Helaas, deze vacature is niet actief.

Stagiair kabinet RC in Utrecht

Beschrijving

Wie bij de rechtbank werkt, staat midden in de maatschappij. In de rechtszaal zijn alle facetten van de samenleving terug te vinden, vaak in verhevigde vorm. Morele dilemma’s, emoties en intellectuele vraagstukken: binnen de muren van een gerechtsgebouw moet je altijd op scherp staan. Kwaliteit in de zin van deskundigheid en zorgvuldigheid staat bij de rechtbank daarom voorop. De rechtbank heeft stageplaatsen voor twee studenten van de opleiding HBO-Rechten bij de afdeling Kabinet RC voor de duur van minimaal 8 aaneengesloten maanden.

Het team
De rechter-commissaris in strafzaken is een bijzondere strafrechter, want hij/zij speelt een belangrijke rol in het vooronderzoek. De rechter-commissaris beoordeelt tijdens voorgeleidingen of verdachten, die door de politie zijn aangehouden, nog langer moeten worden vastgehouden.

Daarnaast hoort de rechter-commissaris getuigen. Dit gebeurt meestal in opdracht van de rechtbank, op verzoek van de verdediging of op verzoek van de officier van justitie. De rechter-commissaris is eveneens belast met doorzoekingen van woningen en is bevoegd toestemming te geven voor bijzondere onderzoeken.

Bij de werkzaamheden wordt de rechter-commissaris administratief ondersteund door een griffier. De rechters-commissarissen en griffiers vormen samen het Kabinet RC.

Wat je gaat doen

Je gaat de griffiers assisteren bij hun werk. Het gaat dan om het optreden als griffier bij getuigenverhoren en voorgeleidingen. Daarnaast verricht je administratieve werkzaamheden, zoals het oproepen en dagvaarden van getuigen.

Wat we van je vragenInteresse?

Solliciteren kan via de button tot en met zondag 18 april 2021. In de brief motiveer je je wens om stage te lopen bij het Kabinet RC en geef je je eventuele voorkeur voor een locatie (Utrecht of Lelystad) op. Bij de brief voeg je een curriculum vitae (cv). Als er stagemogelijkheden voor je zijn, word je naar aanleiding van je sollicitatiebrief uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Na het sollicitatiegesprek wordt besloten of je als stagiair(e) kunt worden geplaatst.

De sollicitatiegesprekken vinden waarschijnlijk plaats op maandag 26 april 2021 in Utrecht. Een typetest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.

We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.