Policy Officer III Process Execution in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel - en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem....

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel - en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor!

 

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid

Werkomgeving

 

De afdeling Process Execution Support, is een nieuwe afdeling binnen het Staff & Change team van de KYC & CDD centers. De afdeling Process Execution Support is onder verdeeld in 3 teams; Het  Continuous Improvement team en twee Process Execution Support teams. In totaal bestaat de afdeling uit ca. 35 FTE.

De afdeling vertaalt beleid en processen naar uniforme werkwijzen en instructies en draagt er zorg voor dat deze op een uniforme en effectieve wijze worden geïmplementeerd binnen de KYC & CDD Centers. Ook voorziet deze afdeling in het onderhouden van de uniforme werkinstructies die gehanteerd worden in de KYC & CDD Centers. Deze afdeling organiseert (initiëren, ontvangen, prioriteren en opvolgen) de verbeterloop voor de KYC & CDD Centers.

 

Activiteiten Process Execution Support:

◾ Operationele vertaling van beleid naar werkinstructies;

◾ Ondersteuning/vraagbaak bij procesuitvoering;

◾ Manier van werken bepalen (bijv. SOP onderhoud);

◾ Feedback en verbeterloops;

◾ Aanspreekpunt voor DFC I&D inzake Global Standards en GSOP’s en overige grids inzake initiatieven tbv de verbeterloop (o.a. I&D, CAR, ECM)

Je werk

Voor de Process Execution Support units zijn we op zoek naar meerdere collega's  die mee wil werken aan het realiseren van onze ambities. We zoeken collega’s die in staat zijn om te zorgen voor een optimale vertaling van externe wet- en regelgeving en interne beleidsregels in de werkinstructie en werkprocessen. Uit hoofde van je functie heb je veel contact met diverse stakeholders binnen en buiten DFC.

Je werkt op verschillende vlakken, n.l. op gebied van Business Clients, Natural Persons en/of Transactie Monitoring/Client Filtering.  Wij zoeken kandidaten die gespecialiseerd zijn in één van de werkstromen die we hebben binnen PES, n.l. Natural Persons. Voor deze werkstroom neem je ook de SpoC-rol op om de samenwerking met de desbetreffende stakeholders op te zetten.

Je profiel

DFC is in ontwikkeling. In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Je hebt een sterke riskmanagement focus, waarin klantbeleving centraal staat
  • Je hebt kennis van CDD/KYC processen
  • Je bent ondernemend en pionierend; je durft de stap aan in een omgeving waar niet alles vast staat en waar je initiatief kan laten zien
  • Je bent kritisch, hebt lef en laat je niet de kaas van het brood eten in een discussie
  • Je beweegt je makkelijk in een complex, internationaal stakeholderveld en creëert buy-in voor jouw plannen
  • Je hebt sterke consultatieve en projectmanagement skills
  • Je bent een verbinder en streeft naar afdeling overschrijdende samenwerkingen
  • Je bent analytisch sterk, maar ook in staat de verbinding te maken.
  • In het team ben je een motivator en coach voor je collegae en naar de lead toe heb je een challenger rol
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt  vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.

 

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
29-04-2021

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.