Helaas, deze vacature is niet actief.

Sales Consultant Cash Management Transaction Banking in Amsterdam

In het... In deze rol ben je verantwoordelijk voor de sales van producten en diensten op het gebied van cash- en liquiditeitenmanagement (C&LM) voor de doelgroep van Corporate & institutional Banking. Grootzakelijke,...

Beschrijving

In het kort

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de sales van producten en diensten op het gebied van cash- en liquiditeitenmanagement (C&LM) voor de doelgroep van Corporate & institutional Banking. Grootzakelijke, complexe en vaak internationale klanten met een jaaromzet boven EUR 250 mln. 


Je adviseert hen en zorgt ervoor dat zij kiezen voor ABN AMRO als het gaat om (maatwerk)oplossingen op het gebied van (internationaal) cash- en liquiditeitenmanagement. Denk jij dat je onze klanten kunt overtuigen? Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven wij je. Dit is jouw kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Je werk

Realisatie van huisbankierschap voor onze grootste klanten, dat is je doel. Dat betekent het aantrekken van nieuwe klanten maar evenzeer het tevreden houden van bestaande relaties. Je wordt dan ook afgerekend op de lange-termijn winstgevendheid van je portfolio. Samen met de relatiemanagers binnen de business speur je continu naar cross- en upsell mogelijkheden. Je vormt -op basis van financiële- en organisatorische gegevens- een beeld van de (beoogde) relatie. In jouw dialoog met klanten en prospects zit je met professionele en ervaren treasurers aan tafel; de sales-gesprekken zijn zeer inhoudelijk van aard. 


Je inventariseert hun behoefte en wekt hun belangstelling voor producten en diensten van C&LM.


Je stelt offertes op en onderhandelt zelfstandig over condities en voorwaarden. Je adviseert de klant over uiteindelijk te nemen keuzes. Je weet het traject succesvol af te ronden. Je voert vervolgens de regie over de implementatie van C&LM-producten en services.


Intern treed je op als gesprekspartner voor Relationship Bankers, Implementation & Service Managers, collega’s van Products en International Desk.

Werkomgeving

Je maakt deel uit van een professioneel en hecht team van twaalf Sales Consultants, verdeeld over onze hoofdkantoren in Amsterdam en Rotterdam. 


We zetten onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken.

Je profiel

Voor deze functie geven we graag de kans aan een ambitieuze en leergierige professional. Als je blij wordt van het vestigen en onderhouden van (langdurige) relaties en deze commercieel weet uit te nutten, ben je hier op je plek. Deze rol mag inhoudelijk nog best een uitdaging voor je zijn; daar helpen we je bij. We zijn op zoek naar een echte team player. Binnen ons team springen we immers regelmatig voor elkaar in als de situatie daarom vraagt. Je weet van aanpakken en je schrikt niet terug voor een open feed-back cultuur. Daarnaast heb je de ambitie om een ster te worden in het voeren van sales-gesprekken. Sensitiviteit en assertiviteit zijn daarbij belangrijke eigenschappen. Je vindt het niet erg om (soms) onder druk te werken. Je bent positief kritisch en zoekt creatief naar vernieuwing. 


Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:


Functie-eisen:
• universitair werk- en denkniveau, bij voorkeur in een financiële of bestuurlijke richting
• tot maximaal 2 jaar (relevante) werkervaring, het liefst binnen Corporate & Institutional Banking 
• (basis)kennis van zakelijke bankproducten en kredietvraagstukken
• uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift
• sterke onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht 
• kennis van (internationaal) cash- en liquiditeitenmanagement of de bereidheid om je deze eigen te maken
• commercieel ondernemer met een proactieve en zelfstandige werkhouding
 

Wij bieden

We bieden een omgeving waarin je kunt groeien, zowel in kennis als in competenties en vaardigheden. We geven je daarvoor de tijd en de ruimte. Tenslotte willen we dat je zult excelleren. Je werk is dynamisch en professioneel uitdagend. Je krijgt altijd de kans om creatief en vernieuwend te zijn. 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.