Helaas, deze vacature is niet actief.

Stagiair WO arbeidsrecht in Utrecht

Beschrijving

Bij de sectie Kanton locatie Haarlem is vanaf april 2021 een stageplek beschikbaar voor een masterstudent WO arbeidsrecht.

Het team Handel, Kanton en Insolventie is gehuisvest in Haarlem en vormt samen met het team Handel, Kanton en Bewind in Alkmaar en Zaandam één sectie. Bij Kanton worden arbeids- en huurzaken behandeld en daarnaast civiele zaken met een kleiner financieel belang. Het team in Haarlem bestaat uit ca. 20 rechters, 45 juridisch medewerkers en 3 stafjuristen. Het is een enthousiast team van juristen met veel vakinhoudelijke kennis.

Bij de sectie Kanton locatie Haarlem is vanaf april 2021 voor vier maanden een stageplek beschikbaar voor een masterstudent WO arbeidsrecht.

Wat ga je doen

Als stagiair(e) word je begeleid door de juridisch medewerkers uit het team. Je gaat mee naar zittingen in arbeidsrechtzaken en bent aanwezig tijdens het raadkameroverleg. Onder begeleiding van een juridisch medewerker lever je een bijdrage aan de voorbereiding van deze zittingen. Je analyseert het juridische vraagstuk, verzamelt relevante jurisprudentie, toepasselijk beleid en vakliteratuur. Daarnaast draag je bij aan het schrijven van de concept-uitspraak. Het werk is afwisselend en biedt je voldoende mogelijkheden om in korte tijd veel te leren. Kortom: De stage biedt je een unieke kans om kennis te maken met het werk bij de rechtspraak!
 

Wat we je bieden

Een stage voor 32 uur per week voor de duur van vier maanden van 1 april tot 1 augustus. De stagevergoeding bedraagt € 628,- bruto op basis van 40 uren stage per week. Bij een stage van minder dan 40 uur per week, wordt de stagevergoeding berekend naar evenredigheid van het aantal afgesproken uren.

Wat we van je vragen

Onze rechtbank stelt hoge eisen aan integriteit en als stagiair dien je je een Verklaring omtrent het gedrag te kunnen overhandigen. Deze verklaring vraag je pas aan als je duidelijkheid hebt over een stageplaats.

Interesse?
Geef in je motivatiebrief aan waarom je stage wilt lopen bij de rechtbank. In de brief kun je ook aangeven per wanneer en voor hoe lang je beschikbaar bent voor de stage.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op de site van de rechtspraak tot en met 7 maart 2021.

De selectiegesprekken vinden plaats op 12 maart. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek dan verwachten we van je dat je tijdens het gesprek je motivatie om stage te lopen bij de rechtbank verder toelicht en vertelt wat je wilt leren tijdens je stage. Verder verwachten we dat je kunt vertellen waar je goed in bent en dat je een voorbeeld kunt geven waaruit dat blijkt. Er kan gevraagd worden om na het gesprek een schrijftest te doen, maar dat laten we je in de uitnodigingsbrief weten.

Sollicitaties die via de mail binnenkomen, worden niet meegenomen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.