Helaas, deze vacature is niet actief.

Specialist Risk & Financial Control in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem....

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

 

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Je werk

De afdeling DFC Oversight/ DFC Quality Control & Risk Control is o.a. verantwoordelijk voor het verbeteren van het Risk Control Framework (RCF). Tevens houdt het team overzicht op de werking van het Risk Control Framework (RCF) op het gebied van Witwas, Terrorisme Financiering en Sanctie risico’s, inclusief van de betrokken wet- en regelgeving (o.m. Wwft). Je evalueert het RCF ten opzichte van de risico’s zoals beschreven in SIRA en vertaalt deze naar effectieve controls.

 

Recent is ook het opzetten van Financial Control voor DFC toegevoegd als taak van deze afdeling. In deze rol zal je verantwoordelijk worden voor de verdere opzet en uitvoering van Financial Control. Hiertoe behoort de verdere implementatie binnen DFC van Ariba (de tool die ABN AMRO bankbreed gebruikt voor procurement- en facturatieprocessen) en het opzetten van monitoring structuren van budgetten en uitnuttig ervan voor geheel DFC. Hiertoe is een directe lijn richting DFC MT opgezet en zal je actief bijdragen aan het actief informeren van het MT DFC over kostenbeheersing en financial risk outlook. Je toont zelfstandige expertise op financieel gebied en bij voorkeur ook risk management gebied en analyseert graag root causes en trends om op basis daarvan samen met stakeholders verbeteringen te realiseren. De focus ligt hierbij op verschillende niveaus; strategisch, tactisch en operationeel.

 

Een complex stakeholderveld is jou niet onbekend en je weet met jouw overtuigingskracht jouw standpunten te verdedigen en zorgt voor gedragenheid. Je zorgt voor Risk Awareness door het actief geven van informatie en advies. Als Specialist Risk & Financial Control werk je resultaatgericht en accuraat, zoek je continu naar verbeteringen.

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank.

 

Je komt te werken op een dynamische afdeling waarbij geen enkele dag hetzelfde is en dat geeft een extra dimensie aan jouw functie. Onze standplaats is Amersfoort. Momenteel wordt er in verband met de Corona door het DFC gehele team vanuit huis gewerkt.

 

Je komt te werken in een team van professionals, afkomstig uit verschillende business lines van de bank. Je rapporteert binnen DFC Oversight aan de team lead DFC Quality Control & Risk Control. Het team bestaat uit ongeveer 20 FTE.

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

Je bent een all-round risk professional die affiniteit heeft met controlling en andere financiële processen;

Je beschikt over kennis van Risk Control tooling;

Ervaring met SAP Ariba is een pre;

Je bent ondernemend, pionierend en creatief; je durft de stap aan in een omgeving waar niet alles vast staat en waar je initiatief kan laten zien;

Je bent een verbinder en zoekt steeds naar samenwerking, ook buiten je eigen afdeling;

Je hebt een sterke risicomanagement focus, waarin klantbeleving ook centraal staat;

Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift.

Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.