Helaas, deze vacature is niet actief.

IT Development Engineer III in Amsterdam

In het... Het grid Reporting is binnen de bank verantwoordelijk voor het maken van rapportages voor toezichthouders zoals de DNB, EBA en de ECB. Binnen deze afdeling vinden er 2 grote transformaties plaats. De eerste...

Beschrijving

In het kort

Het grid Reporting is binnen de bank verantwoordelijk voor het maken van rapportages voor toezichthouders zoals de DNB, EBA en de ECB. Binnen deze afdeling vinden er 2 grote transformaties plaats. De eerste daarvan genaamd FRAAI, is een van de top 8 programma’s van ABN-AMRO en heeft als doel om alle Financial en Risk Reporting te integreren in 1 software suite. Daarnaast maakt Reporting de transformatie naar de publieke Cloud van Microsoft Azure.  Het team Database & Access Management is hierbij onmisbaar omdat ze verantwoordelijk is voor het managen van de centrale Database voor FRAAI, het verwerken van referentie data en het inrichten en beheren van de toegang tot de FRAAI-applicaties. Hier kan jij als development Engineer bij helpen.

Waarom ben je nodig?

Finance en risk staat aan de beginfase van een groot veranderproces. Hierbij wordt het hele datamodel vernieuwd en de infrastructuur voor een groot deel opnieuw ingericht. Hiervoor wordt samengewerkt met Wolters Kluwer en SAS als leverancier om zo de zogenaamde FRAAI-suite te bouwen. Deze transitie naar de nieuwe werkwijze biedt kansen en mogelijkheden. Dit is dan ook waar ze jouw inzet goed bij kunnen gebruiken. Waar we nu werken als scrum team gaan we in 2021 de migratie maken naar Microsoft Azure en de dev-ops manier van werken. 
 

Wat ga je doen?

Banken in Nederland hebben zich te houden aan verschillende wet- en regelgeving. Hiervoor moet de bank in staat zijn om inzicht te geven in belangrijke financiële data aan toezichthouders zoals DNB of de ECB. Hier is de afdeling Reporting verantwoordelijk voor. Op dit moment is de bank bezig om een grote verbeterslag in te maken middels het FRAAI-project, waarbij een samenwerking met Wolters Kluwer en SAS is aangegaan. De implementatie van de nieuwe software moet uiteindelijk gaan zorgen voor een betere architectuur voor reporting, datamanagement en risicoanalyse. 
Samen met jouw collega's in het Database & Access Management team speel je een rol in de ontwikkeling en het testen van  van de Fraai WK/SAS-suite voor Finance en Risk Group Reporting. In deze technische en functionele rol is het dus van belang dat je veel kennis hebt en nog meer gaat opdoen over finance en riskprocessen binnen een bank, met oog voor regulatory reporting (zoals Basel, IFRS en ALM). Je analyseert en test de door WKSAS geleverde functionele componenten in FRAAI en implementeert de door jou en het team gedefinieerde business processen binnen Finance en Risk. 
Samen met het team en de data owners verzorg je ook het leveren van referentietabellen aan de suite, en voer je o.a. reconciliaties, gap- en regressieanalyses uit.  
Een ander belangrijk aspect in dit team is het accesmanagement van de suite. Hier is het team verantwoordelijk om samen met onze WK/SAS-partners de toegang en beheer in te richten en een veilige en gebruikersvriendelijke brug te bouwen tussen de verschillende technologieën. 
Kortom: een functie waarbij afstemming en sparren met collega's van cruciaal belang is om tot de juiste oplossing te komen. Ook een functie waarbij je zowel op technisch gebied als het gaat om databases en accesmanagement uitgedaagd wordt. 
 

Hoe ziet je werkdag eruit?

Je komt terecht in een SCRUM team en in de ochtend heb je dan bijvoorbeeld ook een stand-up waarin samen met een autonoom team het werk bespreekt en je prioriteiten stelt. In het begin ga je veel meekijken met jouw ervaren collega's en vervolgens ga je steeds meer taken zelfstandig oppakken. We staan daarnaast ook aan het begin van de migratie naar Devos way of working waardoor de scope van het team nog verder uitgebreid wordt en b.v. runtaken en verantwoordelijk meer en meer onderdeel worden van het team 
 

Wij bieden
  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
  • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.