Helaas, deze vacature is niet actief.

Security & Integrity Management Advisor in Amsterdam

In het... De afdeling Security & Integrity Management (SIM) is het expertise centrum van de bank met betrekking tot criminaliteit en integriteit. We zoeken een collega die ons kan versterken in de preventie van...

Beschrijving

In het kort

De afdeling Security & Integrity Management (SIM) is het expertise centrum van de bank met betrekking tot criminaliteit en integriteit. We zoeken een collega die ons kan versterken in de preventie van criminaliteit – en fraude in het bijzonder. Bij SIM wordt dagelijks gewerkt aan het fraud risk framework van de bank om, in samenwerking met stakeholders binnen de bank, het fraude risico effectief te kunnen beheersen. Daarnaast worden lessons learned uit forensische onderzoeken gedistilleerd en adviezen aan de eerstelijn gegeven om herhaling en incidenten te voorkomen. In deze functie werk je in de volle breedte van het fraudedomein en zit je nooit stil.

Je werk

Jouw werk is gericht op het nóg volwassener maken van het frauderisico binnen de bank, onder andere door middel van het meewerken aan het implementeren van het bank-brede fraudebeleid en het geven van de juiste adviezen aan de eerste lijn om fraude en financiële en reputatie schade te voorkomen. Het gaat hier om het externe frauderisico gericht op klant (o.a. phishing en spoofing), bank (o.a. hypotheek- en kredietfraude) en maatschappij (o.a. PGB-fraude en fraude met Corona gerelateerde uitkeringen). 

In jouw dagelijkse werk, werk je aan meerdere projecten tegelijk op het gebied van fraudepreventie. Je werkt nauw samen met de eerstelijn en kan de eerstelijn goed inzicht geven in de frauderisico’s bij, onder andere, de ontwikkeling van producten en diensten en gedurende de client lifecycle. Tegelijkertijd heb je voldoende distantie om je onafhankelijke tweedelijns advies en challengers rol goed te kunnen vervullen. Je geeft gevraagde en ongevraagde adviezen op basis van kennis en expertise, fraude intelligence en fraude management informatie. Ook kan je verzocht worden om een lessons learned uit te voeren naar aanleiding van een (forensisch) feitenonderzoek.
Je bent een spil in het fraudelandschap van de bank en bent ervan overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen. Je brengt je boodschap met energie en overtuiging, hebt een ondernemende geest en je bent continu op zoek naar verbeteringen in dit vakgebied.

Het continu veranderende fraudelandschap, de diversiteit tussen verschillende business onderdelen, het kunnen omgaan met weerstand en het zelfstandig kunnen afwegen van diverse belangen versus de risico’s die je signaleert vraagt een grote mate van senioriteit, flexibiliteit, zelfstandigheid en inlevingsvermogen.
 

Werkomgeving

Het team Crime Prevention brengt relevante criminaliteitsrisico’s onder de aandacht bij stakeholders binnen de bank en helpt hen om die risico’s te beheersen. SIM vervult daarin een tweedelijnsfunctie. Naast fraude werkt het team Crime Prevention ook op andere onderwerpen; zoals fysieke veiligheid, integriteitschendingen en publiek-private samenwerking. Onze adviezen kunnen worden opgeleverd ten behoeve van de business wereldwijd en ten behoeve van dochterondernemingen.

Je profiel

Wij zijn op zoek naar een collega die het leuk vindt om de klus te klaren als onderdeel van een team, maar tegelijkertijd ook zelfstandig kan werken. Je bent een energieke en resultaatgerichte fraude adviseur. Je hebt ervaring met risico management en hebt ideeën hoe fraude risico’s gemitigeerd en beheerst kunnen worden. Adviezen aan stakeholders lever je met overtuiging en je bent in staat jouw adviezen goed en helder te onderbouwen. Aanvullende taakaccenten betreffen monitoring, reporting en coordinatie van fraude risico's en fraud risk management activiteiten. Ook publiek-private samenwerking is vanzelfsprekend binnen ons werk.
Jouw werk vraagt van je dat je weet wat het betekent om in een complexe omgeving te werken; je kan overzicht behouden en jouw werkzaamheden goed prioriteren. Je durft verbinding te maken en uit te komen voor je (onderbouwde) mening. Je vindt het prettig om voor of in een groep op te treden en te presenteren.

Denk jij dat je bij ons past? Check het profiel wat we zoeken:

  • Een afgeronde vooropleiding op WO-niveau en 8 tot 10 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring op het gebied van fraude risicomanagement;
  • In staat om adviezen helder en overtuigend uit te dragen in woord en geschrift;
  • Sterk analytische vaardigheden;
  • Bij voorkeur ervaring binnen de financiële sector of binnen consultancy;
  • Projectervaring, of ervaring met verbeter- en veranderingsprocessen en uitstekende stakeholder management skills;
  • Affiniteit met het schrijven van aansprekende storylines, root cause analyses en/of lessons learned is een pre;
  • Uitstekende schrijfvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.
     
Wij bieden

• Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
• Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
• Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
• Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
• Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
• Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.