Helaas, deze vacature is niet actief.

Senior Adviseur Contracting in Amsterdam

In het... We zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker voor ons team van Contracting RAPID (senior) adviseurs. Binnen ons  team krijg je meer dan genoeg de ruimte om jezelf op persoonlijk en professioneel gebied te...

Beschrijving

In het kort

We zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker voor ons team van Contracting RAPID (senior) adviseurs. Binnen ons  team krijg je meer dan genoeg de ruimte om jezelf op persoonlijk en professioneel gebied te ontwikkelen en uit te dagen. In welke mate je dit doet is aan jou.
Zoals de naam suggereert is een adviseur contracting vooral bezig met contracten. Je zult je met name bezig houden met kredietovereenkomsten tussen de bank en de meest uiteenlopende partijen. Dit maakt het werk zo divers en ingewikkeld als je zelf wilt.
Bij het opstellen van de contracten wordt er een beroep gedaan op je taalvaardigheid, creativiteit, juridische kennis en de praktische vertaling hiervan naar de verschillende betrokken partijen. Lijkt het je leuk om je te verdiepen in de juridische kant van kredietverlening waar de bank mee te maken heeft?

Je werk

Nadat een relatiemanager uit een van de business lines Commercial Banking, Retail Banking of Private Banking een kredietvraag van de klant heeft vertaald naar een voorstel en er een fiat is gegeven voor de voorwaarden en condities, ga je aan de slag met het vervaardigen en vervolgens beoordelen van het contract en de bijbehorende documenten. Je bent goed in staat om standaardteksten meer op maat te maken. Het komt voor dat je te maken krijgt met verschillende betrokken (buitenlandse) partijen waarmee je samenwerkt bij ingewikkelde juridische kwesties.  We zoeken iemand die het vermogen heeft om zich in korte tijd in te werken in de RAPID processtroom. Vanuit je senior rol ben je in staat om de meer complexe aanvragen te behandelen en een vraagbaakfunctie te vervullen richting de adviseurs uit de andere teams. Je bent oplossingsgericht en in staat het beleid van de bank in heldere taal uit te leggen. Je kan concrete acties formuleren en helpt die uit te voeren. Je hebt nauw contact met de afdelingen Credit Risk Management, Legal, Business en Operations. Je kunt je schriftelijk en telefonisch goed uitdrukken en onderhoudt externe contacten met het notariaat en advocatenkantoren in binnen- en buitenland. Als onderdeel van de kredietketen draag je bij aan een efficiënte inrichting van de organisatie. De afdeling Contracting is onderdeel van Credits binnen Innovation & Technology Business Services Operations NL. Contracting vormt een kenniscentrum voor alle vormen van krediet- en zekerhedendocumentatie van standaard en maatwerk kredieten in de Business Lines Commercial Banking, Retail en Private Banking en Corporate & Institutional Banking. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Werkomgeving

De thuisbasis van het Contracting Commercial Banking, Retail Banking & Private Banking is Amsterdam. Met circa 100 medewerkers, waaronder meerdere juristen, vervaardigen wij heldere en begrijpelijke kredietdocumentatie waarin de kredietafspraken tussen de bank en de klant bekrachtigd worden. Onze business partner kan hiermee vervolgens naar de klant. We werken vanuit verschillende teams. Jij komt te werken in een team met 15 gedreven professionals. Werken bij Contracting betekent nog beter worden in wat je doet. Wij begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En: helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Je profiel

- Je hebt kennis van het Nederlands contract- en goederenrecht op HBO/WO-niveau
- Je hebt zeer goede kennis van juridische aspecten van kredietverlening
- Je kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken in de Nederlandse en Engelse taal
- Je bent op samenwerking gericht naar de ketenpartners en in staat om praktische oplossingen te bedenken
- Je bent in het bezit van relevante bancaire opleidingen (Zekerheden & Ondernemingsvormen/ Rechtswijzer/Zakelijke Kredietverlening)
- Ook onder tijdsdruk weet je prima te presteren
- Je bent goed bekend met kredietverlening processen of in staat je dit snel eigen te maken

Wij bieden

Bij ons op de afdeling krijg je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en bieden we jou veel ruimte om te groeien. We helpen je daarnaast om fit & vitaal te blijven.

Het bruto jaarsalaris ligt tussen de 42.500,- en 61.000,- euro op basis van 36-urige werkweek. Daarnaast heb je een aanvullende benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen. ook bieden wij jou een OV-jaarabonnement, een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000 per jaar onderdeel van zijn.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.