Helaas, deze vacature is niet actief.

Stagemarkt techniek & IT in Schiphol

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage voor 32 - 40 uur per week in de periode september 2021 – februari 2022? Geef je dan nu op voor onze (virtuele) stagemarkt techniek & IT op 7 juni 2021 en ontdek de mogelijkheden bij onze mooie organisatie! Bij de afdeling Systems & Infrastructure (S&I) werken we met 300 collega’s aan het innoveren, optimaliseren, vervangen en in stand houden van alle IT en luchtverkeersleidingsystemen die nodig zijn om vliegtuigen veilig en efficiënt te kunnen laten vliegen. Bij verschillende sub-afdelingen hebben we ruimte voor afstudeerstagiaires:

32 - 40 uur per week
€463 Per maand

Wat ga je doen?

Maintenance, Monitoring en Control (MMC) 

De afdeling MMC is verantwoordelijk voor het in stand houden (onderhouden) van alle systemen die gebruikt worden voor de afhandeling van het burgerluchtverkeer. Denk hierbij aan communicatie-, navigatie-, radar- en air traffic services-systemen. De afdeling bestaat uit circa 90 medewerkers verspreid over een eerste servicelijn (Monitoring & Control) en een tweede servicelijn (Maintenance). Actuele onderwerpen zijn uniforme benaming van LVNL-assets en een onderzoek naar welk platform in de Microsoft omgeving onze tools gemigreerd kunnen worden en het daadwerkelijk uitvoeren van de migratie.

 

Strategy, Integration & Architecture (SIA) 

De afdeling SIA is verantwoordelijk voor de architectuurrichtlijnen in het ontwerpproces, de toekomstvisie en beveiliging (cyber security) van de luchtverkeersleidingsystemen. Actuele onderwerpen zijn trends in het ATM domein, het (technisch) inrichten van een innovatielab, en het ontwerpen van een informatiemodel voor het releaseproces voor het doorvoeren van wijzigingen in de ATM-machine.

 

Communication, Navigation & Surveillance (CNS) 

De afdeling CNS is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en vervanging van alle communicatie, navigatie en surveillance systemen en zorgt ervoor dat deze systemen geïntegreerd worden in het LVNL-systeempark. Een actueel onderwerp is de optimalisatie van de grond-surveillance dekking op Schiphol.

 

Air Traffic Management Systems (ATMS)

De afdeling ATMS is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren, vervangen en innoveren van de 35 operationele luchtverkeersleidingsystemen en simulatoren voor opleidingen. Hieronder valt bijvoorbeeld de software waarmee de aankomst- en vertrektijden van alle vluchten van Schiphol wordt gepland, systemen die waarschuwingen geven wanneer er een gevaarlijke situatie kan ontstaan, software voor training simulatoren voor verkeersleiders, en software voor systemen die ondersteunende informatie bieden aan verkeersleiders, zoals meteo-, luchthaven-, baan- en systeemstatus informatie. Actuele onderwerpen zijn het gebruik van data analyse tools, toepassen van AI-technieken, beschrijven van processen, het ontwerpen van een toekomstig Human Machine Interface, handmatige testcases omzetten naar automatische tests, verbeteren van de test infrastructuur en onderzoek naar de afhankelijkheden tussen LVNL systemen, en samenwerking met externe systeemleveranciers i.c.m. scrum, ITIL, en contractprocessen.

 

Regio Unit (RU)

De RU is verantwoordelijk voor het veilig leveren van luchtverkeersleiding op de regionale velden Maastricht Aachen Airport (MAA) en Groningen Airport Eelde (GAE). Om de continuïteit van dienstverlening op de regiovelden te garanderen en op langere termijn de kosten te verlagen, is de RU ook verantwoordelijk voor de introductie van Remote Tower technologie voor de toren- en naderingsverkeersleiding van MAA en GAE. Een innovatief veranderprogramma. Actuele onderwerpen zijn de verdere centralisering en digitalisering van het ATM-systeem (bijv. door multiple remote tower technologie), inrichting en implementatie van communicatie- en changemanagement in het programmateam. Een meewerkstage is bij deze afdeling ook mogelijk.

 

Wat wij bieden

 • Stagevergoeding
 • Gezellige Sfeer
 • Een leerzame werkomgeving

Wat wij vragen:

 • HBO of Universitaire studie
 • Samenwerken
 • Geen ervaring vereist
 • Je dient ingeschreven te staan bij een hbo- of wo-opleiding.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct!' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Extra informatie

Interesse & extra informatie

De virtuele stagemarkt techniek & IT vindt plaats via Microsoft Teams op 7 juni 2021 van 13.00 tot 16.00 uur. Het programma bestaat o.a. uit een presentatie en speeddates met management en/of collega's van de afdeling.

Meld je aan door je cv in te dienen via de "Solliciteer" button, aangevuld met een korte motivatiebrief met daarin:

 • Waarom je stage wilt lopen bij LVNL; 
 • Welke afstudeeronderwerpen jouw interesse hebben.  

Er vindt voor de stagemarkt selectie plaats op basis van cv en motivatiebrief.

Stagevergoeding  

De stagevergoeding voor een afstudeerstage op basis van 38 uur bedraagt:

 • Hbo: € 463,01
 • Wo: € 545,69

Aanmelden kan t/m zondag 30 mei 2021. 

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO, Universiteit
Plaats
Schiphol
Werkuren per week
32 - 40
Dienstverbanden
Afstudeerstage
Salarisindicatie
€463 Per maand
Verantwoordelijk voor
IT & Techniek

Schiphol | Stage ICT | Afstudeerstage | HBO | Universiteit

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.