Helaas, deze vacature is niet actief.

Risk Internal Control Consultant in Amsterdam

In het... Als Risk Internal Control Consultant zorg je ervoor dat het control framework ten aanzien van de risk management van de bank verstevigd wordt. Dit doe je door bestaande en nieuwe externe regelgeving te...

Beschrijving

In het kort

Als Risk Internal Control Consultant zorg je ervoor dat het control framework ten aanzien van de risk management van de bank verstevigd wordt. Dit doe je door bestaande en nieuwe externe regelgeving te analyseren en vast te stellen hoe deze het beste vertaald kunnen worden naar controls. Je analyseert processen, data stromen en rapportages en zorgt voor een juiste vastlegging zodat bepaalt kan worden welke risico's aanwezig zijn en welke proces en data controls hierop moeten worden toegepast. Dit vormt de basis voor het faciliteren van de volgende stappen waaronder het aandragen van oplossingen/verbeteringen en het initiëren van trainingen in dit kader. Tenslotte zorg je ervoor dat de hierboven beschreven activiteiten als evidence worden vastgelegd, evalueer je de uitgevoerde controles de eerste keer en geef je advies waarop de andere stakeholders in het controleproces zich kunnen baseren. Je hebt ervaring met Internal Control en het opstellen van Control Frameworks. Daarnaast heb je ervaring in Risk Management en heb je gewerkt aan grote verandertrajecten binnen de financiële sector. Kortom je weet hoe het is om regelgeving te vertalen naar nieuwe rapportages met de juiste controls en bewijzen hiervan, zodat de accountant tevreden is. Je adviseert aan en voert je werk uit in multidisciplinaire teams van business lines en IT (blocks) om ervoor te zorgen dat deze blocks bijdragen aan het verstevigen van het Risk Internal Control Framework. Hierbij werk je samen op een agile werkwijze.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Risk Internal Control Consultant ben je bezig met product, proces en consultancy vraagstukken. Adviseren, verbeteren, trainen, trouble shooten en implementeren zijn de basisactiviteiten waar jij je mee bezig houdt. Samen met de agile teams ben je end-to-end verantwoordelijk voor de oplevering van alle vraagstukken op het gebied van Operational, inclusief Financial, Risk en de inbedding hiervan in het Risk Internal Control Framework.

Meer specifiek zal je gaan bijdragen aan versterken van data, processen en rapportages voor problem loans, voorzieningen, strategic risk, credit risk, modelling, risk calculaties en risk data & analytics vraagstukken. Met jouw inbreng van control framework expertise en in samenwerking met professionals uit de business, Risk, Finance, CADM en de IT organisatie bereik je de gestelde doelen.

Je profiel

Jij bent een energiek persoon met een passie voor de combinatie van doen en denken. Je weet wat er speelt binnen de organisatie en hebt een voorbeeldrol. Klantperspectief is je primaire drive om te werken in een grid. Je beschikt niet alleen over een sterke drive om je eigen expertise continu op peil te houden, maar je wilt ook actief een bijdrage leveren om het vakgebied verder te ontwikkelen en te vernieuwen. Daarnaast krijg je energie van het overdragen van je expertise aan anderen en heb je interesse in wat jij kan leren van je collega’s met andere expertises.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau
  • Je wilt je graag verbreden en verdiepen op de elementen; product, proces, consultancy
  • Je omarmt de agile werkwijze
  • Gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen
  • Kennis van Operational, inclusief Financial, Risk
  • Kennis van Internal Control Frameworks
Je werkomgeving

Het Risk Data & Modelling grid is onderdeel van de nieuwe Risk Data & Analytics afdeling, en werkt nauw samen met Financial en Non Financial Risk grids. Als Control Consultant zul je ook nauw samen werken met de BAU Risk afdelingen. We werken met vele collega’s samen die een passie delen om Risk Management te verbeteren zodat we kunnen bijdragen aan het bankieren voor toekomstige generaties. Onze ambitie is het ontgrendelen van risk intelligence, mede door het verbeteren van de risk data en processen.

We bieden

Je krijgt de ruimte om mee te bouwen aan een Risk control framework. We leren graag van jouw ervaringen met proces, en data, controles en agile werken en passen jouw best practices toe. Je hebt de mogelijkheid je verder te verdiepen in je expertise en/of je te ontwikkelen in de breedte van Risk Data & Analytics: van data management, proces controls tot implementatie en portfoliomanagement. Binnen het Grid en Risk management zijn verschillende doorgroeimogelijkheden. Dit alles is afhankelijk van jouw ambities, interesses en ervaring.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.