Helaas, deze vacature is niet actief.

Teamlead Know Your Client CB in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van...

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons hoog op de agenda. Daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en nieuwsgierig. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een doorlopend proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.
 

Je werk

Als Team Lead Know Your Client start je binnen één van de onderdelen van DFC, namelijk het Know Your Client Centre van de afdeling Commercial Banking. Binnen het KYC Centre CB werken we uitsluitend met zakelijke klanten. Deze zijn grofweg onderverdeeld in twee type klanten: de Small and Medium Enterprise (SME) klanten (midden- en kleinbedrijven) en de Commercial Banking Clients (CBC) (dit zijn klanten met vaak (zeer) complexe bedrijfsstructuren). Als Team Lead geef je leiding aan een team van analisten en draag je verantwoordelijkheid ten aanzien van de juistheid van de juridische klantdossiers, analyse van de juridische-, bedrijfseconomische-, legal- en taxgegevens en advies aan het relatiemanagement.
Je geeft direct leiding aan een team van 10-15 medewerkers dat bestaat uit (senior) analisten en quality checkers. Jij creëert samen met de andere Team Leads de sfeer op de afdeling. Samen met de andere Team Leads rapporteer je aan de Manager KYC CB. Je bent met je team verantwoordelijk voor het oppakken, onderhouden, bewaken van de voortgang en sluiten van de dossiers. In je rol als Team Lead geef je coachend leiding en heb je aandacht voor zowel de individuele behoeften als de afdelingsdoelstellingen. Hierbij heb je een voorbeeldrol richting de rest van de organisatie, die je in de dagelijkse praktijk laat zien.

Werkomgeving

De standplaats van het DFC KYC Centre Commercial Banking Client is de Van Asch van Wijckstraat in Amersfoort. Naast je dagelijkse werk is ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid. Dit alles draagt eraan bij dat we samen met jou bouwen aan een succesvolle afdeling. Voor jou als senior betekent dit een nadrukkelijke voorbeeldrol en stimuleer en enthousiasmeer je het team hier aan bij te dragen!
Verder is het flexibel/nieuwe werken uiteraard ook bij ABN AMRO van kracht, waardoor je, in overleg met je team, op andere locaties en momenten kunt werken. De complete afdeling DFC bestaat momenteel uit ca. 1.100 mensen, waarbij de gemiddelde leeftijd 35 jaar is en de verhouding man/vrouw momenteel 51%/49% is.

Je profiel

Je bent positief ingesteld, klantgericht, analytisch, enthousiast, nieuwsgierig en gedreven. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor veranderingen die ertoe leiden dat we als team beter worden. Je bent onafhankelijk, maar tegelijkertijd ben je ook een echte teamplayer. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

 • Je hebt een afgeronde studie op hbo- of wo-niveau;
 • Je hebt ten minste vijf jaar werkervaring in de financiële dienstverlening, specifiek op het vlak van financiële criminaliteit;
 • Je hebt kennis van (internationale) compliance eisen en procedures;
 • Je voelt je maatschappelijk betrokken;
 • Je hebt kennis van bedrijfsadministratie op hbo of wo-niveau;
 • Je hebt kennis van alle producten/diensten en de daarvoor te gebruiken systemen en procedures in binnen- en buitenland;
 • Je hebt kennis van (complexe) fiscale- en organisatiestructuren;
 • Je hebt diepgaande kennis van het beoordelen van risico’s, complexe (internationale) bedrijfsstructuren en productenrange;
 • Je hebt kennis van KYC/CDD, event gedreven en periodieke reviews;
 • Je hebt kennis van veranderingsprocessen en -management, medewerkersbetrokkenheid, organisatiekunde en de uitgangspunten van de human resources strategie
Wij bieden

Als team lead van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. Jij bouwt mee aan de nieuwe afdeling. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor wordt de DFC Academy opgezet, die vele trainingen en opleidingen gaat aanbieden, om op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak te groeien. Dat vinden wij binnen DFC heel belangrijk! 
 

Academy DFC

Als je start binnen DFC, heten wij jou welkom met een kick-start in de vorm van de DFC Introductiedagen. Tijdens deze dagen komen er interessante sprekers en organiseren wij inhoudelijke onboarding activiteiten op het gebied van kennismaking met jouw collega’s.
Daarnaast staat bij DFC  leren & ontwikkelen hoog in het vaandel! Vanuit DFC Academy faciliteren wij jou met de DFC Leadership Journey: een programma voor leidinggevenden dat is gebaseerd op drie pijlers: Leading self, Leading others en Leading teams. Vanuit deze pijlers accelereren wij jouw kennis en vaardigheden op het gebied van:

 • persoonlijk leiderschap
 • coachen, motiveren en uitdagen van je teamleden
 • veilige omgeving creëren en change management in teams

Bovendien hechten wij ook veel waarde aan de gezondheid en fitheid van onze mensen. Daarom biedt DFC Academy jou een vitaliteitsprogramma met training en coaching op het gebied van:

 • mentale veerkracht
 • energiemanagement

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.