Helaas, deze vacature is niet actief.

Stageplekken HBO-Rechten Kanton in Utrecht

Beschrijving

Bij de sectie Kanton locatie Haarlem zijn vanaf respectievelijk september 2021 en december 2021 of eventueel 1 februari 2021 twee stageplekken beschikbaar voor studenten HBO-Rechten.

Het team Handel, Kanton en Insolventie is gehuisvest in Haarlem en vormt samen met het team Handel, Kanton en Bewind in Alkmaar en Zaandam één sectie. Het team in Haarlem bestaat uit ca. 20 rechters, 45 juridisch medewerkers en 3 stafjuristen. Het is een enthousiast team van juristen met veel vakinhoudelijke kennis.

Bij kanton worden onder andere arbeids- en huurzaken behandeld. Ook worden consumentenzaken behandeld en andere civiele zaken met een financieel belang tot € 25.000,-.  

Wat ga je doen?

Als HBO stagiair(e) word je begeleid door de junior juridisch medewerkers uit het team. Je wordt ingewerkt op (onder andere) de volgende werkzaamheden:

Het werk is afwisselend en biedt je voldoende mogelijkheden om in korte tijd veel te leren. Kortom: De stage biedt je een unieke kans om kennis te maken met het werk bij de rechtspraak!

Wat we je bieden

Een stage voor 32 uur per week voor de duur van tien maanden. De stagevergoeding bedraagt € 635,- bruto p/m op basis van 40 uren stage per week. Bij een stage van minder dan 40 uur per week, wordt de stagevergoeding berekend naar evenredigheid van het aantal afgesproken uren.

Wat we je vragen

Om goed invulling te kunnen geven aan de functie moet je verder uitblinken op de volgende gebieden:

Verklaring omtrent het gedrag
Onze rechtbank stelt hoge eisen aan integriteit en als stagiair dien je je een Verklaring omtrent het gedrag te kunnen overhandigen. Deze verklaring vraag je pas aan als je duidelijkheid hebt over een stageplaats.

Interesse?
Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op de site van de rechtspraak tot en met zondag 18 april.

Graag ontvangen we naast je motivatiebrief, ook een apart document met daarin de CV, cijferlijsten en eventuele getuigschriften. Vergeet niet in je motivatiebrief te vermelden of je vanaf september 2021 of december 2021 stage wilt komen lopen.

Op of omstreeks 20 april a.s. vindt een briefselectie plaats. De selectiegesprekken vinden plaats op 29 april a.s. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek dan verwachten we van je dat je tijdens het gesprek je motivatie om stage te lopen bij de rechtbank verder toelicht en vertelt wat je wilt leren tijdens je stage. Verder verwachten we dat je kunt vertellen waar je goed in bent en dat je een voorbeeld kunt geven waaruit dat blijkt.

(niet bereikbaar op woensdagen) of per e-mail via s.lok@rechtspraak.nl.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.