Helaas, deze vacature is niet actief.

KYC Analist Quality Control DFC Oversight in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem....

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. 

Je werk

De afdeling Quality Control van Oversight is binnen DFC verantwoordelijk voor het grip krijgen op en het verbeteren van de kwaliteit van klantdossiers op het gebied van Witwassen, Terrorisme Financiering en of Sancties. Dit kan gaan over klantdossiers in het KYC proces, maar ook dossiers in het Transaction Monitoring proces. Daarmee zorgt dit team voor continue verbetering van de uitvoering door op tactisch en operationeel niveau terugkoppeling te geven aan relevante stakeholders.

Naar aanleiding van je bevindingen denk je na over verbeteringen ten behoeven van kwaliteit en communiceert deze op een constructieve manier. Je kunt hierbij denken aan het overdragen van observaties aan het Learning & Development team dat trainingen voor medewerkers opzet en of aan bijvoorbeeld de afdeling die verantwoordelijk is voor de procesinrichting en of de systemen waarmee KYC analisten werken in de operatie en of aan individuele medewerkers. Je werkzaamheden voer je uit op basis van het externe en interne normen die aan een kwalitatief dossier worden gesteld.

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank.

DFC is in ontwikkeling. Het team is vol enthousiasme en in een goede sfeer begonnen. Je komt te werken op een afdeling in transitie en dat geeft een extra dimensie aan jouw functie. In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. Binnen DFC onderscheiden we zes verschillende units met elk meerdere teams  en met een zeer diverse achtergrond. Door onze multidisciplinaire werkwijze leer je van iedereen. En het leuke is: je ziet de hele bank.

Je komt te werken in een team van professionals, afkomstig uit verschillende business lines van de bank. Je rapporteert binnen DFC Oversight aan de team lead DFC Quality Control.

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Je hebt (liefst hands-on) diepgaande kennis van KYC en CDD processen, bijvoorbeeld als (voormalig) KYC analist en/of met het uitvoeren van audits en of  Management Control & Testing  activiteiten;
  • Je bent ondernemend, pionier en creatief; je durft de stap aan in een omgeving waar niet alles vast staat en waar je initiatief kan laten zien;
  • Je bent hebt een sterke riskmanagement focus, waarin klantbeleving ook centraal staat;
  • Je bent kritisch, hebt lef en weet een goede bijdrage te leveren in een discussie;
  • Je bent analytisch sterk, maar bent ook in staat dit te vertalen naar concrete acties;
  • Je communiceert gemakkelijk en voelt de balans aan tussen standvastigheid en begrip;
  • Je bent oplossingsgericht en draagt graag bij aan verdere verbetering.
  • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift.
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin gewerkt wordt vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Doorgroei is mogelijk in deze functie.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.