Helaas, deze vacature is niet actief.

Program Consultant (DFC Oversight) in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem....

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.


Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. 

Je werk

Alle ambities van DFC zijn gebundeld in een Delivery Plan. Dit Delivery Plan beschrijft alle belangrijke resultaten waarmee we de komende 2 tot 3 jaar grip willen krijgen op de performance van KYC processen, willen bouwen aan een future proof organisatie en willen kunnen terugvallen op een goede governance en risk control. De realisatie van het Delivery plan is niet vrijblijvend, het draagt bij aan belangrijke verbeteringen voor de Bank. 


Het Grip & Acceleratie Team, onderdeel van DFC Oversight, wordt ingezet op het moment dat er interventie, advies, structuur of extra capaciteit nodig is op urgente onderwerpen binnen het thema dfc. Dit team draagt zorg voor hoge kwaliteit en tijdige oplevering van deze onderwerpen. In samenspraak met het DFC MT ziet dit team erop toe dat de juiste prioritering wordt gemaakt op de verschillende urgente onderwerpen. Stakeholder management, quality assurance en advisering zijn key elementen van dit team.

 

Als Program Consultant binnen het Grip & Acceleratie Team ben je in staat om je academische kennis en ervaring in te brengen en onze Program Leads te ondersteunen bij de oplevering van urgente projecten. Je maakt het verschil door zowel belangrijke input op te halen bij de business als mee te denken aan de efficiënte en effectieve realisatie van doelstellingen. Je schakelt met veel (senior) stakeholders, te beginnen met het Grip & Acceleratie Team: program consultants, program leads en de Grip & Acceleratie Lead. Daarnaast schakel je met de stakeholders die betrokken zijn bij de oplevering van verschillende urgente projecten. 


 
Als Program Consultant heb je een gezonde interesse om te begrijpen welke verbeteringen worden beoogt of welke aanpak toepast dient te worden. Je doorziet daarbij wanneer escalaties nodig zijn en bespreekt dit met de Progeam Lead en de Grip & Acceleratie Lead. 

 

De urgentie van de onderwerpen maakt jou werkgebied niet alleen belangrijk, maar ook afwisselend en interessant! 

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank.

In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. Onze standplaats is Amersfoort. Momenteel wordt er in verband met de Corona door het DFC gehele team vanuit huis gewerkt.

Je komt te werken in een team van professionals. Je rapporteert aan de Grip & Acceleratie Lead, lid van het MT DFC Oversight. De totale DFC organisatie bestaat uit meerdere afdelingen en disciplines waar je intensief contact mee zult hebben, verspreid over Nederland.

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring met consultancy projecten;
  • Je bent analytisch sterk, je bent in staat om snel tot de kern te komen en kunt verbanden leggen;
  • Je beheerst vaardigheden in Microsoft PowerPoint en Excel;
  • Je weet complexe zaken eenvoudig uit te leggen door middel van storyboarding;
  • Je bent ondernemend en pragmatisch;
  • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling op verschillende levels;
  • Je hebt kennis van de structuur en organisatie van ABN AMRO;
  • Je hebt affiniteit met dfc onderwerpen en heb een gezonde interesse om daar meer over te leren.
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt  vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.