Helaas, deze vacature is niet actief.

Product Owner Finance & Risk Information Services in Amersfoort

In het... Ben jij een echte regelaar die energie krijgt van in teamverband resultaten behalen? En heb jij de ambitie om sturing te geven aan een Agile team werkzaam in een complexe data-omgeving binnen het Finance & Risk landschap van...

Beschrijving

In het kort

Ben jij een echte regelaar die energie krijgt van in teamverband resultaten behalen? En heb jij de ambitie om sturing te geven aan een Agile team werkzaam in een complexe data-omgeving binnen het Finance & Risk landschap van ABN AMRO Hypotheken? Dan is de Product Owner functie binnen de afdeling Finance & Risk Information Services in Amersfoort zeker een interessante functie voor jou!

Als Product Owner binnen deze afdeling ben je niet verantwoordelijk voor één product, maar voor een Agile team. Je bent verantwoordelijk voor de Product Backlog van je team en stuurt je team aan ten behoeve van de succesvolle realisatie van (veelal grote en complexe) changes aan en/of run van de Finance- en Risk dataketen van Hypotheken. Geïnteresseerd? Lees dan het functieprofiel van Product Owner binnen de afdeling Finance & Risk Information Services.

Je werk

Je geeft als Product Owner sturing aan een Agile team. Een Agile team is een multidisciplinaire samenwerkingsvorm die bestaat uit professionals van verschillende disciplines die autonoom samenwerken aan één doel. De te realiseren changes bestaan uit afwisselende trajecten die kunnen variëren van het introduceren van nieuwe data interfaces en dashboard ontwikkeling tot meer technische / infrastructurele trajecten zoals platform migraties. Al deze changes hebben te maken met de Finance- en Risk dataketen van Hypotheken, met als doel om aan wet- en regelgeving te (blijven) voldoen en / of bij te blijven bij nieuwe technologische veranderingen. Daarnaast door inzicht te geven in de hypothekendata aan de organisatie helpt het team om belangrijke doelstellingen van ABN AMRO te behalen.

Als Product Owner heb je veel vrijheid en dus ook een grote verantwoordelijkheid. De vele verschillende trajecten worden door MT-leden van Finance & Risk Hypotheken geprioriteerd en vervolgens belegd binnen je team  Jij bent vervolgens verantwoordelijk voor de realisatie hiervan. Je initieert en organiseert, met het doel om maximale business waarde te realiseren met wat jouw team oplevert. Dit betekent dat je de Product Backlog van het team beheert, de prioritering daarvan bepaalt en tijdlijnen kunt afgeven en onderbouwen. Je bent hierbij mede verantwoordelijkheid om werk te accepteren of te weigeren voor je team. Met de Product Owners van andere teams stem je onderlinge afhankelijkheden in de backlogs af. Bij alles wat je doet ligt de focus op het centraal stellen van het klantbelang en daarmee op het optimaliseren van de business value, waarbij wet- en regelgeving, de strategie van ABN AMRO en de doelen van de afdeling Finance & Risk Information Services jouw kaders vormen.

Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor het managen van de Product Backlog. Dit omvat:

 • Het opknippen van Episodes naar kleine eenheden, waarbij de Product Backlog items helder worden omschreven;
 • Ordenen van Product Backlog items, om doelen en missie op de beste manier te behalen;
 • Optimaliseren van de waarde van het werk dat het team uitvoert;
 • Ervoor zorgen dat de Product Backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor iedereen, en dat het laat zien waar het team als volgende aan gaat werken;
 • Opstellen en afstemmen van de roadmap en planning ten behoeve van de rapportage naar het management
 • Erop toezien dat het team zich houdt aan de kaders en richtlijnen.

Jouw functie is gevarieerd en uitdagend. Als Product Owner binnen deze afdeling ben je niet verantwoordelijk voor één product, maar voor een Agile team die werkt aan meerdere trajecten tegelijkertijd. Veel van deze trajecten kennen een harde deadline opgelegd vanuit de toezichthouder, waardoor een resultaatinspanning van belang is. Je specialisme zit hem in de project management vaardigheden, waarbij een sterke affiniteit met data, techniek, en / of de functionele werking van de Finance & Risk ketens voor Hypotheken binnen ABN AMRO relevant is. Soms is de opdracht beperkt tot enkel een aanpassing in het datawarehouse, maar vaak gaat het ook om wijzigingen die vele systemen raakt binnen de bank. In beide situaties denkt je daarbij niet alleen aan de huidige opdracht maar ook aan goede oplossingen voor een toekomstig duurzaam, flexibel en robuust Finance & Risk systeemlandschap. Jouw inbreng in het team is hierbij als de aanvoerder in een voetbalteam!

