Helaas, deze vacature is niet actief.

Meewerkstage Innovatieplatform NS, breng robot Misty II tot leven – Utrecht

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stage? Wie weet is deze stage bij NS iets voor jou. Op verschillende afdelingen zoeken we enthousiaste meewerk stagiaires om ons team te versterken.

Beschrijving

 • Innovatie en ontwikkeling zitten in jouw bloed.
 • Jij ondersteunt het innovatieplatform binnen NS en vervuld een enorme diversiteit aan taken.
 • Jij hebt affiniteit met NS en draagt graag bij aan het verder ontwikkelen van robot Misty II.

“Bij het innovatieplatform word je echt opgenomen in het team en krijg je veel vrijheid om je stage deels zelf vorm te geven. Door initiatief te nemen kan je van grote meerwaarde zijn.“  – Stijn van den Brand, collega bij het innovatieplatform.

NS heeft sinds een jaar een centraal innovatieplatform, dat als doel heeft (IT-)innovaties te stimuleren die van toegevoerde waarde zijn voor de business. Dit platform bestaat uit 3 onderdelen: een fysieke innovatiefabriek (heel zichtbaar gevestigd in NS-hoofdgebouw naast de kantine), een digitaal portaal en een aantal innovatie communities rondom innovatieve (IT-) technologieen (zoals AI, RPA, low coding e.d.).

We zetten een robot in de innovatiefabriek (op het hoofdkantoor) die medewerkers kan ontvangen.  Hiervoor hebben we robot Misty II in huis, waaraan we inmiddels al aardig wat hebben ontwikkeld. Misty kan nu vragen beantwoorden over het innovatieplatform zelf, maar ook over vertrek- en aankomsttijden van treinen (via de reisplanner), het weer of wat je lichaamstemperatuur is. Misty II fungeert daarbij dus als chatbot (we gebruiken Rasa), maar dit moet nog beter worden afgestemd op menselijke vragen en dialogen.
Verder kan Misty II bijvoorbeeld worden ingezet bij gezichtsherkenning, het reageren op aanraking, data verzamelen en aangesloten worden op api’s (van binnen en buiten NS). Misty II moet medewerkers ook inspireren om allerlei innovatieve technologiën uit te proberen.
In dit kader zijn we ook bezig aan de ontwikkeling om de robot in te zetten op een station. Misty kan dan het opvragen en invoeren van storingen van liften e.d. verzorgen. Hiervoor gebruiken we ook sensoren om bijvoorbeeld via Misty te kunnen inloggen.
Kortom, de opdracht is: breng Misty II verder tot leven zodat deze de medewerkers van NS zal inspireren. Met als resultaat: blije gezichten en aanvragen om iets nieuws met Misty II te mogen doen. 

We hopen natuurlijk dat we elkaar binnenkort weer op kantoor kunnen treffen. Dan zien we je op het hoofdkantoor van NS, op loopafstand van station Utrecht Centraal. Je komt te werken op de afdeling innovatieplatform. Hier wordt de cultuur van innoveren binnen NS tot stand gebracht. Met 3 onderdelen: innovatieportaal, innovatiefabriek (inspireren, leren en creëren) en innovatie communities (op basis van 9 innovatieve technologieën als AI, RPA, block chain, low coding e.d.) wordt er ook gewerkt aan concrete innovatie met innovatieve technologieën. Waarbij er contacten zijn in de hele organisatie, binnen zowel IT als business.

 • Je volgt een wo- of hbo-opleiding in de richting van datawetenschappen, hbo-ict, informatiewetenschappen of een soortgelijke IT-studie.
 • Je bent op zoek naar een 5 maanden durende meewerkstage vanaf september.
 • Je hebt affiniteit met innovatie technologieën en bent proactief ingesteld.
 • Je kan creatief denken, hebt geen moeite met netwerken, kan goed organiseren en ondernemen. 

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Maar er is meer. Zo krijg je als stagiair(e):

 • Een aantrekkelijke stagevergoeding tussen de 350 en 500 euro per maand.
 • Vrijheid om tijdens je stage zelfstandig projecten op te pakken.
 • Super enthousiaste collega’s die één keer in de maand gaan borrelen met elkaar. Zo doen we nu leuke online teamuitjes.
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor onze stagevereniging (interNS) waarbij je kennis kunt maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

En? Ben je enthousiast geworden? 
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek. 

Nog vragen? Mail met Joukje Wester van de stagedesk naar 

stagedesk@ns.nl

.

Goed om te weten: 

 • Vanwege de coronamaatregelen hebben wij onze sollicitatieprocedure aangepast. Lees 

  hier

   wat je kunt verwachten. 
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees 

  hier

   meer. 
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie. 

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
24 -
Dienstverbanden
Stage

Utrecht | Stage ICT | Stage | HBO

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.