Helaas, deze vacature is niet actief.

Junior Exit Officer Know Your Client in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van...

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons hoog op de agenda. Daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en nieuwsgierig. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een doorlopend proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Je werk

Je bent verantwoordelijk voor het juist doorlopen van het juridische offboardingsproces van een klant, of helpt een Exit Officer bij de offboarding van grote complexen, door een dossier samen te stellen bestaande uit verschillende adviezen van betrokken secondline partijen en het risicobeoordelingsformulier van een analist, nadat er door een onafhankelijke bevoegd orgaan een besluit tot afscheid van de klant is genomen. Je beoordeelt of het dossier en overige documenten inhoudelijk voldoen aan de juiste eisen, zorgt voor eventuele aanpassingen, informeert de betrokken in- of externe partijen over ontbrekende of onjuiste stukken. Je beoordeelt of is voldaan aan het beginsel van hoor- en wederhoor. Je kan goed zelfstandig werken maar zoekt de expertise van een ander indien nodig.

Op basis van de gecompleteerde documentatie formuleer je de offboardingstrategie, gebaseerd op juridische gronden, waarbij ook jurisprudentie wordt geraadpleegd.

Gedurende de eerste 6 maanden maak je deel uit van het new hire team, waar je intensief wordt begeleid bij je werkzaamheden. Daarna zul je doorstromen naar een van de overige multidisciplinaire teams. Binnen je team wordt nauw samengewerkt om de dossiers volledig te krijgen, zodat juridisch aan alle eisen wordt voldaan om het klantbeëindigingsproces te kunnen starten. Je draagt als uitvoerder zorg voor de volledige afwikkeling van het dossier. Je houdt hierbij rekening met het klantbelang en mogelijke risico’s voor de bank. De juiste weging van deze belangen en zorgvuldigheid zijn de sleutel naar een succesvolle offboarding. Van alle medewerkers wordt een bijdrage verwacht aan het onderhouden en verbeteren van de KYC-processen en tools.

Werkomgeving

De standplaats van de DFC KYC & CDD Centers is Amersfoort. Je vormt samen met ongeveer 30 - 35 collega’s het Exitteam van de DFC KYC & CDD Centers. Samen bouwen wij aan deze afdeling. Je rapporteert aan de Senior Exit Officer KYC. Je werkt in een dynamische omgeving waarbij het Team elkaar op natuurlijke wijze aanvult. Vaak is de synergie tussen juridische en bancaire specialisten juist de succesfactor van het team, dus vaak zal je samen tot een oplossing komen.

 

Verder is het flexibel/nieuwe werken uiteraard ook bij ABN AMRO van kracht, waardoor je, in overleg met je team, op andere locaties en momenten kunt werken. De complete afdeling DFC bestaat momenteel uit ca. 1.100 mensen, waarbij de gemiddelde leeftijd 35 jaar is en de verhouding man/vrouw momenteel 51%/49% is.

Je profiel

I am Team & Give Trust zijn de peilers van het Exit Team en wordt door iedereen als vanzelfsprekend gedragen. Je bent in staat om afscheid te nemen van een klantrelatie waarbij je oog hebt voor de belangen van alle betrokkenen. Jouw doel is om op een gedegen maar efficiënte manier een relatie te beëindigen.

Juist op momenten waarop de communicatie met een relatie lastig is ben je in staat om kalmte en professionaliteit uit te stralen. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend maar je kunt ook zelfstandig werken. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

 

• Minimaal afgeronde hbo-opleiding met een voorkeur voor een juridische, fiscale, financiële of bancaire achtergrond.

• Minimaal 1 jaar werkervaring in een commercieel zakelijke omgeving;

• Kennis van (commerciële) ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt en de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het zakelijk bancaire vakgebied;

• Kennis van klantbehoeften, economische- en marktontwikkelingen, algemene zakelijke verkoopprocessen, management informatie en veranderingsprocessen;

• Kennis van risicoanalyse, risicomanagement (zoals krediet, markt, compliance, reputatierisico’s) en fiscale en juridische begrippen;

• Kennis op het gebied van KYC en CDD (client due diligence);

• Kennis van relevante (internationale) wet- en regelgeving;

• Kennis van complexe fiscale structuren en organisatiestructuren;

• Kennis van en ervaring met het opbouwen van een juist en volledig (reconstrueerbaar en reproduceerbaar) klantdossier teneinde de klantrelatie te kunnen beëindigen.

Wij bieden

Als medewerker van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. Jij bouwt mee aan de nieuwe afdeling. Het betreft een baan voor minimaal 32 uur. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor wordt de DFC Academy opgezet, die vele trainingen en opleidingen gaat aanbieden, om op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak te groeien. Dat vinden wij binnen DFC heel belangrijk! Lees hierna wat wij jou bieden:

DFC Academy

Bij DFC staat leren & ontwikkelen hoog in het vaandel!

Met een eigen DFC Academy accelereren wij jouw kennis en vaardigheden verder met:

Verdiepende workshops en training over het bestrijden van witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT). Hierbij moet je denken aan kennisontwikkeling op het gebied van Wet witwassen en financiering Terrorisme, beleid, processen en systemen;

Vaardigheidsmodules met trainingen op het gebied van mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, coaching en persoonlijk leiderschap. Samen met jouw leidinggevenden bekijk je op welke vaardigheden jij je verder gaat ontwikkelen; een programma op maat;

Het regelmatig organiseren van kennissessies met sprekers van binnen en buiten de bank over uiteenlopende onderwerpen uit het werkveld.

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars & workshops met sprekers van binnen en buiten de bank over de ontwikkelingen en trends binnen de AML en CFT wereld.

Tenslotte hechten wij ook veel waarde aan de gezondheid en fitheid van onze mensen. Daarom biedt DFC Academy jou een vitaliteitsprogramma met training en coaching op het gebied van:

 

  • Mentale veerkracht
  • Energiemanagement

 

Employee Experience

Binnen DFC streven we naar een positieve en unieke employee experience voor elke medewerkers. Wij willen onze medewerkers betrekken bij ABN AMRO Bank en DFC. Wij streven er naar dat iedereen zich verbonden voelt met onze purpose en willen bijdragen aan je inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Hiermee willen we zorgen dat je geïnspireerd, energievol en met plezier naar je werk gaat. Dit doen wij door maandelijks diverse activiteiten te organiseren: zoals sportklassen, borrels en andere leuke evenementen om je collega’s beter te leren kennen.

 

Je valt onder de ABN AMRO cao en krijgt o.b.v. een 40-urige werkweek o.a. het volgende;

  • Een marktconform salaris. Daarnaast heb je een employee budget van 11%, waar je ook fiscaal aantrekkelijk andere zaken van kunt kopen, zoals een fiets, telefoon en/of vakantiedagen. Zet je je employee budget daar niet voor in, wordt het gewoon uitbetaald;
  • 200 vakantie-uren o.b.v. een 40-urige werkweek
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- p.p. per jaar, naast alle opleidingen en trainingen die we vanuit de afdeling DFC aanbieden;
  • Zeer goed (aanvullend) en waardevast pensioen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.