Helaas, deze vacature is niet actief.

Medior Exit Officer Know Your Client in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van...

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons hoog op de agenda. Daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en nieuwsgierig. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een doorlopend proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Je werk

Je bent verantwoordelijk voor het juist doorlopen van het juridische offboardingsprocess, door een dossier samen te stellen bestaande uit verschillende adviezen van betrokken secondline partijen en het risicobeoordelingsformulier van een analist, nadat er door een onafhankelijke bevoegd orgaan een besluit tot afscheid van de klant is genomen. Je beoordeelt of het dossier en overige documenten inhoudelijk voldoen aan de juiste eisen, zorgt voor eventuele aanpassingen, informeert de betrokken in- of externe partijen over ontbrekende of onjuiste stukken, en formuleert ontbrekende informatie. Je analyseert de ingebrachte casuïstiek en beoordeelt of is voldaan aan het beginsel van hoor en wederhoor en onderzoekt hierbij of de klant de gelegenheid heeft gehad om uitleg te geven over het gedrag of het gedrag aan te passen.
Op basis van de gecompleteerde documentatie formuleer je de offboardingstrategie, gebaseerd op juridische gronden en soms commerciële overwegingen.

Binnen je team wordt nauw samengewerkt om de dossiers volledig te krijgen, zodat juridisch aan alle eisen wordt voldaan om het klantbeëindigingsproces te kunnen starten. Je draagt als uitvoerder zorg voor de volledige afwikkeling van het dossier. Je houdt hierbij rekening met het klantbelang en mogelijke risico’s voor de bank. Je stelt zorgvuldigheid boven snelheid bij de dienstverlening richting de klant. Van alle medewerkers wordt een bijdrage verwacht aan het onderhouden en verbeteren van de KYC processen en tools.

Werkomgeving

Voor het Optimalisatie Programma Group Exit worden er tijdelijk drie nieuwe teams op gezet. Twee daarvan worden na de optimalisatie samengevoegd met bestaande teams. Een ander team, het Re- Assessment team, is een tijdelijk team. Voor het nieuw in te richten Expert en Standaard Team zoeken wij Exit Officers die mee willen bouwen aan de basis van de nieuwe Group Exit Organisatie.

Het Expert team is het team dat de offboarding verzorgt voor klanten via het nieuw te definiëren Expert-proces. Het proces willen wij efficiënter inrichten en verder optimaliseren. Het volledige Exit-proces dient doorlopen te worden om een ​​gecontroleerde exit te garanderen in lijn met de risicoacceptatie binnen de bank.  Deze dossiers worden doorgaans erkend als hoge prioriteit, bijzonder risicovol, complex en worden derhalve vaak als prioriteit bestempeld.

Het Standard team is het team de offboarding verzorgt voor klanten via een standaard Exit proces. Deze dossiers zijn vanwege de dossierkwaliteit en complexiteit geschikt voor een meer gestandaardiseerde offboarding. 

Omdat in beide teams nieuwe werkwijze en toolingen getoetst en geïmplementeerd worden valt dit niet onder de Business as Usual maar is het onderdeel van het Programma Optimalisatie Group Exit. Je werkt in een dynamische omgeving waarbij het team elkaar op natuurlijke wijze aanvult. Vaak is de synergie tussen juridische en bancaire specialisten juist de succesfactor van het team, dus vaak zal je samen tot een oplossing komen. Je bent flexibel en veranderingsgericht en krijgt energie van bouwen aan een nieuwe setting. De standplaats van de DFC KYC & CDD Centers is Amersfoort.  Vanwege Covid 19 werken wij momenteel vanuit huis.

Je profiel

Juist op momenten waarop de communicatie met een relatie lastig is ben je in staat om overzicht te houden en onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken. Je bent schriftelijk sterk aangezien onze communicatie enkel schriftelijk verloopt. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend maar je kunt ook zelfstandig werken.

Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel: 

• Je hebt minimaal afgeronde hbo-opleiding met een voorkeur voor een juridische, fiscale, financiële of bancaire achtergrond;

• Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een commercieel zakelijke omgeving;

• Je hebt coachende en/of leidinggevende ervaring

• Je beweegt je makkelijk in een complex stakeholderveld

• Je hebt diepgaande ervaring en kennis op het gebied van KYC en CDD (client due diligence);

• Je hebt diepgaande kennis van zakelijke producten van de relevante wet- en regelgeving en diepgaande kennis van het opbouwen van een juist KYC/CDD dossier.

• Je daagt het team en de leidinggevende inhoudelijk uit als het gaat om inhoudelijke verbeteringen;

• Je werkt nauwkeuring

• Je hebt kennis van risicoanalyse, risicomanagement (zoals krediet, markt, compliance, reputatierisico’s) en fiscale en juridische begrippen;

• Kennis van aantoonbare (internationale) wet- en regelgeving en complexe fiscale structuren en organisatiestructuren

• Kennis van en ervaring met het opbouwen van een juist en volledig (reconstrueerbaar en reproduceerbaar) klantdossier teneinde de klantrelatie te kunnen beëindigen.

Academy DFC

Bij DFC staat leren & ontwikkelen hoog in het vaandel!

Met een eigen DFC Academy accelereren wij jouw kennis en vaardigheden verder met:

  • Verdiepende workshops en training over het bestrijden van witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT). Hierbij moet je denken aan kennisontwikkeling op het gebied van Wet witwassen en financiering Terrorisme, beleid, processen en systemen;
  • Vaardigheidsmodules met trainingen op het gebied van mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, coaching en persoonlijk leiderschap. Samen met jouw leidinggevenden bekijk je op welke vaardigheden jij je verder gaat ontwikkelen; een programma op maat;
  • Het regelmatig organiseren van kennissessies met sprekers van binnen en buiten de bank over uiteenlopende onderwerpen uit het werkveld.


Bovendien organiseren wij regelmatig seminars & workshops met sprekers van binnen en buiten de bank over de ontwikkelingen en trends binnen de AML en CFT wereld. 

Tenslotte hechten wij ook veel waarde aan de gezondheid en fitheid van onze mensen. Daarom biedt DFC Academy jou een vitaliteitsprogramma met training en coaching op het gebied van:

  • Mentale veerkracht
  • Energiemanagement
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt  vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.

Employee Experience

Binnen DFC streven we naar een positieve en unieke employee experience voor elke medewerkers. Wij willen onze medewerkers betrekken bij ABN AMRO Bank en DFC. Wij streven er naar dat iedereen zich verbonden voelt met onze purpose en willen bijdragen aan je inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Hiermee willen we zorgen dat je geïnspireerd, energievol en met plezier naar je werk gaat. Dit doen wij door maandelijks diverse activiteiten te organiseren: zoals sportklassen, borrels en andere leuke evenementen om je collega’s beter te leren kennen.

Je valt onder de ABN AMRO cao en krijgt o.b.v. een 40-urige werkweek o.a. het volgende;

  • Een marktconform salaris. Daarnaast heb je een employee budget van 11%, waar je ook fiscaal aantrekkelijk andere zaken van kunt kopen, zoals een fiets, telefoon en/of vakantiedagen. Zet je je employee budget daar niet voor in, wordt het gewoon uitbetaald;
  • 200 vakantie-uren o.b.v. een 40-urige werkweek
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- p.p. per jaar, naast alle opleidingen en trainingen die we vanuit de afdeling DFC aanbieden;

Zeer goed (aanvullend) en waardevast pensioen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.