Helaas, deze vacature is niet actief.

PR-stagiair(e) in Amsterdam

PR- & Communicatiestagiair(e) bij ABN... Als PR- & Communicatiestagiair(e) ondersteun je de PR Manager bij het bouwen aan de reputatie van ABN AMRO door te laten zien wat de bank doet in lijn met de strategie achter het...

Beschrijving

PR- & Communicatiestagiair(e) bij ABN AMRO

Als PR- & Communicatiestagiair(e) ondersteun je de PR Manager bij het bouwen aan de reputatie van ABN AMRO door te laten zien wat de bank doet in lijn met de strategie achter het merk. Je werkt aan verschillende projecten die eraan bijdragen dat de juiste boodschappen richting de juiste (externe) doelgroepen worden gecommuniceerd, vertaalt commerciële boodschappen naar nieuwswaardige verhalen en denkt daarbij na over de juiste mediamix. Daarnaast heb je oog voor trends en ontwikkelingen op het gebied van public relations in de financiele sector en signaleer je mogelijke nieuwe kansen voor onze profilering.

Hoe ziet jouw werk eruit

Als PR-stagiair(e) ondersteun je de PR Manager bij de advisering van de pr-aanpak van verschillende teams en afdelingen binnen ABN AMRO. Samen rollen we de pr-strategie van ABN AMRO uit en evalueren we waar we nieuwe kansen zien. Dit doen we door verhalen op te halen uit de bank en kansen te signaleren aan de hand van de actualiteit en voorspellingen van toonaangevende instituten. De verhalen binnen de bank koppelen we vervolgens aan trends en ontwikkelingen én aan de actualiteit. Op die manier werken we aan het structureel uitdragen van de purpose (Banking for better for generations to come) en strategie van de bank. Het is voor jouw stage daarom belangrijk dat je goed weet wat leeft in de maatschappij!

Samen initiëren, coördineren en organiseren we PR-mogelijkheden ter ondersteuning van de business. Hierbij werk je vaak samen met collega’s van andere disciplines binnen Brand, Marketing & Communications en met de externe PR-bureaus. Daarnaast houd je onze medialijsten goed up-to-date om te zorgen dat we altijd de juiste journalisten bereiken met onze boodschappen.

Naast werken aan het uitdragen van onze purpose en strategie, proberen we een communicatiemonitor te ontwikkelen met de belangrijkste communicatietrends en -ontwikkelingen in de financiële sector.

Wie zijn wij

Je komt te werken op de afdeling Media Relations & Public Affairs, onderdeel van Brand, Marketing & Communications. De afdeling bestaat uit persvoorlichters, issue- & stakeholdermanagers, project managers, een PR manager en de PA van de manager van het team, in totaal dertien man. De sfeer is open en direct; er heerst een sterke ‘can do’-mentaliteit en gevoel van verantwoordelijkheid.

Werken bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. Wij begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms 'nee' verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En: helder communiceren.

Wie ben jij?

Je bent een derde- of vierdejaars student communicatiewetenschappen (in de laatste fase van jouw studie) en overweegt daarna een baan in PR en houdt ervan concrete resultaten op te leveren en jezelf up to speed te houden met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van PR.

Je bent een typische samenwerker en geïnteresseerd in mensen. Je houdt van structuur, kunt goed (vooruit)plannen en bent tegelijk flexibel om in te spelen op actualiteit.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel

 • Laatste fase universitaire studie (laatste jaar bachelor of master)
 • Kennis van public relations
 • Vloeiend Nederlands in woord en geschrift
 • Taalvaardig
 • Proactieve houding; Je spot kansen (zowel intern als extern), houdt de medialijsten up-to-date en bent op de hoogte van nieuwste mogelijkheden op het gebied van PR
 • Datagedreven - je weet hoe de tools werken
 • Kennis van de financiële (bancaire) sector is een pré
 • Flexibel, stevig, stressbestendig, opgewekt.

 

Wat bieden wij je?
 • Omgeving waar je kunt leren en verder kunt ontwikkelen.
 • Een gezellig en hecht team.
 • Nauwe betrokkenheid bij de PR-projecten en goede begeleiding en terugkoppeling tijdens jouw stage.
 • Stagevergoeding.
 • Stageperiode: in overleg
Solliciteren of meer weten?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie, neem contact op met Marlie Paauw, PR Manager, via . Wij maken graag kennis met je!

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.