Helaas, deze vacature is niet actief.

Operations Specialist in Amsterdam

In het... Wij zetten het belang van onze klant Centraal óók als het tegenzit, want iedereen is potentieel kwetsbaar. Dit doen wij zodat onze klant nu financiële rust en een gezonde financiële toekomst... Jij zit in...

Beschrijving

In het kort

Wij zetten het belang van onze klant Centraal óók als het tegenzit, want iedereen is potentieel kwetsbaar. Dit doen wij zodat onze klant nu financiële rust en een gezonde financiële toekomst heeft

Jij zit in de helikopter die vliegt boven de portefeuilles van zakelijke en particuliere klanten met een betalingsprobleem. Incasso of anders gezegd collections wordt jouw domein. We zoeken een Operational Specialist die achterstandsbeheer kent en begrijpt. Iemand die niet op zoek is naar een baan, maar naar een uitdaging die past in de door hem of haar zelf gestelde doelen om zich zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Want we werken met een kwetsbare klantengroep van ABN AMRO die bijzondere aandacht vraagt en nodig heeft. Binnen het complexe werkveld van compliancy, wet- en regelgeving en beleid vind jij met je team de oplossing. En weet jij met jouw team het collections proces zo in te richten dat zowel het klant- als bankbelang gewaarborgd blijft? Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Voor deze uitdagende functie ben jij niet zelf in gesprek met klanten, maar zorgt ervoor dat onze collega’s hun werk het beste kunnen doen. In de werkinstructies staat hoe wij klanten behandelen. Jij bent continue bezig om te kijken of het beter kan. Steeds die aansluiting zoeken die van onze afdeling wordt gevraagd door AFM, ECB en natuurlijk de portefeuilleverantwoordelijken. Jij bent de spil binnen het team die verwachtingen van onze stakeholders kan managen en overtreffen. Jij bent in gesprek met onze portefeuillehouders als het gaat om het implementeren van nieuw beleid, wijzigingen in wet- en regelgeving. Jij verzorgt de toelichting op de maandelijkse management informatie van onze afdeling. Daarover ga je in gesprek met ons MT-Debiteurenbeheer en één keer in de maand met de interne stakeholders. Nog meer uitdaging nodig? Jij bekijkt de kwaliteit van de behandeling van onze collega’s en doet voorstellen voor verbeteringen. Jij bent degene die onze Connection Managers ondersteunt bij lastige vragen of problemen. En als klap op de vuurpijl maak jij analyses die de afdeling inzichten geeft en zorgt voor zelfreflectie. Een geweldige baan!

Werkomgeving

Jouw standplaats wordt Amsterdam.

Bij Operations Debiteurenbeheer werken we met ongeveer 100 gedreven collega’s. De afdeling is een aaneenschakeling van werkzaamheden dat als een Straight Through Process in diverse teams is ingericht. Ze start de behandeling in ons team Early waar meestal het eerste klantcontact plaatsvindt. Een goed gesprek waar wordt onderzocht of de klant een tijdelijk of structureel betalingsprobleem heeft. Kunnen we de klant niet direct een oplossing bieden, dan is er het team Restructuring. Zij kunnen ervoor zorgen dat het product weer past bij de (financiële) situatie van de klant. Is ook dáár geen oplossing mogelijk, dan gaat de klant naar team Voorportaal waar een controle plaatsvindt op de behandeling en daarna het dossier doorzet naar Flanderijn of FR&R. Daarnaast houdt het Voorportaal zich bezig met aanvragen voor Schuldhulpverlening en verzoeken voor kwijtingen. Het team Derdenbeslagen en Faillissementen handelt exploten en faillissementen af. Dit alles samen met de specialisten in het team Portfoliomanagement & Collections Engineering, waar jij je plek gaat vinden. Dat is de wereld van Operations Debiteurenbeheer. Alles in huis om de klant te helpen op het moment dat zij ons nodig hebben of op de momenten dat wij denken dat zij ons nodig hebben.

Werken bij Debiteurenbeheer betekent nog beter worden in wat je doet. Werken aan de uitvoering van ons Jaarplan met de pijlers Klantbelang Centraal, Future Fit collega’s, Compliance werken en duurzaam herstel van de klantrelatie.  We handelen volgens de cultural principles; crazy for clients, I am team, give trust en be an explorer.

 

Je profiel

Denken en doen is op jou van toepassing. Proactief, snel van begrip, en de handen uit de mouwen willen steken. Oog voor details . En dan weer vanuit een strategisch oogpunt zaken bekijken. Dat alles ben jij. Maar ook communicatief en organisatorisch sterk. Je weet diverse stakeholders te managen en je bent organisatiesensitief. Belangrijk is dat je logisch en innovatief denkt, niet snel opgeeft. Bij alles wat je doet bedenk je dat onze klant centraal staat en dat jouw collega’s dat weten toe te passen. Denk je dat je bij ons past?

Check je profiel:

 • Een afgeronde hbo+ of wo (bedrijfseconomie, finance, bedrijfskunde) opleiding.
 • In het bezit van Wft-basis
 • Goede communicatieve vaardigheden, je kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken in de Nederlandse en Engelse taal
 • Informatie overtuigend op anderen over kunnen brengen is essentieel om succesvol te zijn in deze rol.
 • Affiniteit met kredieten, hypotheken, credit risk en/of debiteurenbeheer vinden wij belangrijk.
 • Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen. Je weet plannen om te zetten in executie.
 • Relevante wet- en regelgeving kan je vertalen naar beleid en impact op processen en systemen.
 • Je bent nauwkeurig en je zoekt altijd de samenwerking en weet die zelfstandig uit te werken.
 • Bekendheid met datasystemen van ABN AMRO voor het maken van analyses (kennis van SAS en Power-Bi is een absolute pré)
Wij bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven.
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen. Dit kan je ook maandelijks laten uitkeren.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar.
 • Een OV-jaarabonnement.
 • Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.