Helaas, deze vacature is niet actief.

Client Auditor in Utrecht

In het... ABN AMRO Asset Based Finance ("ABF") is ontstaan door het samenvoegen van ABN AMRO Lease en ABN AMRO Commercial Finance. Beide bedrijven zijn dochtermaatschappijen van ABN AMRO Bank NV en zijn per 1 januari...

Beschrijving

In het kort

ABN AMRO Asset Based Finance ("ABF") is ontstaan door het samenvoegen van ABN AMRO Lease en ABN AMRO Commercial Finance. Beide bedrijven zijn dochtermaatschappijen van ABN AMRO Bank NV en zijn per 1 januari 2018 juridisch gefuseerd. ABF is actief in 4 Europese landen (Engeland, Duitsland, Frankrijken Nederland) en heeft de ambitie om onze positie in het buitenland verder te vergroten. Wil jij meebouwen aan een toonaangevende West Europese Factoring & Leasemaatschappij? Houd je van vernieuwing, afwisseling, uitdaging en ben je een teamplayer? Kom dan ons team versterken!
Voor de afdeling Asset Valuation van ABF zoeken wij een (Medior) Client Auditor. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (desk) audits van zowel prospects als klanten om inzicht te generen in de risico’s die verbonden zijn aan de financiering van assets en het aanbevelen van passende oplossingen en acties om deze risico’s te mitigeren om zodoende het risicobeheer en de inkomsten van ABF te optimaliseren. Voel jij je aangetrokken tot deze uitdagende omgeving en denk jij dat je het in je hebt om succesvol te zijn in deze functie? Vertel ons dan jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

• Als (Medior) Client Auditor voer je zelfstandig en/of in teamverband (desk) audits uit bij prospects en klanten van ABF ten behoeve van het vergroten van de inzichtelijkheid in mogelijke risico’s verbonden aan de financiering van debiteuren en voorraden. Je kunt in deze functie ervaring op doen en bij bewezen geschiktheid doorgroeien naar de rol van Senior Client Auditor.

• Je bent primair verantwoordelijk voor het zelfstandig organiseren, uitvoeren en rapporteren van (desk) audits voor prospects en klanten.

• Je hebt up-to-date kennis van de ontwikkelingen in de markt en van sector- & klant- specifieke ontwikkelingen die van invloed zijn op de geformuleerde kwaliteitseisen voor asset risico's.

• Je beoordeelt trends en ontwikkelingen in het vakgebied audit- en asset management, signaleert verbetermogelijkheden voor ABF en je werkt alternatieve beleidsscenario's uit.

• Je onderhoudt nauwe contacten met diverse stakeholders binnen en buiten ABF.

• Je voorziet commerciële en risk collega’s van inhoudelijke adviezen en informatie aangaande assets in de meest brede zin.

• Je rapporteert aan de Directeur Asset Valuation van ABF. 

Werkomgeving

De divisie Risk van ABF bestaat uit acht afdelingen: Credit Risk Management, Contracting, Legal, Asset Valuation, Program Lending & Debtor Risk Management, FR&R, ORM en Compliance.

De afdeling Asset Valuation is de core activiteit van ABF in de zin van beoordeling en monitoring van risico's m.b.t. assets voor zowel de bestaande als de nieuwe portefeuille. De afdeling beoordeelt de risico' s bij nieuwe transacties vanuit het asset perspectief en fiatteert deze risico's. Het team bestaat enerzijds uit professionals op het gebied van audits en waarderingen van debiteuren en voorraden en anderzijds op het gebied van waarderingen en fiattering van waarde verloop en bepaling van restwaarde van equipment.

Je profiel

• Een afgeronde opleiding bedrijfseconomie of accountancy op minimaal HBO niveau. 

• Kennis van financieel management, audit en asset management, kredietverstrekking, risk, operations en internationale handel.

• Relevante werkervaring bij voorkeur als (interne) cliënt auditor, in de accountancy.  

• Scherp cijfermatig en boekhoudkundig inzicht.

• Ruime ervaring met MS-Office Excel en kennis van de gangbare financiële boekhoudsystemen.

• Goed in staat om prioriteiten te stellen, hoofd- en bijzaken te onderscheiden en onder tijdsdruk kwalitatief goede output op te leveren.

• Uitstekende communicatieve en analytische vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift.

Wij bieden

Je krijgt de ruimte om mee te bouwen aan de nieuwe organisatie ABF. Bij ABF zetten we onze asset kennis, asset kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Je krijgt de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en bieden we jou veel ruimte om te groeien. We helpen je daarnaast om fit & vitaal te blijven.

Het bruto jaarsalaris ligt tussen de € 47.000,- en € 68.000,- op basis van 36-urige werkweek. Daarnaast heb je een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen. Daarnaast bieden wij jou een OV-jaarabonnement, een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000 per jaar onderdeel van zijn.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.