Helaas, deze vacature is niet actief.

Datawarehouse beheerder (m/v) in Amersfoort

In het... Ben jij de Datawarehouse Beheerder die energie krijgt om samen met je team zorg te dragen dat de hypotheken data kwalitatief op orde blijft en tijdig beschikbaar komt? Dan is de DWH Beheerder functie binnen de...

Beschrijving

In het kort

Ben jij de Datawarehouse Beheerder die energie krijgt om samen met je team zorg te dragen dat de hypotheken data kwalitatief op orde blijft en tijdig beschikbaar komt? Dan is de DWH Beheerder functie binnen de Center of Expertise (CoE) Data Intelligence van de afdeling Finance & Risk Information Services in Amersfoort zeker een interessante functie voor jou!

Als DWH Beheerder maak je onderdeel uit van het Data Logistics team binnen de afdeling. Dit team is verantwoordelijk voor alle beheertaken rond het datawarehouse van waaruit alle Finance & Risk rapportages worden gegenereerd. Echter, het is niet alleen maar de “Business as Usual’ dat je werkdag bepaalt! Geïnteresseerd? Lees dan het onderstaande functieprofiel van Business Intelligence Beheerder binnen de afdeling Finance & Risk Information Services

Je werk

De focus van de CoE Data Intelligence binnen de afdeling Finance & Risk Information ligt op de functionaliteiten van het Finance & Risk systeemlandschap binnen Hypotheken, alsmede de dataverwerking processen. Vanuit deze focus wordt gewerkt aan de visie, architectuur en het beleid van het proces-/data-/systeem landschap m.u.v. het datawarehouse. Omdat het datawarehouse dusdanig groot is, is er hiervoor een aparte CoE Business Intelligence voor. Alle run activiteiten ten behoeve van het datawarehouse worden aangestuurd vanuit de CoE Data Intelligence, maar werk je nauw samen met de CoE Business Intelligence.

Als DWH Beheerder ben je samen met je collega’s van het Data Logistics team verantwoordelijk voor het beheren van ons Datawarehouse. Je werkt hierbij nauw samen met verschillende collega’s uit onder andere de Agile change teams of de CoE Business Intelligence. Het team is verantwoordelijk voor de ontwikkel-, test-, acceptatie en productie omgevingen en bestaat uit beheerders met kennis en ervaring op het gebied van Datawarehousing en MS SQL Server. Bij het Data Logistics team is het niet alleen ‘Business as Usual’ wat de dag bepaalt; naast het maandelijkse releasen en monitoren/coördineren van alle datastromen, houd je je in je werk altijd bezig met het doorvoeren van proces- en performanceoptimalisatie en meewerken aan oplossingen voor het beschikbaar stellen van data. Kortom, je bedenkt elke dag met je collega's hoe iets anders of beter kan met inschatting van mogelijke risico’s.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het monitoren van de dag- en maandverwerking, monitoren van de beschikbaarheid en performance van de verschillende omgevingen, problem/incident management, release/change management, het uitvoeren van hotfixes, autorisatiebeheer. Dat is een hele uitdaging, wetende dat ons datawarehouse het kloppende hart is van alle hypotheekdata. Op dit moment hebben we meer dan 50 bronnen op ons datawarehouse aangesloten en bedienen we vele stakeholders (waaronder ook de toezichthouders). Hierdoor is geen dag hetzelfde!

Werkomgeving

Je werkt voor ABN AMRO Hypotheken Groep met als standplaats Amersfoort. De afdeling waar je zal komen te werken is Finance & Risk Information Services en is voortgekomen uit de afdeling Business Intelligence. De afdeling is vorig jaar gereorganiseerd en daardoor nog in opbouw. Er wordt van je verwacht dat je actief meedenkt met het verbeteren van de manier van werken.

De afdeling is verantwoordelijk voor het doorvoeren van alle changes op en het beheer van alle Finance & Risk systemen van ABN AMRO Hypotheken (o.a. het datawarehouse en grootboek). De grootste component vormt hierin het datawarehouse, waardoor data een enorme belangrijke rol speelt in je dagelijkse activiteiten. De afdeling bestaat momenteel uit ongeveer 70 medewerkers. De sfeer is als bruisend en informeel te kenmerken. Wij zijn een team met unieke mensen vanuit verschillende achtergronden, leeftijden en een goede mix van mannen en vrouwen. Van hiërarchie merk je weinig, we klaren de klussen samen. De voertaal is Nederlands.

