Helaas, deze vacature is niet actief.

Credit Risk Officer ALFAM in Bunnik

In het... Durf jij het aan, werken binnen Risk Management en dan ook nog specifiek voor een 100% dochter van ABN AMRO, namelijk ALFAM? Vanuit de dynamiek van de macro economische ontwikkelingen in relatie tot de...

Beschrijving

In het kort

Durf jij het aan, werken binnen Risk Management en dan ook nog specifiek voor een 100% dochter van ABN AMRO, namelijk ALFAM?

Vanuit de dynamiek van de macro economische ontwikkelingen in relatie tot de groeistrategie van ALFAM fungeer je als bruggenbouwer binnen de steeds veranderende wereld van de kredietrisico’s.

Wij zoeken een Credit Risk Officer die inzetbaar is op alle risico aspecten die horen bij ALFAM.

Je werk

Als Credit Risk Officer bij ALFAM vorm je de 2nd line-of-defence in een context waarbij de primaire verantwoordelijkheid bij het management van de business ligt. Je bent (mede)verantwoordelijk voor het vaststellen van de risk appetite, opstellen van kaders en regels met betrekking tot de risicopositie van de bank en/of het kredietverleningsbeleid. Je monitort, adviseert en rapporteert je bevindingen over de uitvoering van dit beleid inclusief de verantwoordelijkheid die het management van de business hierin neemt.

Je draagt bij aan de kwaliteit van de kredietportfolio en het managen van de risicopositie en de daaraan gerelateerde processen, procedures en systemen van ALFAM. Je rapporteert vervolgens de bevindingen en bediscussieert de krediet en/of risico voorstellen. Je bent in staat daarbij relevante stakeholders te adviseren over het oplossen van de relevante vraagstukken. Je participeert in Risk Committees, adviseert en beslist mee over kredietverlening en financiële risico’s gerelateerde vraagstukken. Daarnaast lever je in projectvorm / multidisciplinaire teams een bijdrage aan de optimalisatie van de financiële risico’s gerelateerd aan processen.

Je weet bij de ontwikkeling, formulering en uitvoering van het financieel risico beleid de juiste balans te vinden in de risk/return verhouding. Daarnaast houd je rekening met het klantbelang, de strategie van de bank en de geldende wet- en regelgeving.

In de beleving van Riskmanagement bij ALFAM is de factor risico een keuze en niet een gevolg. Om aan deze ambitie een invulling te geven zijn wij op zoek naar een krachtige, initiatiefrijke en ondernemende Credit Risk Officer.

Werkomgeving

ALFAM Consumer Credit (ongeveer 250 medewerkers) is toonaangevend marktleider en specialist in verantwoord lenen. Via professionele partners helpen wij mensen hun dromen te realiseren door ze verantwoord geld te lenen. ALFAM is gevestigd in Bunnik en biedt consumptieve kredieten en financial lease aan via de labels ABN AMRO, DEFAM, ACN en GreenLoans. Als één van de grootste financieringsmaatschappijen van Nederland en 100% dochter van ABN AMRO dragen wij actief bij aan een gezonde en verantwoorde leenmarkt. Om dit mogelijk te maken verwachten wij van onze medewerkers dat hun kennis up-to-date is en dat zij dat waarmaken door daadkracht. Je werkomgeving biedt ruimte om ambities waar te maken, is persoonlijk, ondernemend en altijd verantwoord! Bij ALFAM kom je terecht in een gedreven en ambitieuze werkomgeving. Korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en commercialiteit kenmerken de organisatie. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen vinden we belangrijk!

Binnen ALFAM is er een 2e lijns onderdeel waar Credit Risk, Modelling Risk en andere riskactiviteiten zijn ondergebracht. De meeste werkdagen zul je dan ook in Bunnik zijn, de andere dagen bij ABN AMRO Bank in Amsterdam als de Corona maatregelen zijn opgeheven. Er wordt dan ook van je verwacht dat je behalve kennis en ervaring deelt, ook een bijdrage levert aan de visie en strategie van Risk binnen ALFAM én de bank.

Je profiel

Je bent een ondernemende Credit Risk Officer met overtuigingskracht, legt eenvoudig contacten en inzicht in financieringsproducten en hun onderlinge samenhang is jou niet vreemd. Je bent gericht op het in kaart brengen, bewustwording creëren en mitigeren van risico’s. Je overtuigt anderen van standpunten en zet anderen aan tot medewerking en instemming voor plannen en ideeën.

Je volgt in- en externe ontwikkelingen in relatie tot de Consumptieve Krediet en Financial Leasemarkt. Je benoemt de gevolgen van deze ontwikkelingen binnen de gehele Credit Cycle.

Je kent de organisatie en haar doelen dan ook als geen ander en weet wie je stakeholders zijn waarvoor en waarmee je resultaat wilt en kunt bereiken.

Je:
- acteert op academisch werk- en denkniveau en hebt meer dan 10 jaar werkervaring met het in kaart brengen en mitigeren van financiële risico’s
- hebt ruime ervaring op het gebied van analyse – en rapportagetools
- hebt een gedegen kennis van bankproducten (consumptief krediet in het bijzonder), processen en risicomanagement en betrokken wet- en regelgeving.
- hebt kennis van de risk taxonomie, compliance en data analyse (technieken)
- bent risicobewust en vaardig om financiële en risico analyses gedegen uit te voeren en om te zetten in adequate (schriftelijke) conclusies
- hebt een goed gevoel voor humor en bent organisatiesensitief en samenwerkingsgericht.

Wij bieden

Medewerkers van ALFAM zijn in dienst bij ABN AMRO Bank. De bank biedt jou een omgeving waarin je verantwoordelijkheid draagt en het verschil kan maken. Werk dat impact heeft op grote groepen mensen. We dagen je elke dag uit om het beste uit jezelf te halen, waarbij je zelf bepaalt hoe hoog je de lat legt en waardoor je kunt uitgroeien tot de professional die jij wilt zijn.

Je krijgt bij ons een uitstekende werk-privébalans met ruimte om zelf je tijd in te delen en je werkdag vorm te geven. Je krijgt de mogelijkheid om, naast jezelf, ook de bank en de maatschappij verder te helpen. Dat kan in je dagelijks werk, door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen. 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Bunnik
Dienstverbanden
Stage

Bunnik | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.