Helaas, deze vacature is niet actief.

IAM Security Consultant in Amsterdam

In het... Wil jij ook werken aan een betere en veilige dienstverlening voor onze klanten? Zie jij information security ook als een “business enabler”? Dat is de invalshoek waaruit wij binnen CISO werken aan innovatieve...

Beschrijving

In het kort

Wil jij ook werken aan een betere en veilige dienstverlening voor onze klanten? Zie jij information security ook als een “business enabler”? Dat is de invalshoek waaruit wij binnen CISO werken aan innovatieve wijze van information security. 
 

Als IAM Security Consultant binnen Identity & Access sla je een brug tussen de klant en de bank, de systemen, processen en organisatie onderdelen. Je bent continue op zoek naar kansen om de dienstverlening te verbeteren, door te kijken naar externe ontwikkelingen, veranderingen binnen de organisatie en knelpunten of kansen binnen de bestaande processen. Je speelveld betreft de gehele ABN AMRO organisatie en alle IT van de bank, van mainframe en de cloud omgevingen tot en met de mobiele applicaties en Open Banking Api’s. Je hebt oog en oor voor de (on)geschreven belangen van onze relaties en hun klanten en zorgt ervoor dat onze diensten en processen een goede balans hebben tussen gebruiksgemak, veiligheid en optimale bedrijfsvoering.  
 

Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven wij je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Jouw aandachtsgebied is Identity & Access Management, oftewel wie wil toegang en welke toegang mag ik geven. De belangrijkste doelstelling is dat alle klanten en medewerkers van ABN AMRO op een betrouwbare (Safe) en gemakkelijke (Easy) wijze toegang kunnen krijgen tot de systemen van de bank. In jouw rol kun je bepalend zijn voor de manier hoe klanten op nieuwe manieren betalingen kunnen doen, contracten kunnen tekenen en zeker kunnen zijn dat ze in gesprek zijn met de bank. Of, hoe medewerkers software kunnen ontwikkelen in een cloud omgeving of op verantwoorde wijze data analyses kunnen uitvoeren. Dit vergt een ‘up-to-date’ overzicht van ontwikkelingen op het gebied van Identity & Access Management (bijvoorbeeld digital identities, biometrie, GDPR en open banking), kennis van de financiële sector en ervaring op het gebied van business analyse. Je zult daarbij actief werken aan een goede relatie met een veelvoud aan partijen binnen de bank en natuurlijk je naaste collega’s. 
 

Je bent dan ook continue op zoek naar de optimale balans tussen techniek, veiligheid, klantbelang en de gebruiksvriendelijkheid. En gezien de dynamische ontwikkelingen op dreigingsgebied, technologie en organisatie is dat een gezonde uitdaging, die veel vraagt op Information Security, relationeel en communicatief gebied. 
 

Het werk is meer dan uitdagend. Een belangrijk deel van je werk is namelijk het beïnvloeden van business stakeholders, development teams en toezichthouders om ervoor te zorgen dat we met elkaar een toekomstbestendige bank neerzetten. Daarbij ben je bijvoorbeeld bezig om ervoor te zorgen dat developers gebruik kunnen maken van de functionaliteiten van de cloud omgeving, maar zorg je, samen met de platform beheerders en security specialisten, wel voor de juiste veiligheidsmaatregelen. Of zoek je uit hoe IoT devices op een veilige manier in het IT landschap van de bank kunnen worden gebruikt.

Werkomgeving

De Corporate Information Security Office (CISO) is een afdeling die bestaat uit ongeveer 450 hoogopgeleide en gespecialiseerde professionals, werkend aan alle aspecten van information security in alle delen van ABN AMRO. Het Identity en Access (I&A) team telt ruim 220 medewerkers, kent een internationale sfeer - de voertaal is vaak Engels -, werkt intensief samen met business, IT en andere CISO-afdelingen en maakt nadrukkelijk ruimte voor (onderlinge) kennisdeling. Het is een inspirerende omgeving waarin je je information security en IT hart kunt ophalen zowel inhoudelijk als qua sfeer. Onze klanten zien ons als business partner en vertrouwen op onze analyses, adviezen en onze innovatieve softwareoplossingen.
 
Werken bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. Wij begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms 'nee' verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En: helder communiceren. 


Het team waarin je terecht komt bestaat uit 15 consultants (wij noemen ze ook wel domein experts) waarbij iedereen zijn eigen aandachtsgebied heeft waarin je met elkaar samenwerkt afhankelijk van het vraagstuk. Je rapporteert aan de Lead Identity & Access Governance.

Je profiel

Je bent vaktechnisch en communicatief sterk, je beschikt over beïnvloedingstalent en vasthoudendheid en bent in staat om je te verplaatsen in de ontvanger en haar/zijn belangen. Engels is de voertaal binnen ABN AMRO - dus dat zal uitstekend moeten zijn - waarbij goede beheersing van de Nederlandse taal een pré is. Je hebt passie voor IT en je bent op zoek naar een tweede of derde stap in je carrière. Je beschikt over werkervaring als bijvoorbeeld analist, beheerder of consultant. Jouw kennis en vaardigheden kun je combineren met een gezond risico inzicht om de juiste adviezen te kunnen geven en beslissingen te kunnen nemen. Daarbij is kennis van en ervaring in Identity & Access Management belangrijk; je gaat namelijk de Identity & Access (IAM) strategie van ABN AMRO helpen realiseren.

Wij bieden

Bij ABN AMRO staat jouw ontwikkeling centraal. Daarnaast bieden wij:
- De kans om binnen een grote organisatie het verschil te maken en te groeien 
- Een opleidingsbudget en de ruimte om te starten met in een training in onze eigen ‘IT Academy’
- De vrijheid om verschillende technologieën toe te passen
- Een bruto jaarsalaris tussen EUR 54.000,- en EUR 77.000,- op basis van een werkweek van 36 uur
- Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een OV-kaart en een goede pensioenregeling
- Ruimte om (technische) seminars bij te wonen en ABN AMRO te vertegenwoordigen op interessante events

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.