Helaas, deze vacature is niet actief.

People & Conduct Analytics Specialist in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van...

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en nieuwsgierig. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

 

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorisme financiering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.
 

Je werk

Alle ambities van DFC zijn gebundeld in een Delivery Plan. Dit Delivery Plan beschrijft alle belangrijke resultaten waarmee we de komende 2 tot 3 jaar grip willen krijgen op de performance van KYC processen, willen bouwen aan een future proof organisatie en willen kunnen terugvallen op een goede governance en risk control. De realisatie van het Delivery plan is niet vrijblijvend, het draagt bij aan belangrijke verbeteringen voor de Bank. 

 

Het DFC People, Conduct & Communication team speelt een belangrijke rol bij de realisatie van het plan. Het team heeft de volgende drie aandachtsgebieden: people attraction & workforce management, employee expierence & people development en conduct & communication. De vraag naar meer inzicht in verandering en effectmeeting van people en conduct gerelateerde initiatieven hebben ertoe geleid dat er een vierde aandachtgebied gecreëerd wordt, analytics & appliance. 

 

Het PCC Analytics & Appliace Team draagt daarmee zorg voor het inzichtelijk maken van effectmetingen, de acceleratie op specifieke people & conduct gerelateerde onderwerpen en de implementatie van portfolio management. 

 

Als People & Conduct Analytics specialist zit je op het snijvalk van people, data analytics en advies, en daarmee ben je een onmisbare schakel binnen Analytics & Appliance. Je bent verantwoordelijk voor data analyses waarbij je verschillende bronnen aggregeert en combineert. Daarnaast werk je aan het ontwerpen en implementeren van data rapportages en ben je een aanspreekpunt voor stakeholders binnen en buiten DFC. Je vertaalt data in begrijpelijke rapportages, je geeft advies aan je stakeholders en onderbouwt deze helder en concreet. 

 

Als People & Conduct Analytics specialist ben je steeds in overleg met je stakeholders en haalt behoefte op , bespreekt nieuwe invalshoeken en adviseert actief over vervolgacties. Je komt te werken in een team van professionals, met verschillende expertises. Het Analytics & Appliance team is nieuw, je werkt dus letterlijk mee aan de opbouw van dit nieuwe team. 

 

Ben je analytische denker en een doener die graag met stakeholders werkt aan een oplossing? Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!
 

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank.

 

In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. Onze standplaats is Amersfoort. Momenteel wordt er in verband met de Corona door het DFC gehele team vanuit huis gewerkt.

 

Je komt te werken in een team van professionals. Je rapporteert aan het hoofd DFC PCC Analytics & Appliance. De totale DFC organisatie bestaat uit meerdere afdelingen en disciplines waar je intensief contact mee zult hebben, verspreid over Nederland.
 

Je profiel
 • Je hebt ervaring met Excel/PowerPoint 
 • Je hebt ervaring met tools PowerBI voor databewerking en het ontwikkelen van rapportages en dashboards
 • Je hebt ervaring met R, Python/Spark, SQL
 • Je hebt kennis van en ervaring met data-bewerking, data-management, data-kwaliteit en data-analyseJe hebt ervaring met het vertalen / visualiseren van data in begrijpelijke rapportages
 • Je beweegt je makkeljk in een complexn stakeholderveld en bent gesprekspartner voor stakeholders op alle niveaus binnen de bank
 • Je bent pragmatisch en gestructureerd; 
 • Je bent analytisch sterk, je bent in staat om snel tot de kern te komen en kunt verbanden leggen;
 • Je bent gericht op continue verbeteren en hebt hierin een coachende rol naar het team
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling op verschillende levels
 • Je hebt affiniteit met DFC én People  onderwerpen en heb een gezonde interesse om daar meer over te leren.
   
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt  vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. 
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.