Helaas, deze vacature is niet actief.

Stage penitentiaire kamer in Utrecht

Beschrijving

Tijdens deze stage krijg je de unieke kans om achter de schermen te kijken bij de penitentiaire kamer, die als enige rechterlijke instantie in Nederland belast is met de behandeling van hoger beroepen die zijn gericht tegen beslissingen over tbs-, PIJ- en ISD-zaken en in hoogste instantie beslist.

De duur van de stage bedraagt vier maanden, voor minimaal 32 uur per week.  Wij bieden een stage- en reiskostenvergoeding.

Werkzaamheden

Als stagiaire vervul je een ondersteunende rol, hoofdzakelijk door het maken van voorbereidingsnota’s voor de raadsheren en raden over zaken die op de zitting worden behandeld. Ook het analyseren van wetgeving, jurisprudentie, vakliteratuur en schrijven van notities kan tot je takenpakket behoren. Tijdens de stage is er voldoende gelegenheid om zittingen bij te wonen, eventueel ook van andere zaken dan die van de penitentiaire kamer.

Wat we van je vragen

Voor deze stage is de penitentiaire kamer op zoek naar een enthousiaste student in de masterfase van de rechtenstudie met belangstelling voor het strafrecht. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

• Ervaring met Microsoft Office
• Goede juridische uitdrukkingsvaardigheden
• Zelfstandig en proactief

Interesse?

Stuur jouw motivatiebrief, CV en een overzicht van alle tot dan toe behaalde studieresultaten op de universiteit via onderstaande button. Dit kan tot 4 maart 2021.

Voor nadere informatie kan gebeld worden naar een van de managementassistentes van de afdeling straf  tel. 088 – 3614297 of 088-3614298.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage juridisch | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.