Helaas, deze vacature is niet actief.

Senior Financial Reporting Professional in Amersfoort

In het... Ben jij degene die collega’s graag helpt door jouw kennis te delen maar zelf ook nog graag de handen uit de mouwen steekt? Wil jij als sparringpartner meehelpen met de transitie van ons team naar een ander soort Finance...

Beschrijving

In het kort

Ben jij degene die collega’s graag helpt door jouw kennis te delen maar zelf ook nog graag de handen uit de mouwen steekt? Wil jij als sparringpartner meehelpen met de transitie van ons team naar een ander soort Finance afdeling waarbij big data en niet financiële rapportages (sustainability) steeds belangrijker worden? Lees dan verder. 

De Finance functies veranderen. Steeds meer wordt geautomatiseerd, er is steeds meer data beschikbaar om stuurinformatie te verstrekken. Door de grote hoeveelheden data zullen we op een andere wijze moeten controleren en analyseren. Durf jij deze uitdaging aan en denk je te passen op deze functiebeschrijving? Pak dan je kans als Senior Reporting Professional bij ABN AMRO Hypotheken Groep!

Dit ga je bij ons doen

Als Senior Financial Reporting Professional werk je samen met je collega’s aan de totstandkoming van de verschillende IFRS rapportages en het jaarverslag van ABN AMRO Hypotheken Groep. Daarnaast kan je worden ingezet bij het opstellen van de verschillende toezichthouder rapportages. Je zal een sparringpartner zijn voor het Reporting team en draag je initiatieven aan voor verbeteringen van processen en efficiency slagen. Je bent in staat om iets complex op eenvoudige wijze uit te leggen en biedt hulp wanneer dat nodig is. Maar je weet ook dat je zelf ook nog veel kunt leren door te onderzoeken en vragen te stellen. Je bent innoverend, ondernemend en energievol.

We zullen steeds meer Big data bestanden opleveren aan onder andere onze toezichthouders. Jij bent in staat om deze data te analyseren en te rapporteren. Je weet waarom je iets rapporteert en denkt hierbij vooruit aan de eventuele vragen die stakeholders zouden kunnen gaan stellen. Je wordt meegenomen in de implementatie van een nieuw Finance & Risk systeem waarbij ABN AMRO Hypotheken Groep frontrunner is. Je brengt je expertise in en wordt uitgedaagd om ideeën aan te dragen.

Als Senior zal je het Hoofd Reporting vervangen bij diens afwezigheid en de complexere zaken toebedeeld krijgen. Je zult deel uitmaken van multidisciplinaire overlegstructuren waarbij jij het Reporting team vertegenwoordigd en je jouw stem laat horen wanneer dat nodig is. Met ongeveer EUR 147 miljard aan hypotheken op de geconsolideerde balans van ABN AMRO Bank is er binnen ABN AMRO en bij de diverse toezichthouders volop aandacht voor onze producten.

 

Werkomgeving

Je wordt onderdeel van het Reporting team binnen de Finance organisatie van ABN AMRO Hypotheken Groep (25fte). ABN AMRO Hypotheken Groep is direct naast het station Amersfoort Schothorst gevestigd. Vanwege COVID-19 word je (deels) op afstand ingewerkt. Een inwerkbuddy helpt je op digitale wijze snel wegwijs te maken in de organisatie en je nieuwe werkzaamheden. Samen met het accounting team en een Internal Control Specialist vormen we de afdeling Accounting & Reporting (9 fte). Om in deze tijd het team gevoel te behouden worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd. Op deze wijze krijg je als nieuw lid van ons team de kans om collega’s (ook buiten het eigen team) te leren kennen. Als Finance staan we open voor innovatie en zijn bereid hier energie in te steken.

We hebben een divers team die elkaar goed aanvullen maar ook tegenwicht bieden. We zijn open naar elkaar toe en helpen elkaar graag als dat nodig is.

Tijdens de COVID-19 omstandigheden zoeken we elkaar regelmatig op om niet alleen over werk te praten. Dit doen we bijvoorbeeld via virtuele lunches of koffiemomentjes. Als team zetten ons graag in voor een betere wereld door mee te doen met een van de activiteiten van de ABN AMRO Foundation.

Je profiel

Voor deze uitdagende rol zijn wij op zoek iemand met een gedegen financiële achtergrond die het leuk vind deze kennis over te dragen. Je voelt je thuis in een snel veranderende omgeving en pakt liever de telefoon dan dat je een mailtje stuurt. Je ben empathisch en communicatief vaardig. Denk je dat je ons team kunt helpen? Check je profiel:

  • Een afgeronde Master/WO opleiding in Finance
  • Minimaal 7 tot 10 jaar relevante ervaring op het gebied van IFRS
  • Ervaring met Power BI en SQL (pre)
  • In staat om snel kennis op te doen van nieuwe systemen en processen
  • Goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal is vereist
Wij bieden

Een innoverende rol in een dynamische omgeving met vrijheid voor initiatieven. Je werk is afwisselend en je krijgt de kans om een breed netwerk op te bouwen binnen ABN AMRO Bank door deelname aan multidisciplinaire teams. De reguliere werkplek is in Amersfoort (nabij Station Amersfoort Schothorst) alhoewel op dit moment volledig vanuit huis wordt gewerkt in verband met COVID-19. Om te zorgen voor een goede thuiswerkplek heb je de mogelijkheid om de hiervoor benodigde zaken te bestellen via ABN AMRO zonder dat hier voor jou kosten aan verbonden zijn .

Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door ervaring en kennis op te doen op het gebied van IFRS reporting. Ook krijg je een persoonlijk ontwikkel budget van € 1.000 per jaar en het aanbod van vele(online) trainingen. Hiermee wordt je geholpen om het beste uit jezelf te halen. Naast een goed salaris ontvang je een benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen. Wanneer je dit niet gebruikt zal het als onderdeel van je salaris worden uitbetaald. Om jezelf in te zetten voor een goed doel is er de mogelijkheid om een banking for better dag op te nemen. Een goede pensioenregeling maakt het plaatje compleet.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.