Helaas, deze vacature is niet actief.

Legal Counsel Complaints Management in Amsterdam

In het... Ben je een praktisch ingesteld jurist en houd je er van om complexe zaken voor klanten op een duidelijke manier uit te leggen en de bank te vertegenwoordigen in procedures, bijvoorbeeld bij de rechtbank? Dan...

Beschrijving

In het kort

Ben je een praktisch ingesteld jurist en houd je er van om complexe zaken voor klanten op een duidelijke manier uit te leggen en de bank te vertegenwoordigen in procedures, bijvoorbeeld bij de rechtbank? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je werk

Je behandelt complexe klachten van klanten over producten en de dienstverlening van de bank. Bijvoorbeeld over beleggingsdienstverlening, fraude of een hypotheekproduct. Je vertegenwoordigt de bank in procedures, veelal bij de rechtbank of het Kifid. Je werk is uitdagend en elke dag anders. De ene dag sta je in de rechtbank, de volgende dag heb je een meeting met een van de businesslines binnen de bank, ben je in onderhandeling met een wederpartij of stort je je op een processtuk. 

Daarnaast ben je voor de bank een sparringpartner op het gebied van (potentiële) klachten en procedures. Als Legal Counsel bij Complaints Management is je werk niet alleen reactief naar aanleiding van een klacht of procedure, maar ben je ook onderdeel van de oplossing. Dit doe je door samen te werken met de andere afdelingen binnen de bank (zoals de businesslines, maar ook andere tweedelijns partijen) zodat je bijdraagt aan de strategie “banking for better, for generations to come”. Ook hebben we binnen de afdeling Legal verschillende (multidisciplinaire) werkgroepen, zowel op juridisch inhoudelijk gebied (zoals zorgplicht, digitalisering en aankomende wet-en regelgeving) als op strategisch gebied (future fit Legal), waaraan je actief deel kunt nemen.

Werkomgeving

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en analyseren jurisprudentie, hebben kennis van bancaire producten en de desbetreffende regelgeving en stellen het klantbelang centraal. Onze afdeling bestaat uit ongeveer 120 juristen. 

 

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen ABN AMRO zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin alle collega’s zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Je profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, pragmatische en gedreven jurist met kennis en ervaring op het gebied van bancaire dienstverlening. Kennis van beleggingsdienstverlening is een pre. Kennis van het procesrecht is eveneens gewenst. Je bent collegiaal, je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden in het Nederlands (must) en Engels. Je bent gewend om zelfstandig te werken, kan uitstekend samenwerken en overtuigt anderen van je standpunten. 


- Een afgeronde WO studie Nederlands Recht

- 4-7 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist bij een financiële instelling

- Je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen

- Je kijkt vooruit, formuleert concrete acties en helpt deze uit te voeren 

- Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden in het Nederlands en Engels

Wij bieden

 

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.