Helaas, deze vacature is niet actief.

Supervisory Strategy Consultant Regulatory Office in Amsterdam

In het... Wil jij praktisch en strategisch werken in de sterk veranderende bankensector waar een goede relatie met de toezichthouder een voorwaarde is? En in een professionele en collegiale omgeving?   Word dan...

Beschrijving

In het kort

Wil jij praktisch en strategisch werken in de sterk veranderende bankensector waar een goede relatie met de toezichthouder een voorwaarde is? En in een professionele en collegiale omgeving?

 

Word dan Supervisory Strategy Consultant bij ABN AMRO en werk samen met je collega’s van de unit Regulatory Office aan een gedegen strategie bij het contact met onze toezichthouders DNB en ECB. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Kijk of je jouw doelen bij ons kunt verwezenlijken!

 

Je werk

Je bent lid van het Strategy team binnen de Regulatory Office. Het doel van dit team is om ABN AMRO te helpen bij een goed doordachte benadering van het contact met haar toezichthouders de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB). We streven naar efficiënte, consistente, tijdige en transparante communicatie met onze toezichthouders, met als resultaat een constructieve relatie waarin we over en weer niet voor verassingen komen te staan.

 

De Regulatory Office heeft een centrale rol bij het contact van ABN AMRO met ECB en DNB, zoals e-mailverkeer, informatieverzoeken en meetings. Met het inzicht en overzicht dat we hierdoor krijgen, kunnen we de bank helpen om het contact met ECB/DNB te versterken. Teamleden of andere collega’s van de Regulatory Office wonen in principe alle gesprekken bij van ABN AMRO collega’s met ECB/DNB. Wij maken notulen en kijken naar de bredere dynamiek inclusief rode draden, terugkerende onderwerpen en knelpunten. Daarnaast zijn we onderdeel van trajecten als onsite inspections (OSI’s),  deep dives en andere onderzoeken door de toezichthouders.

 

Zelfstandig of in teamverband ga je op zoek naar de meest bruikbare en praktische oplossingen voor de organisatie. Je legt verbanden tussen signalen vanuit de toezichthouders en overlegt met senior management en andere betrokkenen binnen de bank. Je schrijft mee aan processen en rapportages. Je overtuigt anderen van het belang van een constructieve relatie met de toezichthouder en draagt de principes die hieraan ten grondslag liggen actief uit.

 

Het Strategy team is een klein en jong team, waardoor je de kans hebt om de strategie echt mee vorm te geven. Je krijgt veel ruimte om nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Sinds Q4 2020 valt ook het contact met de AFM onder Regulatory Office, waardoor we de relatie met onze toezichthouders nog beter geïntegreerd kunnen aanpakken.

Werkomgeving

De Regulatory Office bestaat uit ongeveer 35 juristen en niet-juristen verdeeld over vijf subteams, die veel samenwerken: (1) Regulatory Oversight, (2) Prudential Expertise, (3) ECB/DNB Coordination Desk,(4) ECB/DNB Strategy en (5) Regulatory Affairs. Tezamen beslaan we bijna alle regulatory aspecten, van inhoudelijk advies, tot het managen van de relatie van de bank met onze belangrijkste financiële toezichthouders de ECB, DNB en AFM, tot inzicht en overzicht van regulatory change (management). Deze vacature is voor het Strategy team, dat uit 4 collega’s bestaat.

 

De Regulatory Office is onderdeel van de afdeling Legal die vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam alle onderdelen van de bank bedient. In specialistische teams slaan we een brug tussen theorie en praktijk door nauw samen te werken met onze interne klanten en hen van praktisch advies te voorzien. 

 

Diversity & Inclusion leeft bij ABN AMRO. Dat merk je van de bestuurskamer tot in de haarvaten van de organisatie. Daarom zoekt ABN AMRO talentvolle mensen in de breedste zin van het woord. Omdat we zeker weten dat verschillen tussen collega’s niet alleen meer, maar ook sterkere ideeën opleveren. En daar komen weer betere producten en diensten uit voort die de klanten van ABN AMRO succes brengen.

 

Je profiel

Een enthousiaste, pragmatische en gedreven professional met affiniteit met de relatie met toezichthouders. Naast kennis van jouw vakgebied heb je vaardigheden en competenties om te verbinden en samen te werken met mensen uit diverse disciplines binnen de bank. Je neemt verantwoordelijkheid en stelt je proactief en flexibel op. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten. Je stelt hoge eisen aan je eigen werk en dat van anderen.

 

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

- een afgeronde relevante WO-studie (of equivalent) en minimaal 7 jaar relevante werkervaring;
- je hebt een heldere visie op wat nodig is voor een goede relatie met de toezichthouder;
- kennis van ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt en de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het bancaire vakgebied;
- kennis van de ABN AMRO visie, strategie en processen is een grote pré;
- executiekracht: je krijgt zaken voor elkaar;
- aantoonbare vaardigheid om discussies over complexe onderwerpen met relevante stakeholders te begeleiden en beïnvloeden;
- uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
- je voelt je op je plek in een dynamische omgeving die voortdurend verandert en ontwikkelt.

Wij bieden

Een uitdagende functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal en de Regulatory Office doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket aan employee benefits waarmee je voor een groot gedeelte je eigen arbeidsvoorwaarden kunt bepalen.

 

- Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
- Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
- Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
- Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
- Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
- Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.