Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Implementatie Manager - Digital in amsterdam

In het... Digital is de norm. En dat geldt ook zeker voor ABN AMRO. Daarom werken we er bij Online Channels hard aan om zo veel mogelijk diensten online mogelijk te maken voor onze klanten. Online Channels is een...

Beschrijving

In het kort

Digital is de norm. En dat geldt ook zeker voor ABN AMRO. Daarom werken we er bij Online Channels hard aan om zo veel mogelijk diensten online mogelijk te maken voor onze klanten. Online Channels is een afdeling binnen de business line Commercial Banking (zakelijk) die de digitale dienstverlening ontwikkeld voor zakelijke klanten, van zzp’ers tot corporates. Een doelgroep met complexe financiële behoeften, waarvoor we bij Online Channels zorgen voor de beste manier om diensten en services digitaal te ontsluiten. Denk aan de mogelijkheden om online klant te worden, het vergroten van online self-service mogelijkheden, maar ook aan het integreren van (nieuwe) diensten als een boekhoudpakket en Tikkie Zakelijk.
 

Onze ambities worden alleen maar groter. Wij zijn de afgelopen jaren flink aan het groeien, en zoeken nu naar een Implementatie Manager om onze digitale verbeteringen goed te kunnen laten landen, bij collega’s en klanten. 
Ben jij georganiseerd, creatief en wil jij deel uitmaken van een hecht, divers en humorvol team? Wij zijn benieuwd naar jou!

Je werk

Als Business Implementatie Manager ben je verantwoordelijk voor de implementatie van al onze nieuwe digitale producten en diensten, verbeterde processen en nieuwe proposities in de markt. Jij bent hét gezicht van de digitale implementatie: je bereid voor, zet je creativiteit in, enthousiasmeert, overtuigt, implementeert én monitort de digitale verandering. Je neemt mensen mee, managed weerstand, staat op de voorgrond van de verandering en zorgt voor de juiste faciliteiten om de verandering nog beter te ondersteunen. Je draait je hand niet om om nieuwe manieren en ideeën te bedenken om klanten en collega’s mee te nemen in een verandering of verbetering: je trekt al je creativiteit uit de kast.

Om een verandering goed te realiseren toon je initiatief, maak je gebruik van bestaande kennis in de organisatie, ga je creatief om met weerstand en uitdagingen. Planning en voorbereiding is key. Elke aanpassing, nieuwe feature of product of dienst heeft impact: op onze klanten, onze collega’s, op het call volume bij service, op wijzigingsverzoeken bij Operations. Het is dus heel belangrijk dat je je voorbereidt. Dat doe je bijvoorbeeld door een impactinschatting, een implementatieplan, een communicatieplan en uiteraard alle creatieve oplossingen die je kan bedenken om een verandering te laten landen. Je zorgt voor documentatie, een (werk)groep om voortgang te monitoren of om stakeholders een rol te geven in de change, follow ups over KPI’s en impediments of bijsturing en zorg je voor een goed handling van after care en bijsturing na implementatie. 

Online Channels werkt aan vijf grote digitalisering thema’s. Daarmee geven we richting aan de optimalisatie van online sales en services en de doorontwikkeling van zakelijk online bankieren. Als implementatiemanager zul je op twee niveaus meewerken aan deze thema’s:
 

- Enerzijds ondersteun je de lancering van kleinere korte termijn verbeteringen die we doorvoeren. Dat zijn implementatietrajecten van enkele weken, denk bijvoorbeeld aan een verbeterd aanvraagformulier voor storten van contant geld. 
- Anderzijds begeleid je grote veranderingen en alle stappen die hieraan voorafgaan. Een goed voorbeeld is de implementatie van online zakelijk klant worden. Hierbij kijken we met alle betrokkenen continu naar de performance van het hele proces en blijf je betrokken, omdat er regelmatig optimalisaties worden doorgevoerd met klant- en organisatie impact.

Werkomgeving

Binnen Online Channels werken we agile en momenteel op afstand. Het is een ambitieuze afdeling met grote culturele diversiteit. Online Channels is actief in Nederland en India, waar professionals met zowel een business als IT- achtergrond samenwerken aan het neerzetten van een sterk platform voor zakelijke klanten. Als Business Implementatie Manager werk je samen met de andere consultants en experts (o.a. pricing expert en verschillende journey experts) in een team, en werk je veelal op project- en vliegende keep-basis. Je werkt dus op opdrachtbasis, maar valt voor kennis, sparren (en gezelligheid) wel terug op een groep hechte collega’s. 

Ons succes staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. En dat betekent voor ons een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Wij vinden het dan ook belangrijk dat je openstaat voor andere culturen en denkwijzen, dat je leergierig bent, scherp bent op je eigen ontwikkeling en je je snel kan aanpassen. En uiteraard dat je naast hard werken ook vooral met ons kunt lachen.

Je profiel

- Je hebt minimaal een WO-opleiding afgerond, 3-5 jaar ervaring met implementatie- of klantgerichte trajecten in een online omgeving;
- Je hebt aantoonbare ervaring als aanjager van klantgerichte online verbetertrajecten;
- Je hebt aantoonbare analytische skills waarmee je snel tot de kern en tot een planning komt; 
- Je bent een kei in creativiteit en trekt mensen daarmee over de streep; 
- Je bent enorm goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk en het daarmee meenemen van je stakeholders in langdurig draagvlak;
- Je beheerst zowel de Nederlandse en Engelse taal vloeiend, zowel mondeling als in geschrift.

Wij bieden

- Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
- Een Hay salaris in schaal 9-10, afhankelijk van je kennis, ervaring en potentie
- Inclusief een benefit budget waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (o.a. extra vakantiedagen, een fiets en telefoon)
- Een jaarlijkse salarisgroei van maximaal 7% op basis van je ontwikkeling 
- Een aanvullend persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar, dat je vrij mag inzetten voor je ontwikkeling 
- Een OV-jaarabonnement, geldig in heel Nederland voor al het openbaar vervoer 
- Een goede pensioenregeling en arbeidsongeschiktheidsverzekering

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.