Helaas, deze vacature is niet actief.

Corporate Broking & Issuer Services Advisor in Amsterdam

In het... Jij bent een resultaat gedreven commerciele team speler die graag een geweldig vak binnen Global Markets wilt leren. Onze klanten zijn beursgenoteerde ondernemingen. Zij zijn op zoek naar innovatieve en solide...

Beschrijving

In het kort

Jij bent een resultaat gedreven commerciele team speler die graag een geweldig vak binnen Global Markets wilt leren. Onze klanten zijn beursgenoteerde ondernemingen. Zij zijn op zoek naar innovatieve en solide financiële oplossingen op maat. Om hieraan tegemoet te komen bieden wij binnen Corporate Broking & Issuer Services een breed dienstenpakket aan op het gebied van Equity Capital Markets ("ECM") en Debt Capital Market ("DCM").

Je werk

Corporate Broking & Issuer Services is een dynamische klantgerichte afdeling, waarbij de basiswerkzaamheden bestaan uit het aanbieden van issuer services. Beursgenoteerde ondernemingen hebben verplichtingen richting Euronext en Euroclear en wij assisteren deze ondernemingen daarbij. Een groot deel is dan ook organiserend, maar daarnaast ben je ook commercieel bezig en denk je samen in een deal team bepaalde transacties uit. Werkzaamheden bestaan uit het maken van presentaties en het bezoeken van (potentiële) klanten via zogenaamde "pitches". Hierbij maak je onderdeel uit van een breed transactieteam.

Op het gebied van Equity verzorgen wij onder andere: het begeleiden van bedrijven bij primaire (bijv. IPO's) en secundaire noteringen, advies geven rondom dividendstrategiën en de uiteindelijke executie daarvan, het beheer en de advisering van aandelen- en optieregelingen voor medewerkers van beursgenoteerde bedrijven, maar ook de executie van diverse corporate actions (tender offers, rights issues, stock splits, share buybacks etc.). Ook begeleid je het registratie- en stemproces voor aandeelhoudersvergaderingen via onze online portal: www.abnamro.com/evoting. Onze DCM diensten bestaan voornamelijk uit het indienen van noteringen op diverse (buitenlandse) effectenbeurzen, het creeëren van effecten bij een central securities depository, het begeleiden van couponbetaling/aflossingen en couponberekeningen.

Naast verdere groei in België, zien wij verder binnen ECM grote mogelijkheden voor een nauwere samenwerking tussen Corporate Broking & Issuer Services en ECM Orgination op basis van de reeds bestaande sterke relaties van Corporate Broking & Issuer Services maar ook nieuwe relaties als gevolg van primaire ECM transacties (IPO's). Dit betekent dat je zal zorgdragen voor een goede en nauwe samenwerking met je collega's binnen ECM, maar ook binnen Corporate Finance en Client Coverage. Je kunt hierbij denken aan het houden van en/of voorbereiden van klantpitches ten behoeve van IPO's, technische noteringen en de executie en voorbereiding van diverse Equity Capital Markets transacties.

Als Corporate Broking & Issuer Services Advisor beheer je hoogwaardige producten en diensten samen met de Head of Corporate Broking & Issuer Services, zodat continue aan de vraag van clienten kan worden voldaan, waarbij klantbelang centraal staat.

De afdeling Corporate Broking & Issuer Services maakt integraal onderdeel uit van Equity Capital Markets. Er heerst een professionele sfeer met collega's die flexibel zijn in hun werktijden, want de executie van transacties stopt niet om 5 uur. 

Je werkomgeving

Global Markets bestaat uit de volgende afdelingen: Trading, Corporate Sales, Financial Institutions Sales & Equities, Strategie en Business Development. Global Markets biedt wereldwijd diensten vanuit dealing rooms in Amsterdam, Londen, Frankfurt en New York, evenals via e-commerce kanalen, zoals i-Markets. Klanten zijn professionele tegenpartijen, banken, verzekeraars, asset managers, financiële instellingen en klanten van Retail en Private Banking.

Global Markets heeft de business line verdeeld in twee aandachtgebieden: Corporate Sales, Financial Institutions Sales & Equities en Equity Capital Markets. Onder Equity Capital Markets vallen de volgende afdelingen:

• ECM Orgination & Execution
• ECM Syndicate
• Corporate Broking & Issuer Services

Global Markets werkt nauw samen met de afdelingen ECM, Syndicate, Facilitation, ALM, Risk, COO, Legal, Compliance, Products & Business Development en levert producten en services voor de diverse klantsegmenten zijnde Commercial Clients, CIB alsmede Retail & Private Banking. De toegevoegde waarde van de afdeling Corporate Broking & Issuer Services is gelegen in diepgaande markt-, en productkennis alsmede trends op diverse gebieden binnen Global Markets en regelgeving en deze te combineren, zodat ze afgestemd worden op de persoonlijke wensen van klanten en daarmee een lange termijn relatie met de klant te creëren. Als Corporate Broking & Issuer Services Advisor binnen Global Markets ben je een volwaardige gespreks- en sparringpartner richting effecten uitgevende instellingen.

De complexiteit bestaat uit het realiseren van profijtelijke deals in een hectische en competitieve werkomgeving die onderhevig is aan een continue verandering in wet- en regelgeving. Het gaat om het aanbieden van een consistente, snelle en doelmatige oplossingen, met een hoog servicecomponent voor de klant, die in veel gevallen een beursgenoteerde onderneming is.

Je profiel
 • Minimaal Hogeschool/universitair denk- en werkniveau;
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van de door ABN  AMRO geboden Markets oplossingen;
 • Kennis van kapitaalmarkttransacties;
 • Kennis van actuele maatschappelijke en economische ontwikeklingen waaronder wet- en regelgeving, het regionale netwerk en de ontwikkelingen in het issuer services marktgebied, de concurrentie en de internationale markt. 
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.