Helaas, deze vacature is niet actief.

Senior Business Consultant Risk Data Management & Governance in Amsterdam

Korte... Zie jij ook het grote belang van hoge kwaliteit data? Ken je de eisen die worden gesteld aan goed datamanagement? Ben jij gedreven om wet en regelgeving te vertalen naar praktische instructies voor Risk...

Beschrijving

Korte omschrijving

Zie jij ook het grote belang van hoge kwaliteit data? Ken je de eisen die worden gesteld aan goed datamanagement? Ben jij gedreven om wet en regelgeving te vertalen naar praktische instructies voor Risk Management? Heb jij net als wij de ambitie om risk datamanagement structureel op een hoger niveau te brengen? En heb je goede ideeën over de manier waarop dat het beste kan worden gedaan? Dan is Business Consultant Risk Data Management & Governance zeker een interessante functie voor jou!

In deze rol kan jij je bij uitstek ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Senior Business Consultant van Risk Data Management & Governance vertaal je de eisen van wet en regelgeving met betrekking tot data naar een praktische invulling voor de bank. Met de inbreng van jouw kennis en competenties en in samenwerking met Risk Management, de business en de centrale Data organisatie zet je een raamwerk neer voor een transparant gecontroleerd datalandschap.

Je helpt Risk management met het  inzichtelijk maken van de kwaliteit van de data die zij gebruiken om te informeren, rapporteren en te sturen. Omdat we het risk datamanagement governance proces op een structureel hoger kwalitatief niveau gaan brengen, ben je samen met je collega’s actief bezig deze governance te ontwerpen en te verbeteren. Autonoom samenwerken op een agile werkwijze is hierbij de sleutel tot succes.

Gezien de aandacht van de toezichthouders voor Risk Management en Data management en de onderliggende data, is het een uitdagende en verantwoordelijke functie.

Je werkomgeving

Risk Data Management & Governance is onderdeel van Risk Data & Modelling Grid in de afdeling Risk Data & Analytics (RDA), en is actief voor alle Risk afdelingen. We werken met 80-100 collega’s samen die een passie delen om het maximale uit risk data te halen. Onze ambitie is het tijdig beschikbaar krijgen van hoogwaardige risk data. Dit doen we door het verbeteren van de risk data, de data systemen en data processen.

Je gaat werken in het team Risk Data Management & Governance. Net als de andere teams bestaat dit team uit gedreven professionals. Omdat de afdeling nog in opbouw is, wordt er van je verwacht dat je actief meedenkt met het verbeteren van de manier van werken. De onderlinge sfeer is open en informeel. Er wordt hard gewerkt, met veel ruimte voor plezier!

Je profiel

Je hebt je sporen verdiend op het gebied van data management, data modellering, data architectuur en/of implementatie van wet & regelgeving.

Jij bent een energiek persoon die passie heeft voor de combinatie van denken en doen. Je weet wat er speelt binnen de organisatie. Klantperspectief is je primaire drive om te werken binnen het team. Je neemt je verantwoordelijkheid. Je beschikt niet alleen over een sterke drive om je eigen expertise continu op peil te houden, maar je wilt ook actief een bijdrage leveren om het vakgebied verder te ontwikkelen en te vernieuwen. Daarnaast krijg je energie van het overdragen van je expertise aan anderen en heb je interesse in wat jij kan leren van je collega’s met andere expertises.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Je wilt je graag verbreden en verdiepen op de elementen; data, modellen, proces, consultancy
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met IT en wet & regelgeving
 • Gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen.
 • Affiniteit met data, modelling en risk management
 • Data driven en analytisch
 • Je hebt goede presentatie vaardigheden
 • Je bent in staat om jouw stakeholders te overtuigen
We bieden

Je krijgt de ruimte om mee te bouwen aan de waarde creatie uit onze risk data. We leren graag van jouw ervaringen met data waarde creatie en toepassingen van modellen. Je hebt de mogelijkheid je verder te verdiepen in je expertise en/ of je te ontwikkelen in de breedte van de functie: van datamodellering tot datadelivery en van portfolio- tot datamanagement. Binnen jouw expertise zijn verschillende doorgroeimogelijkheden. Maar ook daarbuiten. Dit alles is afhankelijk van jouw ambities, interesses en ervaring.

Daarnaast bieden wij:

 • De mogelijkheid om flexibel te werken 
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (waaronder vakantiedagen, bijdrage aan telefoon, fiets of elektrische fiets en additioneel salaris)
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar op te sparen tot maximaal EUR 3.000
 • Een OV-jaarabonnement
 • Een goede pensioenregeling


Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.