Helaas, deze vacature is niet actief.

External Reporting Consultant in Amsterdam

In het... Jij levert een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de (niet-)financiële verantwoording van ABN AMRO. Voor de teamlead External reporting en hoofd IFRS Reporting ben jij de senior sparringpartner op...

Beschrijving

In het kort

Jij levert een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de (niet-)financiële verantwoording van ABN AMRO. Voor de teamlead External reporting en hoofd IFRS Reporting ben jij de senior sparringpartner op het gebied van verslaggeving in de praktijk. Je begeleidt junior teamleden bij lastige onderwerpen. Daarnaast ben je in staat zelfstandig adviezen op te stellen voor het senior management en ben je een belangrijk aanspreekpunt voor de extern accountant. Jij begrijpt wat de buitenwereld vraagt van onze organisatie en weet dit te vertalen naar concrete acties voor onze verslagen. Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën om onze rapportages en processen te verbeteren waarbij onze purpose “Banking for better, for generations to come” richting geeft.

Je werk

Onze ambities zijn hoog. De markt en de toezichthouder stellen ook hoge eisen aan onze rapportages. Daarom is het van groot belang om onze verslagen en processen continu te blijven verbeteren en aan te passen. Deze vertaalslag is voor jou een uitdaging! Hiervoor schakel je met onze collega’s van investor relations, controlling, risk management en accounting. Ook bewaak je de kwaliteit en consistentie in de inhoud van de verslagen en adviseer je op procesmatige en inhoudelijke aspecten. Je vindt het leuk om zelf aan de slag te gaan om verbeteringen te realiseren.

Relaties onderhouden met verschillende partijen is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werk. Jij weet wat er leeft binnen de organisatie en je weet wat daarvan de gevolgen zijn voor ons werk. Hierbij begeleid je ook de junior collega’s waar nodig. Als de spanning oploopt blijf jij koel en weet je met jouw charme, empathie, analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden te bereiken dat onze externe rapportages behoren bij de beste in de markt.

In je werk denk je vaak als auditor. Vragen die jij stelt zijn of de juiste stappen in het proces zijn uitgevoerd en vastgelegd en daarnaast kijk je analytisch en communicatief naar de teksten en cijfers in onze verslagen. Aan het begin van het proces is de vraag aan jou wat er in het rapport moet zitten. Hierbij kijk je uiteraard naar historie, maar nog belangrijker naar ontwikkelingen in de markt, nieuwe wet- en regelgeving en naar wat onze stakeholders van de bank vragen. Na deze stap werk je aan de uitvoering en bewaak je de acties en tijdslijnen. Je weet aan junior teamleden te enthousiasmeren en uit te dagen. Waar nodig schakel je met alle partijen binnen de bank die hierbij een rol spelen.

Werkomgeving

De afdeling IFRS Reporting bestaat uit 21 mannen en vrouwen tussen de 21 en 60 jaar oud met diverse achtergronden. Wij zijn ambitieus, enthousiast, proactief en ervan overtuigd dat het altijd beter kan. We hebben oog voor het bereiken van resultaten maar raken daarbij de medewerkerstevredenheid niet uit het oog. Samenwerken is voor ons heel belangrijk en nu we meer thuiswerken is dat bij ons regelmatig onderwerp in het teamoverleg. Door dag- en weekstarts en digitale teamuitjes bewaken we het teamgevoel en dagen we elkaar uit.

Je profiel

Ben jij die doorzetter met een grote dosis energie en kennis van jaarverslaggevingszaken? Weet jij verbeterideeën aan te dragen om deze vervolgens te realiseren in samenwerking met de stakeholders? Vind je het leuk om met collega's vanuit allerlei disciplines in gesprek te gaan? Spreekt bovenstaande tekst je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Check je profiel:

 • Relaties onderhouden en bruggen slaan naar andere afdelingen doe je graag. je gaat hierbij graag oplossingsgericht en pragmatisch te werk.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je werkt zelfstandig maar weet hierbij anderen op de juiste momenten te betrekken en te informeren.
 • Je bent bekend met de jaarverslagvereisten uit het burgerlijk wetboek en IFRS of bent bereid je hierin te verdiepen.
 • Universitair diploma in een bedrijfseconomische richting, accountancy is een plus.
 • Ongeveer 7 jaar relevante werkervaring waarbij enige auditervaring de voorkeur heeft.
 • Je beheerst de Nederlandse taal en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Wij bieden

Wij bieden jou een uitdagende werkomgeving waar je volop de kans en ruimte krijgt om te laten zien wat je in huis hebt. Dit is een mooie rol voor een generalist die het stiekem ook heel leuk vind af en toe zelf de inhoud in te duiken. Daarnaaast bieden wij:

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Salarisindicatie EUR 4.500 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van werkervaring
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.