Helaas, deze vacature is niet actief.

Compliance Risk Analytics Consultant in Amsterdam

In het... Als Compliance Risk Data Consultant speel je een belangrijke rol in de Compliance functie van de toekomst. Je gebruikt je analytische vaardigheden om compliance risico’s, zoals witwassen en terrorismefinanciering, inzichtelijk...

Beschrijving

In het kort

Als Compliance Risk Data Consultant speel je een belangrijke rol in de Compliance functie van de toekomst. Je gebruikt je analytische vaardigheden om compliance risico’s, zoals witwassen en terrorismefinanciering, inzichtelijk te maken met data. Als Compliance Risk Data Consultant help jij Compliance om invulling te geven aan de bank-brede data strategie, door de beschikbare data om te zetten in actiegerichte inzichten. Je slaat een brug tussen Compliance Officers, data, IT, regelgeving en de verschillende stakeholders binnen en buiten de bank. Wil je bij een dynamische afdeling werken, waar je nooit bent uitgeleerd? We maken graag kennis met je!

Je werk

De Compliance afdeling monitort, signaleert, analyseert, beoordeelt, rapporteert en adviseert over compliance risico’s van de bank en is het aanspreekpunt voor de toezichthouders (AFM, DNB etc.). We handelen onafhankelijk, vastberaden, bieden tegenspraak en zijn oplossingsgericht. Data-gerelateerde vraagstukken worden opgepakt vanuit de afdeling Compliance Risk Analytics. Je vertaalt compliance vraagstukken en thema’s door naar data analyses, je laat de data vertellen wat er gebeurt op het gebied van Compliance risico’s en geeft inzicht in processen door de ontwikkeling van dashboards. Als Compliance Risk Analytics medewerker werk je samen in een multidisciplinair team met subject matter experts op verschillende risicogebieden. Je bouwt aan een netwerk van collega’s binnen én buiten de bank om zicht te houden op de mogelijkheden voor mogelijke compliance risico analyses, identificatie van mogelijke databronnen en innovatieve technieken. Er is voldoende vrijheid en ruimte voor jouw inbreng en visie.

Je profiel
  • WO werk- en denkniveau (Bijvoorbeeld Econometrie, Technische Bedrijfskunde of een vergelijkbare bèta-studie)
  • Minimaal 6 jaar werkervaring waarvan 3 jaar in de financiële dienstverlening of bij een corporate/ multinational.
  • Bedreven in het rapporteren (b.v. PowerPoint presentatie) van actiegerichte business inzichten, op basis van data-analyses (storylining, piramide principe, etc.).
  • Kennis en ervaring met het maken van data-analyses, vanuit functionele vraagstukken.
  • Bedreven in het opstellen van visueel aantrekkelijke dashboards (bijv. met Power BI of Spotfire).
  • Ervaring met SQL/SAS/Python/R (en/ of vergelijkbare tooling); ABN AMRO is in een transitie naar Azure.
  • Ervaring met data-analyse binnen de financiële sector.
  • Interesse in compliance.
Wij bieden

Binnen Compliance Risk Analytics heb je de kans om samen met het team invulling te geven aan de Compliance functie van de toekomst, waarin data gedreven analyse / inzichten een centrale rol spelen. Deze functie betreft een schaal 11 functie (NL CAO).

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.