Helaas, deze vacature is niet actief.

Senior Manager Risk and Quality Control in Amersfoort

In het... Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en...

Beschrijving

In het kort

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. In totaal werken wij bij DFC met ongeveer 3500 collega’s aan de bestrijding van financiële criminaliteit. We doen dat, omdat het onderdeel is van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze ‘licence to operate’. De afdeling Oversight versterkt ABN AMRO door groepsbreed inzicht en overzicht te verschaffen over de voortgang van de DFC-transitie en risico’s in beeld te brengen voor verdere besluitvorming. Oversight bestaat uit vijf teams:

•    Risk & Quality Control
•    Data Analytics & Management Information
•    Intelligence Led Financial Crime
•    Reporting & Validation
•    Grip & Acceleration

Voor het team Risk & Quality Control zijn wij op zoek naar een ervaren Senior Manager die zich identificeert met onze kernwaardes: care, courage & collaboration. Een talentvolle leider met een bewezen trackrecord in het succesvol aansturen van een team van professionals en het realiseren van complexe veranderinitiatieven met een organisatie brede impact!

Werkomgeving

De afdeling Risk and Quality Control is het risico- en kwaliteitsgeweten van DFC. Het team voert op basis van het Operational Risk Management framework van de bank analyses uit, beoordeelt dossiers en signaleert mogelijkheden om de kwaliteit van klantdossier en de client life cycle processen binnen DFC verder te verbeteren en zorgt ervoor dat deze verbetermogelijkheden ook worden geïmplementeerd. Ook bereidt het team risk rapportages voor aan het MT DFC, de Business Lines en 2e en 3e lijn. Het team adviseert daarmee forward looking over verbeteringen ten behoeve van kwaliteit en communiceert deze op een constructieve manier. Daarnaast werkt het team aan het bouwen van een nieuw risk control framework voor DFC, een van de key elementen in de ambities van DFC.

Je werk

Als Senior Manager heb je een passie voor het creëren van impact die uiteindelijk ten goede komt aan een future proof organisatie. Zo zijn alle ambities van DFC gebundeld in een meerjarig Delivery Plan. Dit Delivery Plan beschrijft alle belangrijke resultaten waarmee wij nog meer grip willen krijgen op de performance van KYC-processen zodat wij te allen tijde kunnen terugvallen op een goede governance en risk control. Daarnaast heb je de volgende werkzaamheden: 

 

 • Het verder ontwikkelen van een visie en strategie ten aanzien van het realiseren van de ambities van jouw team (30fte) en DFC; 
 • Je bent natuurlijke leider en in je werkzaamheden zorg je continue voor draagvlak bij jouw stakeholders;
 • Ook ben je in het managementteam van Oversight een sparringpartner voor de andere MT leden en je durft opbouwend kritisch te zijn naar hun werkgebieden en leiderschap.
Je profiel

Wij zijn op zoek naar een Senior Manager die de verantwoordelijkheid neemt, sterk is in het leiden van een groep professionals en doelstellingen kan behalen. Je bent de drijvende kracht in team en zorgt voor de juiste visie en focus. Verder: 

 

 •  Je bent een ervaren leider met minimaal 12 jaar relevante management werkervaring binnen grote corporate organisaties, bij voorkeur binnen de financial services sector;
 •  Je hebt ruime ervaring als sparringpartner voor senior management en weet hoe je draagvlak creëert voor jouw ideeën;
 •  Je bent besluitvaardig en durft (weloverwogen) beslissingen te nemen;
 •  Je hebt een bewezen trackrecord in het succesvol realiseren van complexe veranderinitiatieven met een organisatie brede impact;
 •  Bij voorkeur heb je ruime ervaring binnen het werkgebied KYC/CDD/AML en heb je kennis van operational riskmanagement en audit.
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Wij bieden je een leadership baan waarbij je de kans krijgt om een key rol te spelen in de executie van onze DFC-doelstellingen.

 

Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze businessline. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.

 

Daarnaast bieden wij:

 •   De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien;
 •   Naast je salaris een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (waaronder vakantiedagen, bijdrage aan telefoon, fiets of elektrische fiets en additioneel salaris);
 •   Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
 •   Een vervoersbudget;
 •   Een goede pensioenregeling.
   

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.