Helaas, deze vacature is niet actief.

Operations Manager Know Your Client in Zwolle

In het... De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van...

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons hoog op de agenda. Daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en nieuwsgierig. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een doorlopend proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Je werk

Als Operationeel Manager start je binnen één van de onderdelen van DFC, namelijk het Know Your Client Centre Client Onboarding van de afdeling Commercial Banking. Hier ben je, in samenwerking met de manager Client Onboarding, verantwoordelijk voor het opstellen van de strategische doelstellingen voor de afdeling. Je stuurt primair op het realiseren van overeengekomen doelstellingen op het gebied van kwaliteit, kwantiteit en medewerkertevredenheid (vitaliteit) en waarborgt de balans tussen deze drie onderwerpen. Daarnaast houdt je je vooral bezig met stakeholdermanagement, performance managemen, people management en het verbeteren van de processen. Je bent de verbindende schakel tussen jouw professionals en het MT. 

Je geeft direct leiding aan vier tot 8 Team  Leads en indirect aan hun professionals. Dit gaat om ongeveer 60 analisten die nieuwe grootzakelijke klanten onboarden. Je bent met jouw team verantwoordelijk voor het oppakken, onderhouden, bewaken van de voortgang en sluiten van voornoemde klantdossiers. Jij creëert samen met jouw Team Leads de sfeer op de afdeling. Je weet jouw team (online) te motiveren en enthousiasmeren. Je bouwt mee aan de opbouw van onze organisatie en afdeling. Je helpt mee met het opbouwen van jouw eigen nieuwe teams, van de resourcing tot het warme welkom van onze nieuwe analisten.

Werkomgeving

De standplaats van het KYC Centre Commercial Banking de Grote Voort in Zwolle. Op dit moment werkt iedereen thuis. In de toekomst verwachten we een commitment van twee werkdagen op kantoor.

De totale afdeling bestaat momenteel uit ca. 250 medewerkers, waarbij de man / vrouw verhouding momenteel evenredig is. De afdeling zorgt voor goede, complete en reconstrueerbare klantdossiers. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de volledigheid en actualiteit van nieuwe klantdossiers. Er wordt een advies gegeven inzake de risicoclassificatie van eventuele nieuwe klanten. Wanneer er een verhoogd risico is op criminele activiteiten wordt er op deze afdeling bepaalt wat er met de klant moet gebeuren. Dat draagt eraan bij dat we onze klanten écht goed kennen en dat klantdossiers compleet en reconstrueerbaar zijn. Door dit goed te doen, zijn we in staat financiële criminaliteit tegen te gaan!

Naast je dagelijkse werk is ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid. Dit alles draagt eraan bij dat we samen met jou bouwen aan een succesvolle afdeling. Voor jou als operationeel manager betekent dit een nadrukkelijke voorbeeldrol en stimuleer en enthousiasmeer je het team hier aan bij te dragen! Zelfs online!

Je profiel

Je bent een inspirerend en betrokken leider, resultaatgericht en verbindend, dynamisch, samenwerkingsgericht, enthousiast en gedreven. Je wilt jezelf en jouw team voortdurend verbeteren en je staat open voor veranderingen die ertoe leiden dat we als afdeling beter worden. Je geeft en ontvangt feedback en bent transparant. 

•    Je hebt een afgeronde studie op wo-niveau;
•    Je hebt ten minste 7 jaar werkervaring in een management functie, waarbij het een pré is als je indirect leiding hebt gegeven aan teams;
•    Ervaring in de financiële dienstverlening, specifiek op het vlak van financiële criminaliteit waaronder KYC valt is een pré;
•    Je hebt kennis van (internationale) compliance eisen en procedures;
•    Je hebt aantoonbaar ruime kennis er ervaring met CDD/KYC;
•    Je hebt ruime ervaring met het aansturen en begeleiden van leidinggevenden en medewerkers (indirect);
•    Je hebt ervaring met CE/Lean;
•    Je hebt ervaring met het rapporteren op MT niveau;
•    Je bent organisatorisch & communicatief sterk en schakelt makkelijk met diverse niveaus;
•    Je weet hoe je draagvlak moet creëren en stakeholders moet onderkennen en betrekken. 

Wij bieden

 

  • Een bruto maandsalaris op hay 12
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
  • Een goede pensioenregeling

 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Zwolle
Dienstverbanden
Stage

Zwolle | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.