Helaas, deze vacature is niet actief.

Business & Model Expert FR&R 1 in Amsterdam

In het... Ben je geïnteresseerd in (hoog risico) kredieten en belangrijke risicomodellen? Heb je affiniteit met data en analytics activiteiten binnen de afdeling Financial Restructuring & Recovery (FR&R)? Werk je graag...

Beschrijving

In het kort

Ben je geïnteresseerd in (hoog risico) kredieten en belangrijke risicomodellen? Heb je affiniteit met data en analytics activiteiten binnen de afdeling Financial Restructuring & Recovery (FR&R)? Werk je graag in een dynamisch en multidisciplinair team en wil je de modellen en data processen van de bank en FR&R naar een volgend niveau te tillen? Dan is deze functie van Business en Model Expert FR&R iets voor jou!

Je werk

Als Business en Model Expert weet jij hoe de FR&R organisatie eruit ziet. Met deze kennis lever jij de expertise die nodig is binnen het ABN AMRO’s Future Model Landscape (FML) programma van de bank. Dit programma bestaat uit een aantal stromen waar jij jouw bijdrage aan zult leveren:
 

  • Historical data remediation: (d.w.z. herstellen en optimaliseren van historische data) ten behoeve van het (her)ontwikkelen van diverse krediet gerelateerde modellen. Deze modellen zijn essentieel voor het kunnen inschatten en vastleggen van diverse risk-parameters en hebben daarmee impact op risico/rendement van verstrekte kredieten en de bank als geheel. De modellen dienen te voldoen aan relevante wet- en regelgeving en verschaffen onze business lines een passende concurrentiepositie. Je vindt het een uitdaging om deze beide aspecten optimaal in balans te krijgen. Binnen deze werkstroom ligt de focus op het formuleren / uitwerken van werkwijzen om data te verzamelen. Ook het uitvoeren van analyses op belangrijke data elementen is hier onderdeel van;
  • Turn-off-the-Tap: ontwikkelen en implementeren van toekomstige wijzigingen in processen, beleid en procedures zodat data structureel voldoet aan relevante wet- en regelgeving. Binnen deze werkstroom ligt de focus op het zorg dragen dat data op een bestendige wijze kan worden gegenereerd, bewerkt en opgeslagen.
  • Monitoring: het doorlopend valideren en monitoren van data welke wordt aangewend als input voor diverse kredietrisicomodellen.

 

In jouw functie ben je afwisselend bezig met onder meer data analyse, wet- en regelgeving en procesoptimalisatie. Daarnaast neem je ownership van een van de hierboven genoemde werkstromen en ben jij hier het aanspreekpunt voor. Binnen het programma werk je nauw samen met de (sub)-afdelingen binnen Risk Management (Risk Modelling, Credit Risk, FR&R, Model Validation), de relevante business lines (zoals Commercial Banking en Corporate Data office) en onze Data management afdeling. Ook coach jij de teamleden en denkt mee over het programma, de activiteiten en de onderliggende planning. 

 

Er zullen diverse projecten zijn waarin jouw ondersteunende rol verwacht wordt, bijvoorbeeld op het gebied van project management, bredere data analyse vraagstukken, vraagstukken vanuit de Europese Centrale Bank en specifieke ‘deep dive’ projecten waarin jouw expertise nodig is voor detailvragen.
 

Werkomgeving

Financial Restructuring & Recovery (FR&R) is verantwoordelijk voor de hoog-risico kredieten van ABN AMRO en bevindt zich daardoor in een dynamisch omgeving waarbij klantrelaties, het managen van risico’s en het omgaan met in- en externe stakeholders (waaronder toezichthouders, adviseurs en andere onderdelen binnen ABN AMRO) van groot belang is.
 

FR&R stelt zich ten doel om klanten door moeilijke tijden te begeleiden om gezamenlijk waarde te creëren. FR&R heeft als ambitie om gezamenlijk met de klant de financiële en strategische gezondheid van onze klanten te herstellen en tegelijkertijd de verliezen en kapitaalskosten voor ABN AMRO te minimaliseren. Hierbij hebben we ook oog voor onze maatschappelijke rol als bank en spelen we adequaat in op de ontwikkelingen die er spelen in de markt op ons vakgebied.
 

Het Data & Analytics team binnen FR&R vormt en implementeert de strategie om de werkzaamheden van FR&R (financiële herstructurering en uitwinningen) zoveel mogelijk data-driven te maken of data-driven te ondersteunen. Data & Analytics zorgt binnen heel FR&R voor een ‘data & analytical mindset’ en competentie. Bij de hoofdactiviteiten van Data & Analytics is aansluiting bij de vereisten vanuit regelgeving en aansluiting bij de diverse ontwikkelingen binnen ABN AMRO (zoals ontwikkeling van het kredietsysteemlandschap, collateral management oplossingen, Dial, RD&A, data ownership/usership) een absolute voorwaarde. Dit betekent dat Data & Analytics zowel de capabilities binnen FR&R uitbouwt en onderhoud, en zeer intensief samenwerkt met een diversiteit aan stakeholders om de ambities te verwezenlijken (waaronder Risk Data Grid, het Financial Risk Grid, de afdeling Modelling, het Corporate Data Office, CADM en Finance).
 

Als Business en Model Expert ben je onderdeel van het Data & Analytics team van FR&R. Dit Team bestaat nu  uit 17 personen en is verantwoordelijk voor alle data en analytics gerelateerde activiteiten binnen FR&R. We zijn een nieuw, jong en dynamisch team wat zich kenmerkt door een goede samenwerking. Hierbij staat plezier in ons werk voorop waarbij we enthousiast werken aan alle afwisselende data en analytics activiteiten die de bank versterken. 
 

Je profiel

•    Opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur in een financieel/economische richting
•    Minimaal 9 jaar werkervaring in de financiële sector met zakelijke kredietverlening en risk componenten
•    Kennis van en ervaring met kredietsystemen (zoals RAPID, KEM, ACBS en BCDB)
•    Een gemotiveerde, resultaatgerichte en ambitieuze professional die in staat is data te doorgronden en hoofdlijnen van details kan onderscheiden
•    Sterke analytische en communicatieve vaardigheden die een boodschap kernachtig en helder kan formuleren
•    Uitstekende kennis van Excel en sterk in schriftelijke presentaties in de Engelse taal
•    Goede stakeholder manager
•    Je bent kundig op het gebied van data-analyse
•    Je hebt kennis en ervaring met het systeemlandschap van een onderneming (financiële instelling)
•    Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen
•    Je werkt creatief, consciëntieus en pragmatisch
 

Wij bieden

We bieden je een uitdagende functie in een professionele omgeving waarbij je de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Hierbij kan je veel kennis opdoen van het financiële vakgebied en je data analytics skills ontwikkelen. Tevens bieden we de mogelijkheid om algemene en (specifieke) data analytics trainingen te volgen. Verder bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden en voordelen:
•    Een goed maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek
•    Een functie die veel ruimte biedt om te groeien en om het beste uit jezelf te halen
•    De mogelijkheid om flexibel te werken
•    Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
•    Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar
•    Een OV-jaarabonnement waarmee je onbeperkt kan reizen 
•    Een goede pensioenregeling
•    Een geweldige organisatie met een fijne werk cultuur
•    Interessant werk en uitdagende projecten
•    Een team dat elkaar graag helpt, aanvult en versterkt

Helaas komen kandidaten zonder Nederlands werkvisum en/of woonachtig in het buitenland niet in aanmerking voor deze positie.
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.