Helaas, deze vacature is niet actief.

Consultant Supervisory Reporting in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem....

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor. Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze ‘challenger banks’. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. DFC is dan ook een continue proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. 

Je werk

Alle ambities van DFC zijn gebundeld in een Delivery Plan. Dit Delivery Plan beschrijft alle belangrijke resultaten waarmee we de komende 2 tot 3 jaar grip willen krijgen op de performance van KYC processen, willen bouwen aan een toekomstbestendige organisatie en willen kunnen terugvallen op een goede governance en risk control. De realisatie van het Delivery Plan is niet vrijblijvend, het draagt bij aan belangrijke verbeteringen voor de bank. 


Het Grip & Acceleratie Team, onderdeel van DFC Oversight, wordt ingezet op het moment dat er interventie, advies, structuur of extra capaciteit nodig is op urgente onderwerpen binnen het thema DFC. Dit team draagt zorg voor hoge kwaliteit en tijdige oplevering van deze onderwerpen. In samenspraak met het DFC MT ziet dit team erop toe dat de juiste prioritering wordt gemaakt op de verschillende urgente onderwerpen. Stakeholder management, quality assurance en advisering zijn key elementen van dit team.

 

Als Consultant Supervisory Reporting binnen het Grip & Acceleratie Team werk je aan dagelijkse voortgang op deliverables richting toezichthoudende organen zoals DNB en de ECB. De deliverables kunnen uiteenlopen van een voorbereiding op een deepdive tot het maken van een rapportage over een specifiek onderwerp. Je bent flexibel inzetbaar. De ene keer ben je zelf verantwoordelijk voor het  maken van een document dat het een concrete vraag beantwoordt of een benodigd inzicht geeft. De andere keer wordt er door anderen een beroep gedaan op jouw deskundigheid en geef je inhoudelijke feedback op een stuk of geef je concrete adviezen vanuit je rol als specialist op het gebied van DFC en gerelateerde wet- en regelgeving. Als Consultant Supervisory Reporting breng je kennis op het gebied van het bestrijden van witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT) in. Met jouw vaardigheden en ervaring maak je het verschil. De urgentie van de onderwerpen maakt jouw werkgebied niet alleen belangrijk, maar ook afwisselend en interessant. Je werkt nauw samen met alle betrokkenen en werkt op een efficiënte en effectieve manier aan de oplevering.

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank. In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. Onze standplaats is Amersfoort. Momenteel wordt er in verband met Corona door het DFC gehele team vanuit huis gewerkt.

Je komt te werken in een team van professionals. Je rapporteert aan de Supervisory Reporting Lead binnen het Grip & Acceleratie-team. De totale DFC organisatie bestaat uit meerdere afdelingen en disciplines waar je intensief contact mee zult hebben, verspreid over Nederland.

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Je bent analytisch sterk en bent in staat om snel tot de kern te komen;
  • Je vindt het leuk om complexe onderwerpen te doorgronden en bent goed in het vertalen hiervan in een heldere story line in Powerpoint;
  • Je kan zelfstanding doelstellingen realiseren en neemt je verantwoordelijkheid;
  • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht;
  • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring;
  • Je bent een teamspeler en een fijne collega om mee samen te werken;
  • Je hebt (basis) kennis van aan DFC gerelateerde wet- en regelgeving zoals Wwft, WFT en Sanctiewet 1977;
  • Aantoonbare ervaring met het opbouwen van rapportages richting toezichthoudende organen, zoals DNB en ECB is een pré.
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt  vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe organisatie. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext vinden wij het belangrijk dat jij de ruimte neemt om jezelf zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.

Het bruto jaarsalaris ligt tussen de 47.000,- en 68.000,- euro op basis van 36-urige werkweek. Daarnaast heb je een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen. Daarnaast bieden wij jou een OV-jaarabonnement, een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000 per jaar onderdeel van zijn.

 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.