundige organisatie waar het klantbelang centraal staat. Met een open, zelfstandige en proactieve instelling kan jij binnen ICS de professional worden die je wilt zijn.

 


Binnen ICS is het Remediation Know Your Client Centre verantwoordelijk voor de KYC reviews voor de bestaande commerciële en consumer klanten van ICS. De Expert KYC analist werkt in het Compentence & Insight team binnen het Remediation KYC Center, wat ICS-breed kennis, advies en ondersteuning biedt op het gebied van KYC.

 

Het team is een mix van leeftijden, ervaringen en achtergronden en naast hard werken is er ook altijd ruimte voor een lolletje. Je werkt in een dynamische en veranderlijke omgeving waar gewerkt wordt met doelstellingen gericht op aantallen en kwaliteit. Je standplaats is Diemen, op vijf minuten loopafstand van stations Venserpolder (GVB) en Diemen-Zuid (NS). Ook in corona-tijd zal je gedurende de inwerkperiode (uiteraard met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen) op locatie werkzaam zijn. 

 

Het Remediation KYC Center is onderdeel van de business line Operations: het hart van ICS waar geen enkele dag hetzelfde is. Korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en commercialiteit kenmerken de unit. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen vinden we belangrijk en je krijgt alle kansen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
 

Je profiel

Je bent klantgericht en hebt de drive om je vast te bijten in complexe klantdossiers. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die ervoor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. Samen met je collega’s breng je ICS verder in het aanscherpen van haar klantbestand en zorg je voor een klimaat waarin risico’s worden gemanaged conform de Wwft.

Herken jij jezelf hierin en in de onderstaande kenmerken:
 

 • WO werk- en denkniveau;
 • 6-10 jaar werkervaring in een commercieel zakelijk omgeving;
 • Je werkt zelfstandig en denkt mee om de processen waar mogelijk te verbeteren;
 • Aantoonbare coachingsskills ten behoeve van training van de (junior en medior) KYC analisten;
 • Kennis van de Wwft;
 • Kennis van (complexe) juridische bedrijfsstructuren;
 • Grondige kennis van en ervaring met (internationale) compliance eisen en procedures;
 • Ruime ervaring met KYC, transactiemonitoring, event gedreven en periodieke reviews.
Wij bieden
 • In eerste instantie een contract voor 1 jaar, met mogelijkheid tot doorstromen naar de Business as Usual na afloop van het project, uiteraard op basis van functioneren;
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een bruto jaarsalaris tussen € 42.732,- en € 61.042,- op basis van een 36-urige werkweek
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Diemen
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
27-08-2021

Diemen | Stage accountancy | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.