Helaas, deze vacature is niet actief.

Finance traineeship - Utrecht

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stage? Wie weet is deze stage bij NS iets voor jou. Op verschillende afdelingen zoeken we enthousiaste meewerk stagiaires om ons team te versterken.

Beschrijving

 • Je helpt mee met de vraag hoe we het treinkaartje betaalbaar houden. Jij vertaalt alle stuurinformatie tot verhelderende analyses én advies waarmee je NS helpt om de bedrijfsvoering te verbeteren.
 • Je ontwikkelt inzicht in de financiële stromen van een miljardenbedrijf.
 • Persoonlijke, vakinhoudelijke ontwikkeling en managementvaardigheden staan centraal in jouw groei als finance professional.
 • Brede doorgroeimogelijkheden binnen NS Finance.

Sofyan

: “Het is bijzonder om als finance trainee invloed uit te oefenen op hoe reizigers onze dienstverlening ervaren.”

Koers af op een prachtfunctie in de financiële wereld.
Bij NS speelt finance vanzelfsprekend een sleutelrol. Voor Corona vervoerden we meer dan 1,3 miljoen reizigers per dag.  Er stromen dan ook miljarden euro’s door onze organisatie. Financiële stromen waar jij als finance trainee direct zicht op krijgt. Bij NS Finance maak je continue de afweging tussen maatschappelijke waarde, duurzaamheid, klanttevredenheid en rendementsverbetering. Ondanks de grote impact van het coronavirus blijven we richting 2025 werken aan klant- en maatschappelijke waarde met oog voor een gezond financieel rendement. Dat stelt ons in staat om het treinkaartje betaalbaar te houden en te blijven investeren in de mobiliteitsbehoefte van Nederland. Dat is onze ambitie. En daar hebben we jou voor nodig!

Jouw doel? Flinke stappen zetten naar een financiële (top)functie. Er wordt namelijk wat van je verwacht. Bijt je vast in onderwerpen die je prikkelen en uitdagen. Kom in aanraking met stevige financiële vraagstukken, ontwikkel jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk en leg bij NS de basis voor een succesvolle carrière. En doe dat terwijl je meebouwt aan een organisatie waar veel mensen afhankelijk van zijn. Werken uit maatschappelijk en commercieel oogpunt komen samen bij NS. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor ruim 1,3 miljoen reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou.

Het finance traineeship is een 2-jarig programma waarin jij diverse functies uitvoert en aan verschillende opdrachten werkt waardoor jij jezelf volop ontwikkelt. Als trainee krijg je geen betere leerschool om je voor te bereiden op een stevige finance functie binnen NS. Ontpop jezelf tot accounting specialist, data-analist of tot business-, project- of financial controller en werk ondertussen aan je persoonlijke effectiviteit. Daarnaast zijn er binnen NS verschillende netwerken waar je vrijblijvend lid van kan worden zoals 

Jong NS

, 

VariatioNS

Trainbow

 en 

Railsport

om zo je werkplezier en joúw netwerk te vergroten.

Het programma

In dit traineeship staan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal. Leer NS kennen en kom in aanraking met complexe vraagstukken op het gebied van finance. Vraagstukken met impact op onze maatschappij en/of onze organisatie. Zo ziet het finance traineeship eruit:

 • Je start op 1 september 2021 en het traineeship duurt twee jaar.
 • In die twee jaar vervul je twee verschillende functies bij twee verschillende afdelingen met thema’s als data & analytics, automatisering, business cases en analyses. Dit kan bijvoorbeeld zijn als business controller voor onze vastgoed activiteiten, maar het kan ook een functie als financial controller of project controller voor grote IT projecten zijn. Of je gaat aan de slag als senior accounting specialist binnen ons Shared Service Center Finance.
 • Daarnaast maak je actief kennis met diverse vakgebieden binnen finance waarmee je de basis legt voor je verdere carrière. Je gaat aan de slag in ons shared service center finance waar alle operationele finance processen worden uitgevoerd en doe je ervaring op met het maken van geautomatiseerde rapportages. Je leert hierdoor onder andere meer over de relatie tussen Finance en Data & Analytics.
 • Gedurende het traineeship volg je een intensief opleidingstraject dat je vakinhoudelijk en persoonlijk sterker maakt. Je neemt deel aan een persoonlijk leiderschapstraject onder begeleiding van een extern gespecialiseerd opleidingsinstituut. Je krijgt verder volop ondersteuning van je leidinggevende, de finance trainee coördinator en een interne coach.
 • Je leert NS extra goed kennen door ook business opdrachten op te pakken buiten je eigen afdeling. Samen met trainees van andere disciplines zoals IT, Techniek en Operationeel Management kiezen jullie ook nog een innovatief NS-breed project om verbeteringen door te voeren.
 • In twee jaar tijd krijg je alle ruimte om te ontdekken waar je goed in bent  en wat je verder wil bereiken.

