Helaas, deze vacature is niet actief.

Digital Marketing Specialist - Service - E-commerce in Amsterdam

In het... Over de toekomst van bankieren weten we één ding zeker: het gaat vooral online gebeuren. Daarom werken we bij ABN AMRO zakelijk hard om onze dienstverlening naar de digitale wereld te brengen.    Bij...

Beschrijving

In het kort

Over de toekomst van bankieren weten we één ding zeker: het gaat vooral online gebeuren. Daarom werken we bij ABN AMRO zakelijk hard om onze dienstverlening naar de digitale wereld te brengen. 
 

Bij Commercial Banking / E-commerce doen we dat voor al onze zakelijke klanten: van ZZP-ers tot large corporates. Een doelgroep met complexe financiële behoeften, waarvoor we relevante digitale oplossingen ontwikkelen, die passen bij de specifieke wensen van onze doelgroep. Het E-commerce team is een team met flinke groeiambities. En daarom zoeken wij nu naar een senior Digital Marketing Specialist: die verantwoordelijk is voor verhogen van de NPS en het verlagen van de CES van de digitale service journeys voor nieuwe en bestaande zakelijke services. 

Je werk

In deze rol creëer je maximale service- impact en digital engagement voor onze bestaande klanten. Je bent verantwoordelijk voor de online service op abnamro.nl/zakelijk en verwante omgevingen. Dat betekent dat jij je verantwoordelijk voelt voor alle services die zakelijke klanten kunnen en willen aanvragen of gebruiken: denk aan het aanvragen van zakelijke passen voor Internet Bankieren, het aanpassen van toegang en autorisaties binnen de mijn-omgeving of het wijzigen van zakelijke adressen. Je adviseert en overtuigt stakeholders en management over het optimaliseren en verbeteren van de digitale klantreis. Je voert verbeteringen door via continue optimalisaties (bijv. A/B-testing) van online pagina’s en funnels. Hierbij analyseer jij (speech- en webdata), spar je met verschillende experts (SEO- en copy experts, mediabureau) voor de juiste taal en vindbaarheid, analyseer je pijnpunten, kansen en haal je digitale drempels weg. Jij bedenkt de ideale digitale oplossing om onze services vindbaar en zichtbaar te maken voor onze klanten: je stemt af met stakeholders over prioriteiten, en bereid de implementatie voor, qua middelen en communicatie.  
 

Voorbeelden van jouw werk zijn het coördineren van campagnes rondom het vervangen of aanvragen van nieuwe (zakelijke) passen of het openen van een extra zakelijke rekening via Internet bankieren. Maar ook het stimuleren van digitale contact opties zoals Chatbot Anna, Live Chat of Beeldbankieren. 


Kortom:  

- Jij promoot het gebruik van de digitale kanalen en services van ABN AMRO  
- Je stuurt en optimaliseert customer service journeys en digitale serviceprocessen
- Je initieert, analyseert en implementeert, coördineert en evalueert marketing communicatie campagnes  
- Je werkt nauw samen met directe collega’s, andere teams en externe bureaus 
- Je adviseert en overtuigt waar nodig stakeholders over het optimaliseren en verbeteren van de digitale customer journey

Werkomgeving

Je wordt onderdeel van de afdeling E-commerce & Services Zakelijk, verantwoordelijk voor de verkoop & service van alle producten binnen de zakelijke tak van ABN AMRO. Je werkt in het subteam E-commerce Digital Services: een multidisciplinair team in ontwikkeling: momenteel zijn we met vier collega’s en dat wordt verder uitgebreid. Je hebt of krijgt alle expertises om je heen om ideeën van A tot Z uit te werken. Denk aan data-analisten, copywriters, optimalisatiespecialisten en een visual designer. Je komt in een jong team terecht met experts, die net als jij gaan voor het beste resultaat en met sterke oplossingen komen om een grote impact te bereiken.


Wij vinden het belangrijk dat je openstaat voor andere culturen en denkwijzen, dat je leergierig bent en je snel kunt aanpassen, en dat je naast hard werken ook met ons kan lachen. Ons succes staat of valt namelijk met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. En dat betekent voor ons een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, stimuleren we ook bij E-commerce een inclusieve cultuur waarin alle collega’s zich betrokken en gewaardeerd voelen. 

Je profiel

Je bent een echte ondernemende doener, je maakt graag snelheid en boekt resultaten. Je begrijpt hoe je in een concurrerend online speelveld het verschil maakt. Ook begrijp je hoe je stakeholders managet in een dynamische omgeving.
 
- Je werkt op HBO/WO niveau met een studieachtergrond in bijvoorbeeld communicatie, marketing of bedrijfskunde 
- Minimaal 5 jaar werkervaring in een digital marketing of e-commerce omgeving, bij voorkeur in een commerciële setting 
- Ervaring in het werken vanuit digitale customer journeys en bij voorkeur met behavioural design methodieken 
- Je hebt sterk ontwikkelde analytische skills: je kan data in een complexe omgeving interpreteren en vertalen en weet uitkomsten te vertalen naar concrete oplossingen  
- Je hebt overtuigingskracht; je weet hoe om te gaan met stakeholders met verschillende belangen en je bent in staat om mensen in beweging te krijgen
- Je spreekt Nederlands en Engels vloeiend, in woord en geschrift 

Wij bieden

- Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien  
- Een informele en ambitieuze werksfeer waarbij we gewoon op sneakers naar kantoor gaan. Digitaal houden we van de camera aan om verbonden te blijven  
- Een salaris in Hay 9-10, afhankelijk van je kennis, ervaring en potentie
- Inclusief een benefit budget waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (o.a. extra vakantiedagen, een fiets en telefoon)  
- Een jaarlijkse salarisgroei van maximaal 7% op basis van je ontwikkeling   
- Een aanvullend persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar, dat je vrij mag inzetten voor je ontwikkeling   
- Een OV-jaarabonnement, geldig in heel Nederland voor al het openbaar vervoer   
- Een goede pensioenregeling en arbeidsongeschiktheidsverzekering 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.