Werkomgeving

Je werkt voor ABN AMRO Hypotheken Groep met als standplaats Amersfoort. De afdeling waar je zal komen te werken is Finance & Risk Information Services en is voortgekomen uit de afdeling Business Intelligence. De afdeling is vorig jaar gereorganiseerd en daardoor nog in opbouw. Er wordt van je verwacht dat je actief meedenkt met het verbeteren van de manier van werken.

De afdeling is verantwoordelijk voor het doorvoeren van alle changes op en het beheer van alle Finance & Risk systemen van ABN AMRO Hypotheken (o.a. het datawarehouse en grootboek). De grootste component vormt hierin het datawarehouse, waardoor data een enorme belangrijke rol speelt in je dagelijkse activiteiten. De afdeling zal uiteindelijk bestaan uit ongeveer 70 medewerkers. De sfeer is als bruisend en informeel te kenmerken. Wij zijn een team met unieke mensen vanuit verschillende achtergronden, leeftijden en een goede mix van mannen en vrouwen. Van hiërarchie merk je weinig, we klaren de klussen samen. De voertaal is Nederlands.

Samen met je collega Product Owners vorm je een kenniscentrum binnen de afdeling. Vanuit dit kenniscentrum zijn jullie samen bezig met je eigen persoonlijke groei en om de kwaliteit van jullie expertise te verbeteren. Dit kenniscentrum kan je beschouwen als je basis binnen de afdeling. Vanuit dit kenniscentrum zal je worden toegewezen aan een Agile team vanuit waar het dagelijkse werk wordt uitgevoerd. Deze toekenning aan een team vindt plaats op basis van je ervaring, vaardigheden en expertise.
In aanvulling op het huidige team zoeken we een kandidaat met relevante kennis en ervaring binnen het regulatory Finance & Risk domein.

Op dit moment heeft de afdeling 6 van deze Agile teams.  Elk team bestaat uit ongeveer 6-8 medewerkers die werken in sprints van twee weken. De medewerkers hebben kennis en ervaring op het gebied van requirements, data-analyse, impact analyse, datamodellering, ETL- en rapportageontwikkeling en testen. Ieder heeft zijn eigen specialisme, maar is wel op meerdere gebieden inzetbaar. De verschillende functies in een Agile zijn Product Owner, Business Analist, Business Developer, Business Expert en Subject Matter Expert.

Je profiel

Je bent een echte teamspeler en regelaar. Je bent gedreven, accuraat, oplossend en communicatief sterk. Als de situatie erom vraagt, ben je in staat om zaken helder te documenteren en te visualiseren. Hierbij neem je graag de leiding en laat je van jezelf horen, waarbij je je project management vaardigheden maximaal inzet. Je houdt van samen resultaat behalen dat veel waarde toevoegt aan de business processen van ABN AMRO Hypotheken. Je zoekt naar veel afwisseling tussen business, data en systemen. Je kan goed focussen en complexe zaken makkelijk uitleggen, waarbij je de business processen en dataketens van Hypotheken begrijpt en overziet en in staat bent om high-level impact analyses uit te (laten) voeren op deze ketens. Een aantal belangrijke competenties zijn:

 • Ervaring met projectmanagement en/of Product Owner functies
 • Kennis van hypotheek business processen en regulatory report processen binnen Finance en Risk
 • Kennis van en ervaring met data (BI) omgevingen
 • Sterke affiniteit met data en/of IT oplossingen
 • Kennis van SCRUM is een pré
 • Goede Nederlandse taalbeheersing
Wij bieden

ABN AMRO biedt jou een omgeving waarin je verantwoordelijkheid draagt en het verschil kan maken. Werk dat impact heeft op grote groepen mensen. We dagen je elke dag uit om het beste uit jezelf te halen, waarbij je zelf bepaalt hoe hoog je de lat legt en waardoor je kunt uitgroeien tot de professional die jij wilt zijn.

Je krijgt bij ABN AMRO een uitstekende werk-privébalans met ruimte om zelf je tijd in te delen en je werkdag vorm te geven. Je krijgt de mogelijkheid om, naast jezelf, ook de bank en de maatschappij verder te helpen. Dat kan in je dagelijks werk, door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen. 

 • Een fulltime functie (36 of 40 uur);
 • Een marktconform salaris in overeenstemming met je profiel en werkervaring;
 • Een aanvullend benefit budget waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende pensioenregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,-per jaar dat je mag inzetten voor je ontwikkeling en twee studiedagen.
 • Een OV-jaarabonnement waarmee je het hele jaar gratis in Nederland kan reizen met trein, bus, metro en tram.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.