Helaas, deze vacature is niet actief.

Product Owner Quality Control (DFC Oversight) in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem....

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor. 

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.
 

Je werk

De afdeling Quality Control van Oversight is binnen DFC verantwoordelijk voor het grip krijgen op en het verbeteren van de kwaliteit van klantdossiers op het gebied van Witwassen, Terrorisme Financiering en of Sancties. Dit kan gaan over klantdossiers in het KYC proces, maar ook dossiers in het Transaction Monitoring proces. Daarmee zorgt dit team voor continue verbetering van de uitvoering door op tactisch en operationeel niveau terugkoppeling te geven aan relevante stakeholders. 
 

Als Product Owner Quality Control richt jij je specifiek op het organiseren en coördineren van activiteiten op het gebied van Quality Control. Deze activiteiten bevatten onder anderen het beheren en periodiek actualiseren van het Quality Control Framework en het verder opzetten en uitrollen van risk based kwaliteitscontroles op bankbreed niveau. Management Control & Testing (MC&T) activiteiten voor diverse business lines zullen in deze kwaliteitscontroles mogelijk geïntegreerd worden, waarvoor jij als Product Owner Quality Control een belangrijke rol gaat spelen. 
 

Je schakelt met veel stakeholders, te beginnen met je directe collega’s. Daarnaast schakel je rechtstreeks met betrokken stakeholders vanuit de DFC organisatie en Compliance. Op operationeel niveau maar vaak ook op senior niveau. Je maakt planning en resultaten inzichtelijk voor bijvoorbeeld senior management binnen de bank en de toezichthouder. Je doorziet wanneer escalaties nodig zijn en trekt tijdig aan de bel. Kortom, vanuit jouw rol heb je grote invloed op het verloop van een belangrijk proces binnen de DFC organisatie en daarmee voor de Bank. 
 

Naast je coördinerende werkzaamheden neem je zelf ook verantwoordelijkheid in het mede uitvoeren van kwaliteitscontroles en denk je actief mee in het aanscherpen van controls binnen (veranderende) processen binnen DFC. Je hebt een gezonde interesse om te begrijpen welke verbeteringen een control moet brengen of welke problemen moeten zijn geadresseerd. Hierbij wordt een breed spectrum aan onderwerpen geraakt: processen, systemen, medewerkers, innovatie, et cetera. Dit maakt jouw werkgebied afwisselend en interessant!

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank.
 

DFC is in ontwikkeling. Het team is vol enthousiasme en in een goede sfeer begonnen. Je komt te werken op een afdeling in transitie en dat geeft een extra dimensie aan jouw functie. In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. Binnen DFC onderscheiden we zes verschillende units met elk meerdere teams  en met een zeer diverse achtergrond. Door onze multidisciplinaire werkwijze leer je van iedereen. En het leuke is: je ziet de hele bank.

 

In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. Onze standplaats is Amersfoort. 

 

Je komt te werken in een team van professionals, afkomstig uit verschillende business lines van de bank. Je rapporteert binnen DFC Oversight aan de team lead DFC Quality Control. Het totale team van DFC bestaat uit meerdere afdelingen en disciplines met ca 2.000 fte waarmee je intensief contact zult hebben.
 

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Je kunt processen coördineren, overzien en aansturen;
 • Je bent sterk in stakeholdermanagement en brengt makkelijk belangrijke stakeholders bij elkaar; 
 • Je hebt (liefst hands-on) diepgaande kennis van KYC en CDD processen,
 • Je bent analytisch sterk, je bent in staat om snel tot de kern te komen en kunt verbanden leggen;
 • Je bent organisatie sensitief (tactvol) en bent in staat om duurzame relaties op te bouwen;
 • Je bent ondernemend, pionier en creatief; je durft de stap aan in een omgeving waar niet alles vast staat en waar je initiatief kan laten zien;
 • Je signaleert snel tekortkomingen en daaruit voortvloeiende risico’s;
 • Je hebt een sterke overtuigingskracht voor jouw standpunten en advies;
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling op verschillende levels;
 • Je hebt kennis van de structuur en organisatie van ABN AMRO;
 • Beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin gewerkt wordt vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.
 

Het bruto jaarsalaris ligt tussen de 54.000,- en 77.000,- euro op basis van 36-urige werkweek. Daarnaast heb je een aanvullende benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen. Ook bieden wij jou een OV-jaarabonnement, een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000 per jaar onderdeel van zijn.

 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.