Wil je meer weten over hoe het is om het finance traineeship bij NS te doorlopen? Of wil je gewoon meer informatie over wat werken bij Finance binnen NS betekent en jou te bieden heeft? Neem dan contact op via LinkedIn met onze finance collega’s

Sofyan

,

Lisa

,

Ikrame

,

Jeroen

of

Linda

.

Om in aanmerking te komen voor het finance traineeship bij NS neem je minimaal het volgende mee:

 • Een universitaire opleiding in een financiële of economische richting; bijna of recentelijk afgerond.
 • Voor deze functie zijn we specifiek op zoek naar high potentials, omdat we ook de doelgroep met weinig werkervaring een kans willen geven in onze organisatie. De meeste vacatures bij NS vragen namelijk om meer werkervaring. 
 •  Jij hebt naast  je studie al enige relevante werkervaring opgedaan.
 •  Tijdens je studie ben jij actief geweest op het gebied van bijvoorbeeld bestuur, leidinggeven of vrijwilligerswerk.
 • De ambitie om door te groeien naar stevige posities binnen NS Finance.

Jij blinkt in veel dingen uit. Eén daarvan is je doorzettingsvermogen. Want hoe lastig of stug een opdracht ook is, jij weet uit ervaring dat de beste resultaten je niet aan komen waaien. Je beschikt over een goede zelfreflectie en weet waar jouw ontwikkelpotentieel zit. Samenwerken is voor jou niet alleen een werkvorm, het is jouw werkhouding. Het lukt je daardoor om betrekkelijk eenvoudig de weg binnen de NS-organisatie te vinden. Het netwerk dat je opbouwt komt je namelijk zeker van pas. Analytisch ben je ijzersterk,  je bent in staat om processen te doorgronden en je weet dit te verzilveren met een heldere oordeelsvorming.

Maar we zijn ook vooral benieuwd naar wie jij bent, jouw eigen mening, inbreng en visie op onderwerpen. NS wordt niet geleid vanuit 1 perspectief en juist die verschillen zorgen voor een gezond kritische balans en een doordacht geheel.

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. Maar als één van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit op basis van een 36-urige werkweek, onder andere:

 • Een bruto salaris van € 3230,- per maand.
 • Een 36-urige werkweek en 180 uur vakantie per jaar.
 • De mogelijkheid om drie christelijke feestdagen om te ruilen voor drie niet-christelijke feestdagen.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een 

  uitstekende pensioenregeling

  .
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Jouw gezin reist gratis in de daluren.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden

 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen
 • Wil je meer weten? Bekijk dan hier de 

  NS cao

Solliciteer direct (maar vóór 3 mei) via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Je kunt je sollicitatie richten aan Bart Groeliken, corporate recruiter.

Nog vragen? Mail naar Karin van onze frontoffice via: 

recruitment@ns.nl

.

Heb je liever telefonisch contact? Kijk dan op onze 

website

 voor de actuele telefoonnummers.

Goed om te weten:

 • Wij zijn op zoek naar 2  finance trainees.
 • Het traineeship start op 1 september 2021.
 • Het maken van een e-assessment en een achtergrond onderzoek maken deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats via een videogesprek in de periode van 10 tot en met 14 mei.
 • De eindselectiedag is op vrijdag 21 mei. De dag erna maken we bekend welke 2 trainees mogen starten.
 • Bij NS vinden wij iedereen uniek. Dit zie je in alles wat wij doen en dus ook in ons aannamebeleid. 
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
Universiteit
Plaats
Utrecht
Werkuren per week
36 -
Dienstverbanden
Stage

Utrecht | Administratieve stage | Stage | Universiteit

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.