Helaas, deze vacature is niet actief.

Junior sustainability expert – integrated reporting in Utrecht

Zo ziet jouw baan... Wil jij de specialist worden op het gebied van regelgeving over Verantwoord Ondernemen, waaronder de transparantierichtlijnen zoals het Global Reporting Initiative (GRI ) en Integrated Reporting? Heb je sterke...

Beschrijving

Zo ziet jouw baan eruit
Wil jij de specialist worden op het gebied van regelgeving over Verantwoord Ondernemen, waaronder de transparantierichtlijnen zoals het Global Reporting Initiative (GRI ) en Integrated Reporting? Heb je sterke affiniteit met duurzaamheid? Combineer dit met jouw enthousiaste en ambities en ga aan de slag als junior sustainability expert bij de Volksbank in Utrecht. 

Over de functie:
Vanaf dag één ga je aan de slag met alle taken waar het team van Integrated Reporting mee te maken krijgt. Denk aan de verslaglegging specifiek op het gebied van verantwoord ondernemen en de totstandkoming van het niet-financiële deel van het jaarverslag van een bank die het net even anders doet. Jouw uitdaging? Complexe zaken uit het vakgebied begrijpelijk uitvoeren en draagvlak creëren binnen de rest van de organisatie. Complexe zaken bestaan uit: duurzaamheid wat almaar een groter thema wordt binnen de financiële sector. Een groot scala aan nieuwe duurzaamheidsinitiatieven, duurzaamheidsrapportage richtlijnen, ESG Ratings, stakeholder verwachtingen en wet- en regelgeving maken het een zeer dynamisch en uitdagend veld. Jij gaat een belangrijke rol spelen om goed met al deze ontwikkelingen om te gaan.

Hoe jij dit doet? Door jouw kennis en enthousiasme weet je de organisatie te verbinden en zorg je ervoor dat je de beste oplossing vindt voor de organisatie waarbij je het bedrijfsbelang én het maatschappelijk belang niet uit het oog verliest. In jouw functie als junior sustainability expert schakel je o.a. met de afdelingen Strategie, ASN Bank, Risk en Financial Markets. Samen met die collega’s zorg je ervoor dat het jaarverslag van de bank de duurzaamheidsprestaties haalt. Jouw aandeel zal hier alleen maar groter in worden.

Ben je nog niet de specialist? Geen probleem. We helpen je graag verder met je ontwikkeling en kennisopbouw.

Hier kom je te werken:
Je komt in een hecht en gezellig team van 12 gemotiveerde collega's. De sfeer is open en informeel. Daarnaast staat iedereen voor elkaar klaar. Dagelijks hebben we contactmomenten om zin en onzin te bespreken in deze thuiswerktijden. Je zult vooral veel samenwerken met je sustainability collega binnen het integrated reporting team, maar ook veel contact hebben met duurzaamheidsexperts van andere afdelingen.

Jouw kwaliteiten
Jij volgt de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet. Omdat jij je graag nog verder specialiseert, pak je alle kansen die zich voordoen om het jaarverslag en andere duurzaamheidsrapportages van a tot z te leren kennen en te verbeteren. Jij werkt nauwkeurig, durft de knoop bij twijfel door te hakken en neemt verantwoordelijkheid voor je werk. In prioriteren en plannen ben je sterk. Kritisch als je bent, weet je onjuistheden snel te signaleren en hoofd- en bijzaken te scheiden. Heb je de hulp van een senior of een andere collega nodig? Dan vraag je die ook. Zo ben je snel in staat om een eigen visie te ontwikkelen en een mening te vormen en die op een tactvolle manier te brengen aan je gesprekspartner. Je beschikt ook over een gezonde dosis overtuigingskracht, daadkracht en inlevingsvermogen. En met jouw drive om te blijven leren en jezelf verder te ontwikkelen, ben je bij de Volksbank aan het juiste adres om te groeien als professional.

Verder heb je
  • WO- werk en denkniveau met zwaartepunt op Bedrijfseconomie of Verantwoord Ondernemen.
  • Relevante werkervaring of stage is een pré
  • Basiskennis van het bankenlandschap, producten en operationele processen van de bank
  • Kennis van niet-financiële en duurzaamheidsverslaglegging en in staat dit goed te vertalen in rapportages
  • Kennis van Verantwoord Ondernemen als vakgebied en de relevante (inter)nationale VO kaders (o.a. GRI, EU richtlijn niet-financiële informatie, Global Compact, Transparantiebenchmark en CSR-methodieken)
Werken bij de Volksbank & het coronavirus
De komende periode werken we – net zoals bij heel veel andere bedrijven – allemaal voornamelijk thuis. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Een gekke periode om te starten met je stage, maar jouw nieuwe leidinggevende zal er alles aan doen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Volksbank waren we al gewend om minimaal één dag per week thuis te werken en hierdoor zijn er gelukkig genoeg faciliteiten om op afstand met elkaar samen te werken. Verder zal je nieuwe leidinggevende/mentor met jou in gesprek blijven over alle aspecten van een gezonde (thuis)werkomgeving.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.