Helaas, deze vacature is niet actief.

Medior Consultant Design Expertise (Detecting Financial Crime)(Amsterdam)

In het... Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze...

Beschrijving

In het kort

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen de afdeling Detecting Financial Crime (DFC) Innovation & Design hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank. Binnen het DFC zijn de activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Door kennis, expertise en krachten over de hele ABN AMRO groep te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren, nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden en innovatieve kansen te benutten. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. ABN AMRO investeert in dit vakgebied, door partnerships met industry-leading vendoren & Fintech initiatieven, cutting-edge (machine-learning) technieken, interbancaire samenwerkingsverbanden en public-private partnerships.

Werkomgeving

DFC Innovation & Design (I&D) werkt bankbreed, dus je komt in aanraking met al onze particuliere en zakelijke klantsegmenten maar ook met dochters en onze activiteiten in het buitenland. Door ABN AMRO’s leading positie in dit vakgebied, werk je bovendien samen met leading experts bij andere banken, Fintech start-ups en Publieke Partijen aan het ontwikkelen van Detecting Financial Crime eco-system. Binnen I&D bedenken we de wereld van morgen. In nauw overleg met onze stakeholders (in zowel de business als de operatie) kijken we continue waar we processen en systemen kunnen verbeteren en hoe we financiële criminaliteit beter en slimmer kunnen opsporen. Daarbij staan wij als I&D meestal aan het begin van alle change binnen dit domein. De ene keer dragen we bij door middel van een gericht advies op basis van onze expertise, de andere keer door middel van het opzetten en managen van (complexe) veranderprogramma’s op uiteenlopende thema’s binnen het domein. Hier heb je als Consultant Design Expertise een grote rol.

Je werk

Als Consultant binnen het Design Expertise Team ben je in staat om je kennis en ervaring in te brengen en onze Business Developers en stakeholders te ondersteunen bij de oplevering om afdelingen of onderdelen van de organisatie compliant te krijgen. Dit kunnen grote programma’s zijn maar ook pressure cooker trajecten waar in korte tijd problemen moeten worden opgelost. Jij weet die uitdaging aan te gaan! Je schakelt bankbreed met veel (senior) stakeholders die betrokken zijn bij de oplevering van verschillende projecten. Inhoudelijk zorg je dat je een goede basiskennis bezit maar je weet deze kennis vooral te mobiliseren. Je hangt boven de materie en weet vooral meters te maken. Je maakt het verschil door zowel belangrijke input op te halen bij de business, 2e en 3e lijnspartijen en mee te denken aan de efficiënte en effectieve realisatie van doelstellingen. Dit alles doe je door de juiste vragen te stellen, inzicht te zorgen en oplossingen kritisch te challengen.  Als Consultant Design Expertise heb je het lef om je proactief in discussies te mengen, de sensitiviteit om rekening te houden met de verschillende ongeschreven regels en verhoudingen tussen en bij de onderdelen van de bank en laat je door weerstand niet direct uit het veld slaan. Met een dosis humor en pragmatisch denken help jij mee alle onderdelen doorlopend compliant te houden en waar nodig geef je sturend richting wanneer zij nog niet zover zijn.

Je draagt actief kennis over aan anderen en hebt interesse in wat jij kan leren van je collega’s met andere expertises. Daarnaast ben je in het bezit een gezonde interesse om te begrijpen welke verbeteringen worden beoogt of welke aanpak toepast dient te worden. Je doorziet daarbij wanneer escalaties nodig zijn en bespreekt dit met je collega’s en de Lead Design Expertise. Daarnaast ben je ondernemend en pionierend; je durft de stap aan in een omgeving waar niet alles vast staat en waar je initiatief kan laten zien.

Je profiel

Je hebt 1 tot 3 jaar ervaring opgedaan met projectmanagement

 • Je hebt aantoonbare ervaring met risico management en werkt graag met innovatieve oplossingen binnen dit domein
 • Je bent nieuwsgierig, creatief en hebt een sterk probleem oplossend vermogen
 • Je bent kritisch, hebt lef en laat je niet de kaas van het brood eten in een discussie
 • Je beweegt je makkelijk in een complex, internationaal stakeholderveld en creëert buy-in voor jouw plannen
 • Je bent analytisch sterk, je bent in staat om snel tot de kern te komen en kunt verbanden leggen
 • Je bent op de hoogte van risico management en werkt graag met innovatieve oplossingen binnen dit domein
 • Je bent een verbinder en streeft naar afdeling overschrijdende samenwerkingen
 • Je bent daadkrachtig en vastberaden resultaat te leveren
 • Je bent up-to-date zijn met de ontwikkelingen in de markt
 • Je hebt kennis van CDD/KYC processen
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling op verschillende levels;
 • Je beheerst de Engelse taal; zowel schriftelijk als mondeling
Wij bieden

Als medewerker van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Zowel persoonlijk, als inhoudelijk. (Door)groei vinden wij binnen DFC heel belangrijk!

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.