Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Risk Officer in Diemen

In het... Ben jij een ervaren Business Risk Officer en ga je aan als het gaat om risicobeheersing? Zie jij risico’s niet als bedreiging, maar juist als een kans waarmee we als organisatie stappen gaan maken? Wil je de...

Beschrijving

In het kort

Ben jij een ervaren Business Risk Officer en ga je aan als het gaat om risicobeheersing? Zie jij risico’s niet als bedreiging, maar juist als een kans waarmee we als organisatie stappen gaan maken? Wil je de organisatie graag beter maken en zet je graag je tanden in 1ste lijns activiteiten met een focus op de business? Dan is deze rol iets voor jou!

Je werk

Als Business Risk Officer kom je te werken binnen de afdeling Customer & Business Solutions (C&BS). C&BS is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verbeteren en beheren van klantproposities die aansluiten bij de strategie van ICS. Natuurlijk vergroten we graag ons marktaandeel en blijven we financieel gezond. Hierbij levert de Business Risk Officer een grote bijdrage.

 

Je beoordeelt en managet alle relevante risico’s vanuit de 1ste lijn voor C&BS. Je signaleert, monitort en stelt verbeteringen voor op basis van analyses van risicogebieden. Tevens ben je samen met de business verantwoordelijk voor het tijdig oplossen van issues, verbeteringen door te voeren en om bijvoorbeeld een Product Approval Review uit te voeren. Je excelleert in stakeholder management want je staat in nauw contact met zowel de aandeelhouder (ABN AMRO) als interne toezichthouders (ERC en het MT) en externe toezichthouders (AFM, DNB en ECB). Daarnast ben je proactief betrokken bij de 1ste, 2e en 3e lijnspartijen.

 

Als Business Risk Officer zijn jouw hoofdactiviteiten:

 • Identificeren, analyseren, signaleren, rapporteren en managen van alle relevante risico’s vanuit de 1ste lijn voor C&BS;
 • Monitoren en signaleren van issues, en deze tijdig oplossen in samenwerking met de business;
 • Maken van verbetervoorstellen en deze ook uitvoeren;
 • Adviseren en implementeren van wet- en regelgeving;
 • Uitvoeren van ‘Product Approval and Review Process’, ‘Strategic Risk Assessment’, ‘Change Risk Assessment’;
 • Coördineren en implementeren van GDPR en Wwft in de business;
 • Zorgdragen dat ICS, en C&BS in het bijzonder, in control is;
 • Uitvoerig contact met diverse collega’s van verschillende afdelingen.
Werkomgeving

De missie van ICS: wat er ook gebeurt in de wereld, wij zorgen dat onze klanten het veiligst kunnen betalen, nu en in de toekomst. ICS is inmiddels ruim 30 jaar actief en in die tijd hebben we een leidende positie opgebouwd als uitgever van creditcards. We zijn bijzonder sterk in fraudepreventie en waken dag en nacht over de veiligheid van onze klanten. Onze klanten waarderen ons als partij waarop ze altijd kunnen rekenen. Ze bevelen ons graag aan, waardoor we mooie resultaten behalen en het gebruik van onze creditcards groeit.

 

Je komt te werken binnen het Portfolio & Integration Management Grid, afgekort P&IM, welke verantwoordelijk is voor grid overstijgende projecten, 1ste lijns (risk) activiteiten en voor het effectief en efficiënt realiseren van de doelstellingen van de afdeling C&BS. P&IM helpt de organisatie bij het vertalen van de strategie naar executie van initiatieven. De uitdaging hierbij is om veranderingen en besluitvorming sneller te laten plaatsvinden en de capaciteit van de business organisatie optimaal in te zetten in het nastreven van strategische doelstellingen.

 

Het team werkt op een agile manier. Er is een informele sfeer met veel ruimte voor plezier en waar we de verantwoordelijkheid delen met elkaar. Wij geloven dat de impact van het team groter is dan de som van individuen en daarom helpen en vertrouwen we elkaar. In onze omgeving wordt feedback geven en ontvangen gewaardeerd. We streven ernaar T-shaped professionals te worden met een specialisme en de mogelijkheid om steeds nieuwe skills te leren.

Je profiel

Je beschikt over goede organisatie skills en je communiceert duidelijk en transparant. Je staat stevig in je schoenen en challenget je collega’s waarnodig (‘you don’t take things for granted’). Als Business Risk Officer werk je met veel mensen samen, van management- tot teamniveau. Ben jij klantgericht, een teamplayer en heb je de drive om de organisatie elke dag een stukje beter te maken? Solliciteer dan op deze rol!

 

 • Jij hebt WO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van financiële markten en toezichthouders, (inter)nationale compliance wet- en regelgeving en jurisprudentie betreffende financiële producten en diensten in het algemeen;
 • Kennis van administratieve organisatie, risicobeoordeling, monitoring, rapportage en quality assurance;
 • Ervaring met het uitvoeren van PARP, SRA, CRA;
 • Agile mindset en kan zowel in vaste als in flexibele teams deelnemen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
Wij bieden

Voor onze medewerkers wil ICS een goede werkgever zijn. Omdat er een excellente dienstverlening van je gevraagd wordt, mag je ook veel van ons verwachten. Werknemers binnen ICS ervaren een zeer prettige werksfeer en voelen zich sterk verbonden met de organisatie. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien;
 • Een marktconform jaarsalaris;
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie;
 • Een goede pensioenregeling.
Ben jij de ervaren Business Risk Officer die wij zoeken?

Reageer dan nu op deze vacature via de Sollicitatiebutton. Vertel ons in een motivatiebrief waarom jij voor ICS wilt werken en waarom jij geschikt bent voor deze rol. Wij maken graag kennis met jou!

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Diemen
Dienstverbanden
Stage

Diemen | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.