Meewerkstage Integrated Reporting in Utrecht

Zo ziet jouw baan... Op zoek naar een meewerkstage bij een bank die het anders doet? Leer alles over de totstandkoming van o.a. duurzaamheidsrapportages en het jaarverslag. Ben je enthousiast en heb je affiniteit met financiële...

Beschrijving

Zo ziet jouw baan eruit
Op zoek naar een meewerkstage bij een bank die het anders doet? Leer alles over de totstandkoming van o.a. duurzaamheidsrapportages en het jaarverslag. Ben je enthousiast en heb je affiniteit met financiële dienstverlening en verantwoord ondernemen? Dan is deze stage echt iets voor jou!

Startdatum en locatie

Begin oktober 2021 kun je starten met je stage bij de Volksbank. De werkzaamheden voor deze functie vinden normaal gesproken plaats op ons kantoor in Utrecht maar ivm de huidige maatregelingen rondom het coronavirus werken we vooralsnog volledig vanuit huis.

Over de stage
Voor de afdeling Reporting & Control - Integrated External Reporting zijn we op zoek naar een stagiair (in overleg 5-6 maanden) die kan ondersteunen bij de totstandkoming van het jaarverslag en andere duurzaamheidsrapporten van de Volksbank. Tijdens je stage zul jij je voornamelijk concentreren op het niet-financiële deel, het zogenaamde Integrated Reporting. Integrated Reporting is onderhevig aan grote ontwikkelingen en wordt voor veel ondernemingen in toenemende mate belangrijker en uitgebreider. Affiniteit met verantwoord ondernemen en duurzaamheid is hierom een must. Je zult veel samenwerken met verschillende onderdelen van de Volksbank onder begeleiding van een Sustainability Expert in het team. Je zult in deze 5-6 maanden veel bezig zijn met algemene duurzaamheidsrapportage werkzaamheden en meehelpen met het proces van externe assurance door onze accountant. Je zult aan het einde van je stage veel kennis vergaren over sustainable finance, internationale duurzaamheidsrichtlijnen, en wet- en regelgeving over niet-financiële transparantie voor bedrijven.

Hier kom je te werken:
Je komt in een hecht en gezellig team van 14 gemotiveerde collega's. De sfeer is open en informeel. Daarnaast staat iedereen voor elkaar klaar. Dagelijks hebben we contactmomenten om zin en onzin te bespreken in deze thuiswerktijden.

Jouw kwaliteiten
Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een positief-kritische instelling en je hebt affiniteit met Integrated Reporting / jaarverslaglegging. Je weet mensen te enthousiasmeren voor verantwoord ondernemen en duurzaamheid en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord en geschrift. Jij bent iemand die zijn mouwen opstroopt en aan de slag gaat en met jouw doorzettingsvermogen en zelfstartend vermogen weet jij veel te bereiken.

Dit breng je mee
  • Je bent bezig met een WO Bachelor- of Masteropleiding of al in het bezit van.
  • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een positief-kritische instelling (wordt hierboven ook al genoemd).
Werken bij de Volksbank & het coronavirus
De komende periode werken we – net zoals bij heel veel andere bedrijven – allemaal voornamelijk thuis. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Een gekke periode om te starten met je stage, maar jouw nieuwe leidinggevende zal er alles aan doen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Volksbank waren we al gewend om minimaal één dag per week thuis te werken en hierdoor zijn er gelukkig genoeg faciliteiten om op afstand met elkaar samen te werken. Verder zal je nieuwe leidinggevende/mentor met jou in gesprek blijven over alle aspecten van een gezonde (thuis)werkomgeving.

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
27-08-2021

De Meern | Stage accountancy | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.