Operational Risk Manager ALFAM in Bunnik

In het... Durf jij het aan, werken binnen Risk Management en dan ook nog specifiek voor een 100% dochter van ABN AMRO, namelijk ALFAM? Operational Risk Management (ORM) zit in de haarvaten van onze organisatie! Recent is...

Beschrijving

In het kort

Durf jij het aan, werken binnen Risk Management en dan ook nog specifiek voor een 100% dochter van ABN AMRO, namelijk ALFAM? Operational Risk Management (ORM) zit in de haarvaten van onze organisatie! Recent is binnen Riskmanagement van ALFAM een aantal wijzigingen doorgevoerd, waarbij rollen en verantwoordelijkheden conform het Three Lines of Defence Model (3LoD) zijn belegd. En hier is nu in de 1e lijns activiteiten een mooie vacature ontstaan.

Je werk

De risicomanagementactiviteiten zijn binnen Information & Operational Risk Management (I&ORM) van ABN AMRO ondergebracht met als doel te borgen dat ABN AMRO wereldwijd ‘in control’ is met betrekking tot al haar operationele risico’s. Als kennis- en expertise centrum is I&ORM, zowel in Nederland, Internationaal als bij de dochters, verantwoordelijk voor het bewerkstelligen van een cultuur die als doel heeft de operationele risico’s van de bank te identificeren, te evalueren, te monitoren, te testen en waar mogelijk te mitigeren zodat de organisatie haar waarden, reputatie en medewerkers optimaal beschermt. Je bent de expert op het gebied van operationele risico’s, hebt affiniteit met IT systemen en processen en kan de vertaling maken naar de benodigde procesbeheersing. Het goed uitvragen van klantbehoeften, verzamelen en verrijken van relevante data, analyse van processen en het evalueren van bestaande risk/control frameworks zijn de meest belangrijke aspecten. Draagvlak realiseer je door goed stakeholdersmanagement, krachtige presentaties en rapportages.
Wij zoeken een professional die adviseert over risico’s die er echt toe doen. Naast de monitoring op diverse License to Operate thema’s, zorg je voor bewustwording van risico’s, adviseer je over te nemen maatregelen (operationeel, gedrag, processen, procedures), beoordeel je de noodzaak tot het uitvoeren ervan en zie je toe op de naleving. Daarnaast beoordeel je de noodzaak tot het uitvoeren van CRA’s, initieer je het uitvoeringsproces waarin je nauw samenwerkt met de 2e lijn ORM, Legal en Compliance en verantwoord je het advies en de maatregelen die hieruit volgen aan het management en de relevante risk committees om de geïdentificeerde risico’s afdoende te mitigeren.

Werkomgeving

ALFAM Consumer Credit (ongeveer 250 medewerkers) is Toonaangevend Marktleider en Specialist in Verantwoord Lenen. Via professionele partners helpen wij mensen hun dromen te realiseren door ze verantwoord geld te lenen. ALFAM is gevestigd in Bunnik en biedt consumptieve kredieten en financial lease aan via de labels ABNAMRO, DEFAM, ACN en GreenLoans. Als één van de grootste financieringsmaatschappijen van Nederland en 100% dochter van ABN AMRO dragen wij actief bij aan een gezonde en verantwoorde leenmarkt. Om dit mogelijk te maken verwachten wij van onze medewerkers dat hun kennis up-to-date is en dat zij dat waarmaken door daadkracht. Je werkomgeving biedt ruimte om ambities waar te maken, is persoonlijk, ondernemend en altijd verantwoord!

De 1e lijns ORM activiteiten worden momenteel door 2 medewerkers uitgevoerd binnen het Corporate Office van ALFAM waar tevens andere afdelingsoverstijgende activiteiten zijn ondergebracht waaronder Legal Support, Procurement en Interne Communicatie. Jij zal onderdeel uitmaken van het team dat verantwoordelijk is voor het 1e lijns Operational Risk Management. De meeste werkdagen zul je dan ook in Bunnik zijn. Maar je werkt ook nauw samen met de collega’s van de 2e lijn binnen ALFAM en de bank.

Je profiel

Je bent analytisch sterk, actief op de werkvloer en een kei in samenwerken. Je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht en weet de omgeving mee te nemen. Je weet risico’s en commercie in een juiste balans te plaatsen. Je probeert samen met het team continu verbeteringen door te voeren in het belang van een goede Riskorganisatie. Je houdt de ontwikkelingen op het gebied van Risk en IT actief bij. Denk je dat je bij ons past?

Check je profiel.

Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een academische opleiding op het gebied van accountancy, controlling, bedrijfseconomie, bedrijfskunde of equivalente opleidingen

Meer dan 8 jaar werkervaring en gedegen kennis van de organisatie, bankproducten, processen en riskmanagement en betrokken wet- en regelgeving

Minimaal 4 jaar werkervaring in operationeel riskmanagement of binnen een ander relevant werkgebied (IT, Audit, overige non-financial riskmanagement activiteiten)

Uitstekende analytische vaardigheden

Communicatief vaardig en inzetbaar op diverse niveaus binnen de organisatie

Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

In staat om te opereren binnen een dynamische omgeving en toont hierbij ondernemerschap

Gedreven, zelfkritisch en handelt zelfverzekerd. Treedt veelal op als coördinator binnen werkgroep/projecten/multidisciplinaire teams

Wij bieden

Bij ALFAM kom je terecht in een gedreven en ambitieuze werkomgeving. Korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en commercialiteit kenmerken de organisatie. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen vinden we belangrijk. Je krijgt alle kansen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt ook rekenen op een uitstekend salaris (Hay 11) en de vrijheid om flexibel te werken. Daarnaast helpen we je om fit & vitaal te blijven.

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Bunnik
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
25-06-2021

Bunnik | Stage accountancy | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.