Samen met je collega Beheerders vorm je een kenniscentrum binnen de afdeling. Vanuit dit kenniscentrum zijn jullie samen bezig met je eigen persoonlijke groei en om de kwaliteit van jullie expertise te verbeteren. Dit kenniscentrum kan je beschouwen als je basis binnen de afdeling. Vanuit deze basis zal je worden ingezet in het Data Logistics team van de afdeling. Dit team bestaat momenteel uit 10 medewerkers. In aanvulling op het huidige team zoeken we een kandidaat met een sterke DWH beheer achtergrond.

Je profiel

Je bent een echte teamspeler met een getting-things-done mentaliteit. Je bent gedreven, klantgericht, flexibel, accuraat, probleemoplossend, analytisch, kritisch, gestructureerd en communicatief sterk. Je houdt van resultaat behalen dat veel waarde toevoegt aan de business processen van ABN AMRO Hypotheken. Je krijgt energie van het draaiend houden van de dagelijkse operatie in combinatie met het oplossen van incidenten. Je kan goed focussen en complexe zaken makkelijk uitleggen. Daarnaast vind je het een uitdaging om een ingewikkeld DWH landschap te doorgronden, zodat je gevolgen van updates en hotfixes kan overzien.

Kennis en ervaring is vereist op het gebied van SQL Server 2016 (of hoger) datawarehouse beheer, zoals:

 • performance management van de databases, o.a. indexen beheren,
 • applicatiebeheer, o.a. upgrades van software (bijv. naar SQL 2019)
 • Release management
 • incident management
 • OTAP beheer, o.a. performance management van de servers (on premise) en monitoring
 • Kennis van server inrichting, infrastructuur, opslagmechanismen en netwerken
 • Meedenken met automatiseringsinitiatieven (o.a. m.b.v. TFS Releasemanagement)
 • Goede Nederlandse en Engelse taalbeheersing
 • Kennis overbrengen naar collega's


De volgende persoonskenmerken worden gevraagd:

 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Eigenaarschap willen en durven nemen
 • Teamspeler: uitstekende samenwerking met het eigen team én ontwikkelteams is een vereiste. Hulpvaardige houding
 • Uitstekende analytische vaardigheden
 • Betrouwbare, Flexibele en Pro-actieve houding
 • Je blijft bij op je vakgebied


Kennis:

 • SQL server 2016/2017/2019/SQL Datawarehouse
 • .NET/ C# (grote pre)
 • Python (pre), Dynamisch SQL en TSQL
 • Powershell
 • Team Foundation Server (TFS) of AzureDevops
 • Microsoft SSRS, SSAS en PowerBI
 • Microsoft Windows Server 2016/2019 (pre)
 • Patchmanagement op Windows & SQL vlak
Wij bieden

ABN AMRO biedt jou een omgeving waarin je verantwoordelijkheid draagt en het verschil kan maken. Werk dat impact heeft op grote groepen mensen. We dagen je elke dag uit om het beste uit jezelf te halen, waarbij je zelf bepaalt hoe hoog je de lat legt en waardoor je kunt uitgroeien tot de professional die jij wilt zijn.

Je krijgt bij ABN AMRO een uitstekende werk-privébalans met ruimte om zelf je tijd in te delen en je werkdag vorm te geven. Je krijgt de mogelijkheid om, naast jezelf, ook de bank en de maatschappij verder te helpen. Dat kan in je dagelijks werk, door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen. 

 • Een fulltime functie (36 of 40 uur);
 • Een marktconform salaris in overeenstemming met je profiel en werkervaring;
 • Een aanvullend benefit budget waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende pensioenregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,-per jaar dat je mag inzetten voor je ontwikkeling en twee studiedagen.
 • Een OV-jaarabonnement waarmee je het hele jaar gratis in Nederland kan reizen met trein, bus, metro en tram.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.