Helaas, deze vacature is niet actief.

Traineeship Finance in Utrecht

Zo ziet jouw baan... Startdatum 1 september 2021Word jij Finance trainee bij de Volksbank in Utrecht? Als aanstormend talent bouw jij mee aan een transparante en toekomstbestendige bank. In 2 jaar tijd kom je in aanraking met...

Beschrijving

Zo ziet jouw baan eruit
Startdatum 1 september 2021

Word jij Finance trainee bij de Volksbank in Utrecht? Als aanstormend talent bouw jij mee aan een transparante en toekomstbestendige bank. In 2 jaar tijd kom je in aanraking met verschillende aspecten van Finance en ontwikkel jij je tot de Finance professional.

Over Finance 

Finance is het financiële geweten van de Volksbank en probeert een bijdrage te leveren aan de missie van de bank. Dit doen we onder andere door te borgen dat de solvabiliteit en de liquiditeit van de bank goed worden beheerd. Maar ook ervoor te zorgen dat interne en externe stakeholders worden voorzien van accurate, complete en tijdige data en informatie. De Finance organisatie bestaat uit de afdelingen Balance Sheet Management, Financial Markets, Reporting & Control, Data & Analytics en Investor Relations. Als Finance trainee werk jij bij één van deze afdelingen en help jij de Volksbank met het maken van impact!

Zo ziet ons traineeship eruit
Als trainee bij de Volksbank krijg je de kans om in twee jaar tijd verschillende projecten uit te voeren bij afdelingen die passen bij de richting waar jij voor hebt gekozen. Er zijn ontzettend veel onderwerpen waar jij je tanden in kunt zetten en daarin heb je zelf de regie. Vanuit jouw interesses en ambitie leer je de bank kennen en word je door je mentor begeleid en uitgedaagd om je eigen doelen te bepalen en te behalen. Met je buddy – een mede-trainee die het zelfde traject volgt – bespreek en deel je jouw dagelijkse ervaringen en uitdagingen. Ook is er een business eigenaar die je helpt maar ook challenget in je vakinhoudelijke ontwikkeling, en die je advies kan geven over vervolgprojecten.

Persoonlijk leiderschap
Naast je vakinhoudelijke ontwikkeling ga je tijdens het traineeship ook intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en jouw persoonlijk leiderschap. Vooral dat laatste vinden we bij de Volksbank heel erg belangrijk. We zoeken trainees die de ambitie en drive hebben om een toekomstig leider te worden. Leider in jouw vakgebied als ervaren professional of als manager, waarbij jij een voortrekkersrol kan vervullen om zaken in beweging te krijgen. Dat betekent dat jij continu bezig bent met het ontwikkelen van competenties en vaardigheden die jouw persoonlijk leiderschap en vakkennis kunnen versterken: zelfinzicht, inlevingsvermogen, besluitvaardigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Dit doe je onder andere door het ontwikkelprogramma van Frisse Blikken te volgen. Tijdens dit programma maak je opdrachten, voer je coachingsgesprekken, doe je mee aan intervisiebijeenkomsten en neem je deel aan activiteiten met andere trainees.

Stip op de horizon
Uiteraard word je tijdens het traineeship ook regelmatig uitgedaagd en gemotiveerd om na te denken over je toekomst. Samen met je mentor evalueer je continu hoe het gaat en stippel je een groeipad uit. Na anderhalf jaar weet je wat jouw stip op de horizon is en welke kant je op wil na je traineeship. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je na je traineeship uitstroomt op een mooie functie binnen de bank. Natuurlijk wordt er dan gekeken naar wat je als trainee hebt laten zien, maar ook naar hoe jouw eigen ambities passen binnen de Volksbank.

Waar jij goed in bent
Jij bent van nature nieuwsgierig en gaat graag op onderzoek uit. Vol energie neem jij jezelf en anderen mee op sleeptouw en je vindt het over het algemeen niet eng om jezelf te laten zien. Van samenwerken in een team krijg je energie en je vindt het leuk om je te verdiepen in de werkzaamheden van anderen; op alle niveaus binnen de organisatie. Je hebt een kritische blik en bent zelfs een tikkeltje eigenwijs, maar je hebt ook genoeg discipline om goed om te kunnen gaan met de vrijheid die je krijgt. Bovendien weet je al best goed waar jouw ambities liggen, en ben je vasthoudend en overtuigend in wat je doet. Daarmee heb je alles in huis om als trainee bij de Volksbank jouw carrière een vliegende start te geven!

Verder heb je:
 • Een wo-diploma in de richting Finance, Bedrijfseconomie, Econometrie, Wiskunde
 • Een brede interesse en sterke affiniteit met de financiële dienstverlening
 • Ervaring d.m.v. stage bij een bank is een sterke pré
 • Nevenactiviteiten op je cv. Denk aan werkervaring uit bijbanen, een actieve rol in een studie- of sportvereniging of buitenlandervaring.
Dit krijg je van ons
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Een dagje meedraaien op een andere afdeling? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt – in overleg – zelf waar en wanneer je werkt.

Naast de vrijheid die je bij ons krijgt om de start van je carrière zelf in te richten, betekent werken bij de Volksbank ook dat je alle ruimte krijgt om helemaal jezelf te zijn. En dat is fijn, want dit zorgt ervoor dat je op je eigen manier, met jouw unieke achtergrond en persoonlijkheid een bijdrage kunt leveren aan onze belofte: ‘beter voor elkaar’. Meer over onze kijk op diversiteit & inclusiviteit lees je .
  
Salaris en extra’s
Als trainee verdien je €2.870,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Reis je liever eerste klas? Dat mag natuurlijk ook.

Selectieproces
De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen om elkaar beter te leren kennen.
 1. Jij stuurt ons je cv en motivatiebrief in het Nederlands, met daarin jouw antwoord op vragen als; waarom denk je bij de Volksbank te passen? En waarom binnen het traineeship? Wat kan jij toevoegen als trainee?
 2. Als wij denken dat je goed bij ons zou kunnen passen, krijg je een uitnodiging voor een online assessment.
 3. Rond je deze positief af, kom je kennismaken op ons kantoor in Utrecht.
 4. Zijn we daarna beiden nog steeds positief, dan krijg je een uitnodiging voor de selectiedag.
Planning
 • Reageren kan tot en met 5 mei 2021.
 • De gesprekken worden gevoerd in week 19 en 20
 • De selectiedag is in week 22
 • Het traineeship start op 1 september 2021.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.